Editorial - lange tenen

Lijkt het maar zo of hebben mensen steeds meer last van lange tenen? Komt het omdat de wijde wereld via hun telefoon, tablet of laptop wel heel dichtbij komt? Want het lijkt steeds erger te worden, zo maken we ons in 2014 opeens druk om Zwarte Piet en ingevlochten haar, ga er voorzichtig mee om, want voor je het weet sta je op één van die lange tenen en dan gaat het los!

Ja, ook ik heb een mening over Zwarte Piet of ingevlochten haar, maar laat ik die maar voor mij houden om het even neutraal te houden. Wat mij vooral verbaasd is de heftigheid van de discussies, tikje overdreven natuurlijk. Mensen op Twitter stellen zich opeens op als vijanden van alles wat met bijvoorbeeld met Zwarte Piet te maken heeft en tikken graag iedereen en alles op hun vingers als ze het anders doen dan zij willen. Tuurlijk, je hebt een mening, prima...uit hem vooral indien er om gevraagd wordt, deel hem met jouw omgeving en probeer er iets aan te doen, maar waarom zo aggresief en dwingend? Voor de tegenstanders geldt dit natuurlijk net zo, het is niet nodig om iemand te molesteren, uit te schelden of vernederen omdat diegene zijn mening uit. Laten we zeggen dat de Zwarte Piet discussie ervoor gezorgd heeft dat mijn Facebook- en Twitter tijdlijn weer een beetje omgeruimd zijn, wat kunnen mensen toch anders zijn dan je vooraf dacht.

Het lijkt zo simpel om een beetje normaal met elkaar op te gaan op social media, maar dat is het blijkbaar niet, je moet zo voorzichtig zijn met wat je zegt of doet, voor je het weet ontploft de boel, en dat allemaal door die lange tenen en/of het korte lontje......best een beetje eng! Mensen nemen ook alles direct zo serieus wat je doet of zegt, niemand schijnt meer tegen een grapje te kunnen (al kunnen ze best eens onsmakelijke of zelfs kwetsend zijn), mensen worden zo snel boos. Zou jij bijvoorbeeld een foto durven maken van iemand in een aparte outfit en die (onherkenbaar) op social media zetten? Waarschijnlijk niet, want je weet dan al dat er mensen "boos" zullen reageren, "hoe kun je dat nu doen?", "denk aan de gevoelens van die persoon", "stel je voor dat jij het zou zijn..." Logische reacties natuurlijk, maar vervolgens delen ze wel op Facebook een foto van een persoon ergens ver weg die een doorschijnende legging aanheeft......met een grote glimlach. Of laten ze hatelijke comments (opbouwende feedback....) achter op een YouTube filmpje, blogpost of Instagram foto, goh....dat is toch ook niet zo aardig?

Het komt er waarschijnlijk op neer dat niemand perfect is, we doen allemaal weleens iets wat niet zo slim of verstandig is, vaak gebeurt dat niet bewust en zullen we heus wel leren van onze fouten. Zie jij iemand iets doen of zeggen wat jij niet zo verstandig vindt of waar je het niet mee eens ben, maak gerust je punt maar doe het op een kalme manier, grote kans dat je zo meer voor elkaar krijgt dan met een scheldpartij of belediging. Misschien moeten we het ouderwetse "tot 10 tellen" toch maar eens terug laten komen....zou dat helpen? Mijn advies bij lange tenen: doe volwassen en maak je niet altijd zo druk, zeker niet omdat er op de wereld dingen gebeuren die vele malen erger zijn dan Zwarte Piet, ingevlochten haar of een doorschijnende legging....

Laten we gewoon eens een beetje liever zijn tegen elkaar, dat is misschien een goede start?

Fijne week allemaal, ik ga mijn best doen in elk geval!

XXX
Debbie

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Editorial - 17 jaar vliegt echt voorbij!
 • Editorial - voorpret
 • Editorial - vacature voor een beautyblogger

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)