Sunday question - moet je rijk zijn om er mooi & verzorgd uit te zien?

Tijdens het shoppen naar een nieuwe herfstoutfit viel het mij weer op, wat zijn sommige dingen toch duur! Zeker als je kwaliteit zoekt en een beetje hip wilt zijn, laat dan de creditcard of pinpas maar rollen! Mooie spullen zijn altijd duur...of zijn dure spullen altijd mooi? Ook bij make-up en huidverzorging zie je dat toch wel terug, maar betekent het dat je rijk moet zijn om er mooi, hip & verzorgd uit te zien?

Laten we bij voeding beginnen, tenslotte is de basis van een goed verzorgd uiterlijk een goed verzorgd lichaam. Dat betekent dat je gezond moet eten, liefst met veel groente en fruit, goed vlees, magere zuivelproducten, wat meer vis, gezonde oliën en liefst niet al te veel zout en suiker. Ik doe dagelijks boodschappen voor ons gezin en kies daarbij bewust voor goede producten maar eerlijk is eerlijk, dat is soms best wel duur. Biologische kip is zomaar twee keer zo duur als een kiloknaller en als ik een pan verse tomatensoep wil maken kost mij dat aan ingrediënten misschien wel drie keer zoveel als een simpel blik van het huismerk. 

Iedereen weet dat huidverzorging belangrijk is om er goed uit te zien, ik bezuinig daar niet op, maar dat loopt behoorlijk op. Als ik kijk hoeveel verschillende producten ik dagelijks gebruik en de waarde bereken, dan schrik ook ik wel eens. Maar het kan natuurlijk ook wel goedkoper, want ook veel voordeligere merken hebben goede producten. Maar als je als bij elkaar optelt, dan kost het toch nog een behoorlijk bedrag per maand.

Haarverzorging is ook zo''n kostenpost en echt wel belangrijk, want een verzorgd kapsel is vaak het eerste wat mensen opvalt als ze je zien. Een goede kapper is echter niet goedkoop en ook haarverzorging kan een lieve duit kosten, daarbij gaan er behoorlijk wat flessen doorheen gedurende het jaar.
Tel alles eens bij elkaar op en dan merk je dat de kosten van uiterlijke verzorging best uit de hand kunnen lopen. En dan heb ik het niet eens over kleding en de kosten van sporten, iets wat je eigenlijk ook best op zou kunnen tellen bij de kosten van uiterlijke verzorging.

Betekent het dan ook dat je rijk moet zijn om er mooi & verzorgd uit te zien? Dat laatste is trouwens op zichzelf al onderwerp van discussie, want wat is mooi & verzorgd? Maar laten we het houden op een gezond lichaam, dat gestoken is in nette kleding en schoenen met een verzorgd kapsel en misschien zelfs nog een leuk make-upje?GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Sunday question - wat vind jij het mooiste kapsel bij Maxima?
 • Sunday question - zeg jij er iets van als iemand niet fris ruikt of oogt?
 • Sunday question - wat is jouw ervaring met de verschillende beautyboxen?

REACTIES

Je moet ingelogd zijn om te reageren! Klik hier om in te loggen.

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)