Editorial - alles laten zien

"vind je het niet vervelend dat mensen alles van je weten, je zet echt alles op internet"....zo grappig, als blogger krijg je dit soort opmerkingen echt regelmatig. Logisch natuurlijk als mensen een vlog, plog, diary of iets dergelijks van je zien, maar oh wat hebben ze het mis. Natuurlijk lijkt het misschien wel zo, maar er is echt niemand die echt alles, maar dan ook alles deelt op internet, je censureert vanzelf heel erg veel. Je laat dus zeker niet "alles" zien....waarom zou je ook?

Dus ook al post iemand 276257 foto's van haar schattige baby, je zult waarschijnlijk alleen de foto's zien als ze mooi is aangekleed, lief lacht of een zgn. mijlpaal beleeft, dat is het moment dat je een foto maakt tenslotte. Nee, je maakt er meestal geeneen als ze zich onder gespuugd heeft of als ze je de hele nacht wakker houdt, dan staat je hoofd tenslotte ook niet naar foto's maken, je bent dan wel met iets anders bezig. Het zit volgens mij ook echt in ons om foto's te maken van positieve dingen die je overkomen, dan sta je letterlijk even stil om ervan te genieten.

Dat geeft natuurlijk wel een vertekend beeld van de realiteit, iets wat niet iedereen zich realiseert als je een vlog, plog of diary bekijkt. In zulke posts zien alle gerechten er heerlijk uit, zit make-up altijd goed, past een outfit altijd perfect bij elkaar en leeft iedereen een perfect leven, picture perfect! Zeker niet waar, maar waarom zou je een slonzige outfit op de foto zetten als je fashionblogger bent of het patatje oorlog als healthy food blogger? En nee, als fitness blogger ga je waarschijnlijk ook geen foto's delen van jouw avond op de bank met een zak chips!  Nee, je beschermt jouw zorgvuldig opgebouwde image en deelt alleen iets wat erbij past of er iets aan toevoegt. En dan heb ik het nog niet over de duizenden foto's die gemaakt worden voordat die ene perfecte er tussen zit, die ook nog eens behoorlijk bewerkt kan worden.

 

De foto's en filmpjes die je ziet zijn dus altijd gecensureerd, bij iedereen, en dat is maar goed ook, want ik denk dat het belangrijk is om nog iets van privacy te bewaren, niet voor niets trekken we soms (letterlijk) de deur achter ons dicht of sluiten we onze gordijnen. Zo doe ik dat ook, ik deel veel maar toch ook weer niet, ik maak geen foto op het moment dat ik ruzie thuis heb en als ik mijn haar compleet verpest heb voor een tutorial of look, dan laat ik het ook wel om foto's te maken. Zo zie je dus alleen de positieve dingen, leuk als inspiratie, maar dus niet helemaal de realiteit. Misschien is het goed om daar bij stil te staan als je weer een plog, blog, vlog, diary of instagram bekijkt, je ziet alleen maar wat mensen je willen laten zien.

 

Zie jij ook weleens mensen met een "perfect" leven op internet? Hoe kijk jij er tegenaan, is het een inspiratie voor jouw eigen leven of zie je het puur als entertainment?GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Editorial - 17 jaar vliegt echt voorbij!
 • Editorial - voorpret
 • Editorial - vacature voor een beautyblogger

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)