Sunday question - duur is beter! Of toch niet?

Ik geef het direct toe, ik ben een behoorlijke snob! Verwend tot op het bot en misschien inmiddels wel een beetje verpest! Voor mij geen vakantie op de camping maar in een luxe hotel, geen kleding van Primark maar wel van een goed merk en natuurlijk (?) geen huismerk huidverzorging maar een luxe pot creme van een high end merk. Dat is natuurlijk allemaal heel leuk, maar is duur nu echt altijd beter of mooier? Doet die creme in die mooie pot nu beter zijn werk dan de huismerk tube? 

Als kind ging ik vroeger jarenlang met mijn ouders en kleine broertje naar de camping in Spanje of Frankrijk, heerlijke vakanties hebben we gehad! Heerlijk naar het strand, het zwembad en rondstruinen door leuke Spaanse of Franse dorpjes. Natuurlijk ook douchen in het badhuis en in de nacht struikelend naar de w.c. Toch moet ik er nu niet meer aan denken, ik wil tijdens mijn vakantie complete luxe inclusief lekker bed, een fijne badkamer en een ligbedje aan het zwembad of strand met bediening! Maar wat is er nu eigenlijk leuker?

Qua kleding ben ik verpest door mijn oma, zij nam ons ieder seizoen mee naar de beste kinderkledingzaak van de stad en dan werden we aangekleed! Prachtige kleding die dan door mijn moeder aangevuld werd met C&A kleding, iets wat natuurlijk prima was. Oma maakte soms ook nog weleens een trui voor ons, ze kon heel goed breien en dat was toen best wel hip. Sinds die tijd ben ik behoorlijk merkbewust en koop ik dus liever een jurkje dat 5 keer zo duur, dan een (misschien wel net zo leuk) jurkje van H&M of Primark. Voor mij geen tassen vol shoppen bij Primark, maar liever die ene mooie jeans van Citizens of Humanity en die blouse van Armani. Maar of ik er nu ook hipper of beter uitzie?

Zo is het met beautyproducten ook, ben ik bang. Ik geef dit keer mijn tante de schuld, zij werkte in een luxe warenhuis bij de beauty afdeling en zij bracht al op mijn 12e de mooiste samples voor mij mee. Ik weet nog goed dat het Dior make-up display vernieuwd werd en zij een palette meebracht met daarin 20 Dior oogschaduws, die heb ik jarenlang gebruikt! Inmiddels zijn we 30 jaar verder en word ik weer net zo verwend, nu niet meer door mijn tante, maar wel door alle mooie producten die ik binnenkrijg. Toch heb ik in de tussenliggende jaren zelf ook altijd gekozen voor mooie, luxe en dus dure producten. Maar werken die producten nu ook echt beter of zien de lipsticks er echt mooier uit?

Ik overtuig mijzelf er graag van dat dure dingen net altijd mooier, beter of fijner zijn! Voor mij tenminste, want ik besef natuurlijk dat niet iedereen zo denkt als ik. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook regelmatig dat duurdere merken meer dan vergelijkbaar zijn met goedkopere merken. En natuurlijk weet ik ook best dat broeken van dure merken in dezelfde (aziatische) fabrieken  worden gemaakt, misschien laat ik mij dus gewoon bewust voor de gek houden!
Grappig detail : terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben, heb ik trouwens mijn favoriete zomerjurkje van deze zomer aan dat ik tijdens mijn vakantie kocht bij Mango voor EUR 9,95, misschien ben ik toch niet zo''n snob als ik denk....

Wat denk jij? Is duur altijd beter?GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Sunday question - wat vind jij het mooiste kapsel bij Maxima?
 • Sunday question - zeg jij er iets van als iemand niet fris ruikt of oogt?
 • Sunday question - wat is jouw ervaring met de verschillende beautyboxen?

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)