28 nachten in de test - mijn review van Lancôme Visionnaire Crescenco nachtpeeling

- dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lancôme - 

In maart dit jaar introduceerde Lancôme een nieuw, innovatief huidverzorgingsproduct, de Visionnaire Crescendo progressieve nachtpeeling. Als groot voorstander van peelings en exfolianten was ik natuurlijk heel benieuwd naar het product en ben ik het gaan gebruiken. In principe gebruik je de nachtpeeling als een kuur gedurende 28 dagen en zou je huid daarna frisser, stralender en gezonder eruit gaan zien. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen, lees dan even verder en doe ook mee met de fijne winactie.

In dit artikel heb ik jullie al laten kennismaken met dit nieuwe product, je kon er onder andere lezen waarop de Lancôme Visionnaire progressieve nachtpeeling geïnspieerd is:

 

"Deze peeling is geïnspireerd op de peelings uit de dermatologie, waarbij de arts, huidtherapeut of schoonheidsspecialiste een peeling op basis van fruit- of melkzuren op de huid aanbrengt die even moet inwerken. Deze fruit- en/of melkzuren zorgen ervoor dat het laagje dode huidcellen (die de oorzaak zijn van de doffe teint, de grovere huidtextuur en oneven teint) op een milde manier van de huid worden verwijderd. Na de peeling komt er letterlijk een nieuwe huid tevoorschijn die frisser, stralender en mooier oogt. Maar niet iedereen wil en kan naar een dermatoloog, huidtherapeut of schoonheidsspecialiste om zo'n peeling te ondergaan, wat ook best begrijpelijk is. Voor die mensen heeft Lancôme nu deze Visionnaire Crescendo progressieve nachtpeeling ontwikkeld, na een periode van 28 nachten gebruiken zul je verschil gaan zien."

 

In deze video vertel ik je wat ik na het testen vind van deze Lancôme Visionnaire Crescenco Progressieve nachtpeeling, de tekst gaat verder onder de video:

 

28 nachten in de test

 

Ik heb de Lancôme Visionnaire Crescenco progressieve nachtpeeling gedurende zes weken getest, iets langer dan de 28 nachten die ik eerst gepland had. Dat heb ik gedaan omdat ik merkte dat tijdens Fase 2 mijn huid best droog werd. Toen ik dat merkte heb ik op sommige avonden geen nachtpeeling aaangebracht, maar wel altijd een nachtcreme of huidolie. Op die manier heb ik een goede balans gevonden tussen de doeltreffende peeling en een fijn aanvoelende huid.

Na de testperiode vond ik dat mijn huid er extra stralend uitzag, de nachtpeeling had er voor gezorgd dat de dode huidcellen goed van mijn huid verdwenen waardoor de natuurlijke glans weer tevoorschijn komt. De salicylzuur in Fase 2 zorgt ervoor dat de binnenkant van de poriën goed schoon worden, waardoor deze minder zichtbaar zijn en de huid fijner van textuur oogt. Dat is heel fijn, want dan ziet je huid er direct jonger uit!

Wil je meer weten over het product en de ingrediënten, lees dan even het eerste artikel door : Een stralende huid binnen 28 nachten met Lancôme Visionnaire Crescendo nachtpeeling?! Je vindt de update video's hier en hier, misschien leuk om nog even terug te kijken?

de Lancôme Visionnaire range bestaat uit meerdere producten, een dagcreme met SPF20, een creme-in-oil nachtcreme, een serum en een voedende oogbalm. Ik vind vooral de nachtcreme en de oogbalm heel fijn, ze zijn lekker voedend zonder te vettig te zijn, aanraders! 

 

Tips voor het gebruik

 

Omdat je huid gevoeliger is voor de zon door de nachtpeeling, is het echt nodig om je huid overdag met een SPF te beschermen, minstens met SPF30. Ben je veel buiten, zorg dan dat je regelmatig bijsmeert om een goede bescherming te houden.

Je kunt de nachtpeeling eventueel combineren met een nachtcreme, maar dat hoeft niet. De nachtpeeling is effectiever zonder nachtcreme, maar als je een gevoelige en/of droge huid hebt, is het misschien toch beter deze wel te gebruiken.

Heb je een gevoelige huid, bouw ook fase 1 dan rustig op, je mag best een nachtje overslaan. En je kunt fase 1 ook wat verlengen eventueel, probeer goed te "luisteren" naar je huid en forceer niets. De huid mag niet pijnlijk of heel gevoelig worden, combineer in dat geval zeker met een nachtcreme.

Je kunt de nachtpeeling na 28 nachten gewoon door blijven gebruiken om het effect te behouden, dat hoeft niet persé iedere nacht. Breng de nachtpeeling een paar keer per week aan en vergeet overdag de SPF niet.

Vergeet geen oogcreme aan te brengen, de huid rondom je ogen hou je vrij van de nachtpeeling maar die kan uiteraard wel wat voeding gebruiken.

links fase 1 & rechts fase 2

 

Wat ik minder fijn vond aan de Lancôme Crescendo progressieve nachtpeeling?

 • de pompverpakking werkt niet altijd even soepel, soms moest ik wel 10 keer pompen om iets uit de nog volle flacon te krijgen
 • alleen verkrijgbaar als duo (fase 1 & fase 2), als je huid al gewend is aan een peeling of exfoliant is fase 1 misschien niet echt nodig
 • bij een droge huid is fase 2 best pittig, een goede nachtcreme helpt om de huid goed gevoed te houden, daardoor wel iets langer doorgaan met fase 2 voor een goed resultaat
 • ik ben niet zo'n fan van alcohol in peelings of exfoliants

 

Wat ik fijn vond aan de Lancôme Crescendo progressieve nachtpeeling?

 • zeer geschikt als peeling voor beginners door de milde fase 1
 • fase 2 bevat veel glycolzuur en salicylzuur, dat zijn echt geweldige ingrediënten om de dode huidcellen van de huid te weken en om verstopte poriën te verhelpen.
 • de peeling plakt niet en geeft niet af tijdens het slapen
 • na een paar weken gebruik ziet mijn huid er fris en stralend uit, mijn poriën lijken kleiner geworden en de conditie van mijn huid is prima.

Wil jij ook testen?

Goed nieuws, want ik mag aan 10 lezeressen een Lancôme Visionnaire pakket weggeven, zodat zij ook dit bijzondere nieuwe product kunnen uitproberen. Wil jij een pakket met daarin de volgende producten winnen:

 

 • Lancôme Visionnaire Crescendo Progressieve Nachtpeeling t.w.v. EUR 75,00
 • Lancôme Visionnaire Crescendo Beauty Sleep Perfector t.w.v. EUR 90,00
 • Lancôme Visionnaire Crescendo Advanced multi-correction cream SPF20 t.w.v. EUR 85,00

Wat een heerlijk pakket is het geworden, dat een waarde heeft van 250 euro...dat wil je niet missen!!!

 

De winactie loopt via Instagram en Facebook (volg je mij daar ook al?) en is gekoppeld aan de hashtag #LancomeXMrsBeautyscene.

Op Instagram doe je als volgt mee:

 • plaats op je eigen (openbare) Instagram een foto van jouw favoriete Lancôme product post, met daarbij in de tekst de reden waarom je er zo'n fan van bent. Heb je (nog) geen favoriet Lancôme product, dan mag je ook een foto van mij of ergens anders vandaan halen en die posten. Laat dan weten waarom je daar benieuwd naar bent! Vergeet niet de #LancomeXMrsBeautyscene ook in je post op te nemen, zo kan ik de inzendingen nl. zien, je mag bij ook altijd taggen!

Op Facebook doe je als volgt mee:

 • ga naar deze Facebookpost, volg mijn Facebook pagina en like de post. Post eronder de reden waarom je de nachtpeeling wilt proberen en laat weten wat je favoriete Lancôme product is, vergeet ook niet #LancomeXMrsBeautyscene te vermelden in je comment. 

 

Je mag ook op beide platformen meedoen als je wilt! De winactie loopt nog t/m 18 juli 2017, daarna zal ik contact opnemen met 10 winnaars door een berichtje te sturen en krijgen zij de prijs opgestuurd van Lancôme. Ben jij inmiddels ook benieuwd geworden naar de Lancôme Visionnaire Crescendo Progressieve nachtpeeling? Je kunt deze bij alle Lancôme verkooppunten vinden, o.a. bij ICI Paris XL.GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Exfoliant in de drogisterij - Olaz Regenerist Nacht vernieuwend elixer
 • Le jour, la nuit & la weekend de Chanel - revolutionaire huidverzorging
 • Een stralende huid binnen 28 nachten met Lancôme Visionnaire Crescendo nachtpeeling?!

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)