Beauty dilemma - elektrische gezichtsborstel gebruiken of niet?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Elektrische gezichtsborstels zoals de Clarisonic of VisaPure worden door veel kenners aangeraden als de "tool" om de huid in goede conditie te houden, maar is dat eigenlijk ook wel zo? Hoe denk jij erover?

Beauty dilemma
Als we de fabrikanten moeten geloven is dagelijks zo'n gezichtsborstel gebruiken het wondermiddel om een mooie, schone, goede verzorgde huid te krijgen. Ze werken elk op een unieke manier, maar over het algemeen zorgen de borsteltjes met ronddraaiende of trillende bewegingen ervoor dat de huid tijdens het reinigen beter zal worden gereinigd. Er komt veel meer vuil (en dode huidcellen) los van de huid en dat zorgt voor minder onzuiverheden en een stralendere huid. Je gebruikt zo'n borstel altijd samen met een reiniger en water, ze kunnen vrijwel allemaal onder de douche worden gebruikt en het kost meestal maar een minuutje van jouw tijd. 
Maar ja, zo'n gezichtsborstel is wel behoorlijk prijzig en je moet de (dure) borstelkoppen ook iedere drie maanden vervangen, best een investering natuurlijk. En zo'n gezichtsborstel is misschien niet voor iedereen geschikt, zo is het bijvoorbeeld geen echte aanrader als je een zeer gevoelige huid hebt of een probleem zoals rosacea of ernstige acné. Is het dus wel een wondermiddel?

Hoe denk ik erover?
Hoewel ik niet geloof in wondermiddelen, ben ik er wel heilig van overtuigd dat het gebruik van een elektrische gezichtsborstel bij mij helpt om mijn huid zuiver en mooi te houden. Inmiddels gebruik ik er al drie jaar vrijwel dagelijks één (meestal de Clarisonic, maar ik test ook weleens andere merken) en dat bevalt nog steeds goed. Ik merk het direct als ik iets wijzig in mijn routine, zo heb ik pas een nieuwe soort borstel getest (de Luxe Cashmere Cleanse opzetborstel met zachtere haren) en dat beviel even iets minder goed, ik zag opeens steeds vaker kleine onzuiverheden de kop opsteken, terwijl ik verder geen andere producten had gebruikt. Nadat ik weer terug ging naar de gewone borstel, verdwenen ze weer als sneeuw voor de zon, bij mij werkt een elektrische gezichtsborsel dus heel goed. 
Ik gebruik de borstel wel met mate, altijd maar één keer per dag en op de dagen dat ik mijn gezicht scrub of exfolieer gebruik ik de borstel meestal niet. Voor mij is het dus echt een ideaal product, waar ik echt niet meer zonder zou kunnen en ik zou het zeker ook iedereen aanraden, mits je niet een te gevoelige huid hebt. Heb jij echt huidproblemen, dan zou ik ook iets voorzichtiger zijn, overleggen met een huidtherapeut is dan zeker aan te raden.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, ben jij overtuigd van de elektrische gezichtsborstel? Is het nu echt een "tool" die we allemaal moeten hebben om een mooie huid te krijgen? Of geloof jij er niet zo in? Kortom, deel jullie (positieve en negatieve) ervaringen hieronder, ik ben benieuwd!



GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Beauty dilemma - wel of geen oogpotlood op de waterlijn?
 • Beauty dilemma - BB cream of foundation?
 • Beauty dilemma - wel of geen waterproof mascara?

REACTIES

Je moet ingelogd zijn om te reageren! Klik hier om in te loggen.
onbekend
4 jaar geleden

ik ben aan het twijfelen om een gezichtsborstel te kopen en kamp met wat vragen. ik heb een gevoelige huid en af en toe wat kleine puistjes, welke gezichtsborstel is aan te raden? ik lees verschillende reviews de meeste zijn positief, maar kan niet echt vinden wat dan de 'beste' borstel om te reinigen is. groetjes Iris

onbekend
4 jaar geleden

Ik denk dat het voor iedereen persoonlijk is wat men van de borstel vind. Ik heb zelf een zeer gevoelige vochtarme huid. Ik gebruik de clarisonic met de speciale gevoelige huid borstel 1x per dag. Soms sla ik een dag over en dan pak ik een zachte handborstel. Ik heb het gebruik wel op moeten bouwen, de eerste bijgeleverde borstel ging finaal verkeerd, veel te hard, maar met de speciale borstel werkt hij prima.

onbekend
4 jaar geleden

Heb recent de clarisonic gekocht. Kan 'm met mijn normale huid mac 1x pw gebruiken. Anders is het veel te heftig. En dat het 6x beter schoonmaakt... Dan wat? Mijn watjes met toner na afloop zijn net zo schoon als dat ik het met de hand reinig. Ik vind het best grappig, maar de prijs niet waard. Stiekem vind ik het zelfs onzin., zo'n borstel. En dankzij de beautybloggers ben ik erin gestonken

onbekend
4 jaar geleden

Ik heb de Regenerist gezichtsborstel van Olaz en die werkt prima in combinatie met de reiniging van phylosophy. Een nadeel,alleen in Duitsland te koop.

onbekend
4 jaar geleden

Zelfs als je de borstel iedere 3 maanden vervangt, vraag ik me af hoe hygiënisch het is...ik ben vrij laks met schoonmaken, dus ik vrees dat het bij mij meer kwaad zal doen dan goed. Ik geloof er ook niet in dat het echt schoner wordt dan zonder borstel. Tenslotte is te schoon ook niet goed. Mijn huid ziet er prima uit: onzuiverheden heb ik alleen rond mijn kin als ik ongesteld ben, ik blijf het lekker old school reinigen.

onbekend
4 jaar geleden

Een tijdje geleden zat ik te twijfelen om er een te kopen. Gewone gezichtsborstel zal wel niet voldoende zijn. Ik heb net zoals Suus gauw een rode huid wanneer ik mijn gezicht reinig. Een tonic kan ik helemaal niet goed hebben. Dus dagelijks zo'n bewegend ding op mijn huid zal niet goed zijn. Ik gebruik een masker iedere week, reinig mijn huid goed ( twee keer daags )en gebruik goede dag en nacht verzorging met soms een serumkuur. Ik vind dit meer dan voldoende. Wat gebeurd er als je het vergeet of wat? Je moet je huid niet te veel verwennen

onbekend
4 jaar geleden

Zelf ben ik súper benieuwd naar de Foreo Luna, die schijnt ook geweldig te zijn én daar hoef je niet om de drie maanden nieuwe borstels voor te kopen!

onbekend
4 jaar geleden

Ik heb een goedkoper soort van rond de 70 euro met Kerst gehad, maar moet bekennen dat hij mooi ligt te zijn in het badkamerkastje. Mijn gevoelige huid werd er niet blij van...

Ik ben heel benieuwd of de Clarisonic of de nieuwe van Clinique wel fijn zijn, maar om weer 130 euro uit te geven en hem dan weer in de kast te leggen gaat mij iets te ver...

onbekend
4 jaar geleden

Ik vind het lastig. Ik gebruik het niet omdat ik nog niet overtuigd ben (ik hoor gemengde verhalen, ongetwijfeld werkt het bij sommigen goed maar vanwege de prijs wil ik zeker zijn dat het goed werkt). Mijn huid is snel rood, zelfs na een gewone milde reiniging zie ik dat weleens en ik heb redelijk wat acne. Voor de.littekentjes kan ik me voorstellen dat een betere bloedtoevoer gunstig is maar ik twijfel nog teveel. Ook over het verspreiden van bacteriën over de huid, juist omdat ik al acne heb.

onbekend
4 jaar geleden

Ik gebruik de Clarisonic ruim een jaar en zou er niet mee zonder kunnen. Ik merk dat mijn huid er goed op reageert.

onbekend
4 jaar geleden

Ik gebruik de Clarisonic eenmaal per dag en zou niet zonder willen.

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)