Editorial - too good to be true

De afgelopen weken kreeg ik weer heel wat mailtjes in mijn inbox waarin ik om advies gevraagd werd over een aantal Marktplaats advertenties waarin make-up werd aangeboden. Urban Decay Naked palettes voor EUR 25,00 per stuk (nieuw in de doos), MAC lipsticks 4+1 gratis voor EUR 30,00 en een kwastenset voor een prikkie....te mooi om waar te zijn! En dat is het precies, het is te mooi om waar te zijn, too good to be true en dus is het niet waar, het is allemaal nep en ik kan er zo boos om worden!

 

Al jarenlang kan ik me er echt over opwinden, al de nep producten die worden aangeboden, ik vind het zo enorm walgelijk! Het liefst rapporteer ik iedere verkoper op Ebay of Marktplaats die ze verkopen, maar er is geen stoppen aan, het aanbod is overweldigend! Verdwijnt de ene verkoper, dan "popt" er zo weer een paar nieuwe op, allemaal met een "winkeltje" vol met de meest bizarre nep producten! Echt...ik zie zoveel lelijks voorbij komen, dan lijkt het niet eens op het origineel, zelfs een kind van een paar jaar oud ziet dat het niet echt is. Toch trappen er toch nog altijd mensen in....hoe het komt, weet ik niet, maar het gebeurt!

Nee, "Miranda" van Marktplaats, dit is geen 34-delige kwastenset van MAC, maar een verzameling flutkwasten voorzien van een MAC logo rechtstreeks uit China, compleet nep dus.

 

Maar soms zien de producten er bedriegelijk echt uit of gebruiken ze foto's van anderen (o.a. van mij en andere bloggers) om de potentiële verkopers te overtuigen. "Kijk eens wat een mooi palette! Dat wil je toch hebben?" Bah...ik vind het echt zo vervelend om te zien en ik vind het natuurlijk helemaal vervelend voor degene die weleens iets hebben gekocht dat nep bleek te zijn. Maar het is ook niet zo fijn voor de mensen met goede bedoelingen die eens iets willen verkopen op Ebay of Marktplaats...het is gewoon heel stom!

En nee, van Lady Gaga's Viva Glam zijn er geen 18 verschillende uitgebracht, ook vreselijk nep dus....

 

Maar aan de andere kant, een beetje vooronderzoek doen is natuurlijk nooit een slecht idee en als je iets van een (voor jou) onbekende koopt, dan wil je toch wel zeker zijn dat het betrouwbaar is? Google eens wat rond, doe wat navraag hier en daar en als je twijfelt doe het dan niet! Oh ja, mensen die zeggen dat het ze niets uitmaakt...wist je dat bedrijven die nep make-up produceren ook in verband worden gebracht met kinderarbeid en terrorisme? Tenslotte deugen dat soort bedrijven echt niet, misschien ook weleens iets om bij na te denken?

 

Overdrijf ik? Het is tenslotte maar make-up.....hoe dan ook, ik hoop toch dat het ooit een keer echt gaat verdwijnen, maar ik vrees het ergste. Nog één ding...als je ooit een nep product hebt gekocht, dan verkoop je het natuurlijk niet door hè?

 

Fijne week allemaal, zonder nep make-up als het even kan!

 

XXX

DebbieGERELATEERDE ARTIKELEN

 • Editorial - waarom ik niet zo vaak budget beauty producten review
 • Editorial - waarom vergeet je zoveel?
 • Editorial - Instagram Brows & Kylie lips - gek gedoe!

REACTIES

Je moet ingelogd zijn om te reageren! Klik hier om in te loggen.
Sjess
4 jaar geleden

Ik koop trouwens regelmatig via Marktplaats en dat is tot nu toe altijd goed gegaan. Heb qua make-up o.a. het UD Pulp Fiction palette en het NARS Narsissist palette gekocht via MP en deze waren origineel en gloednieuw. Tip: kijk goed naar de foto's en wat ze verder aanbieden, en vooral of de achtergrond van de foto's een beetje overeenkomt. Heb vaak genoeg gezien dat iemand foto's van blogs of soortgelijke sites trekt en bij de advertentie zet. Zodra ik ook maar het idee heb dat er een luchtje aanzit doe ik het niet, ook al baal ik soms dat ik daardoor iets 'misloop'. Deze tactiek heeft me een hoop goede koopjes opgeleverd en een heleboel miskopen gescheeld !

Tamara
4 jaar geleden

Ik heb een keer een Naked 2 palette van iemand over genomen via MP. Het palette kostte €42,50. Ik heb extra foto's gevraagd en het zag er goed uit, zelfs de mini lipgloss zat erbij. Ze verkocht het omdat ze de kleuren toch niet bij haar vond passen. Ik kreeg het pakketje thuis en het was een totaal ander palette, flut verpakking, geen lipgloss enz.

Ik heb haar direct aangesproken en ook gemeld dat ik haar zou aangeven. Ze heeft toen een aantal rot smoezen gebruikt maar wel mijn geld terug gestort. Het palette mocht ik houden, ik heb het weggegooid omdat ik niet weet wat voor zooi erin zit.

Dit was overigens in de periode dat Sephora net uit NL vertrokken was en sephora.com nog niet naar NL verstuurde.

Ik doe dit dus echt nooit meer. Ik ben mijn foto's van OPI lakken van mijn blog ook al tegen gekomen op MP.

Tara Bijloo
4 jaar geleden

Ik heb op marktplaats vreselijk geluk gehad! Ik wilde UD Naked 1 palette en iemand bood het goedkoper aan. Ze had geswatched en kon me meer foto's laten zien. Ook wilde z het niet over de post doen en spraken we op een centraal punt in de stad af. Ik mocht het palette bekijken en swatchen. Geen probleem en heb dus een orginele kunnen kopen. Buiten 1 keer swatchen was het nog ongebruikt. Als het niet op deze manier kan vertrouw ik sowieso de koper niet!

Claudia
4 jaar geleden

Ik ga daarom al niet eens meer op Marktplaats op zoek naar make-up. Je wordt doodgegooid met die neprommel. Geen idee wat erin zit, dus dat ga ik echt niet op mijn gezicht smeren hoor! De handel in nepgoederen is erg lucratief, naar schatting bestaat circa 5-7% van de gehele wereldhandel uit de handel in nepgoederen en wordt er zo'n $ 600 miljard aan verdiend. En dan niet alleen "onschuldige" producten als tassen en kleding, maar ook medicijnen (o.a. tegen kanker/HIV/malaria), voedsel (babyvoeding bijvoorbeeld), electronica, airbags, etc. etc. Het geld dat ermee verdiend wordt, gaat naar de georganiseerde misdaad en terreurorganisaties.

Brenda Dinges
4 jaar geleden

If it's too good to be true, it probably is :p

Laura
4 jaar geleden

Die lipsticks zien er niet slecht uit... :p. Tja, het komt een beetje van twee kanten. Zo lang mensen het blijven kopen, zal het worden aangeboden. Ik snap ook niet, dat mensen zich laten verleiden, bijv. door de stuntprijzen, als je zou kunnen weten dat het te mooi is om waar te zijn. Zo zag ik gisteren op tv in Undercover in Nederland, dat vrouwen gezondheidsproblemen hadden ondervonden door illegale bilinjecties (voor een groter achterste) en dat vind ik heel triest voor die vrouwen, maar wie laat er in hemelsnaam gewoon bij iemand thuis wat in zijn achterste spuiten? Tja, niet helemaal vergelijkbaar, maar moest het even kwijt. Soms lijken mensen niet eens te willen nadenken!

Ladybug
4 jaar geleden

Overdrijven? Ik zou niet weten waarom.

Nu zal ik sowieso niet snel make-up op MP/Ebay kopen. Wil producten graag kunnen zien als ze tweedehands zijn en gebruikte make-up moet ik al helemaal niet aan denken.

Maar het is niet met alleen make-up. Als je toch ook ziet hoeveel kleding en andere dingen wel niet worden nagemaakt, zo zonde.

Sjess
4 jaar geleden

Het is helaas een fenomeen wat vooral blijft bestaan omdat er blijkbaar genoeg mensen behoefte aan hebben of instinken. Iets meer nadenken en kritisch zijn helpt echt. Want waarom zou je iets wat eigenlijk vrij prijzig is heel goedkoop verkopen..? Dat zou je zelf ook niet doen.

Annevanbergen
4 jaar geleden

Helemaal mee eens!

Ik heb ook eens geprobeerd om een palette van Urban Decay (origineel) te verkopen op marktplaats: ongelooflijk wat een hel! wat mensen er voor fantastische 'merken' terug voor willen ruilen dat is echt verbazingwekkend. Ik probeer het niet meer hoor.

Mrs.Beautyscene(redactie) 4 jaar geleden
Ja, precies dit, dat is toch heel naar :-(

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)