Sunday question - liever een paar kilo te zwaar & happy of op gewicht & chagrijnig?

Misschien hebben jullie inmiddels gehoord van Lady Gaga''s Body Revolution? Zij heeft deze beweging opgericht via haar Littlemonsters website als reactie op de negatieve berichten over haar toegenomen gewicht. Ik heb haar onlangs van vrij dichtbij gezien, in het echt, en ja, ze was een tikje voller dan een tijd terug, maar om daar nu zoveel negatieve berichten over te plaatsen in het nieuws is toch ook niet nodig? Ik vind zelf dat ze er geweldig uitziet, daarnaast lijkt het mij ook een bijzonder leuke en lieve vrouw. En natuurlijk is ze een geweldige performer en artieste.

Gelukkig heeft Gaga het heel goed opgepakt, zij heeft in een statement gezegd dat ze sinds haar jeugd al worstelt met haar gewicht en dat ze het best moeilijk heeft met het feit dat de maatschappij oplegt dat we allemaal superslank moeten zijn. Haar reactie was het starten van de Body Revolution beweging, haar idee is dat iedereen trots moet zijn op zichzelf hoe je er ook uitziet. Natuurlijk heeft ze helemaal gelijk, maar is het ook altijd zo simpel?
Ik denk dat iedereen wel weet hoe het in de praktijk werkt, stel je bent mooi op gewicht maar je komt een paar kilo''s aan doordat je teveel lekkere etentjes hebt gehad de afgelopen maanden of doordat je geen tijd meer hebt gehad om te sporten. Dan kun je er op wachten dat je daar opmerkingen over krijgt, wat op zich helemaal niet zo vreemd is. Wij mensen observeren nu eenmaal graag anderen en geven graag "commentaar". Niets menselijks is ons vreemd, maar soms komen dat soort opmerkingen best hard binnen.

Maar wat nu als je inderdaad iets zwaarder (of lichter, dan kan natuurlijk ook) bent geworden en jij voelt je daar echt prima bij, dan moet dat natuurlijk gewoon kunnen. Persoonlijk heb ik er helemaal geen moeite mee, niet bij mijzelf maar zeker ook niet bij anderen. Wat kunnen mij die paar kilo''s meer of minder mij nu schelen bij mijn vriendinnen? Niets natuurlijk! Tenzij ik echt het idee heb dat er meer mis is dan even geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Maar dan zie en hoor je vaak ook wel andere signalen die weergeven dat er iets bijzonders aan de hand is. Dan is het misschien wel nodig om dit bespreekbaar te maken (al kan dat vast ook anders dan met een ietwat lompe opmerking).
Zelf ben ik ook totaal niet mee bezig met mijn gewicht, nog nooit heb ik een dieet gevolgd of ben ik met de reden om minder (of meer) te willen wegen naar de sportschool gegaan. Dat wil zeker ook weer niet zeggen dat ik mij niet bekommer over mijn lijf, dat doe ik namelijk wel. Ik eet gezond, kook vrijwel iedere avond zelf met gezonde ingrediënten, hou niet van fastfood, drink (vrijwel) geen alcohol, drink geen frisdranken, snoep vrijwel niet en probeer zoveel mogelijk te bewegen op de sportschool. Toch heb ik geen modellenfiguur (gewoon een maatje 40) en zou ik misschien wel een paar kilo lichter mogen wegen voor het "mooie". Als ik (nog beter) mijn best zou doen qua voeding (als in : de latte''s laten staan en misschien iets minder eten, ik hou nl. van eten) en meer zou sporten, dan zou ik dat best voor elkaar kunnen krijgen, maar weet je....ik heb er niet zoveel zin in. 

haha...Miss Piggy staat er wel heel relaxed in!
En dus heb ik misschien wel een paar kilo teveel aan mijn lijf, maar ik sta wel relaxed in het leven, ik eet gewoon een stukje taart op een verjaardag, neem gerust nog een bordje extra zelfgemaakte Indische rijsttafel en sla de sportschool weleens over als ik echt geen zin of tijd heb. Natuurlijk let ik wel op mijn gezondheid, want een paar kilo moet misschien wel kunnen, het moeten er geen tientallen worden, dat is voor mijn lengte niet bepaald gezond lijkt mij. Oh ja, natuurlijk geldt dit ook indien het omgekeerde het geval is, er zijn ook genoeg vrouwen die misschien een paar kilo te licht zijn en ook vast weleens opmerkingen krijgen.

Hoe denk jij daarover? Ben je liever ontspannen, gezond en gelukkig en misschien niet "picture perfect"? Of kies je toch liever voor het perfecte plaatje ten koste van alles? GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Sunday question - wat vind jij het mooiste kapsel bij Maxima?
 • Sunday question - zeg jij er iets van als iemand niet fris ruikt of oogt?
 • Sunday question - wat is jouw ervaring met de verschillende beautyboxen?

REACTIES

Je moet ingelogd zijn om te reageren! Klik hier om in te loggen.

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)