Herfstlook tutorial met Estée Lauder Violet Underground eyeshadow palette

Een nieuw seizoen vraagt een nieuwe make-up look! Je hoeft jouw make-up routine heus niet helemaal te veranderen, maar ik vind het toch altijd wel leuk om zeker qua kleuren mijn make-up aan te passen. En met al die mooie herfst make-up collectie is de inspiratie niet moeilijk te vinden. De herfstlook van vandaag is gemaakt met het Violet Underground palette van Estée Lauder, ik heb er (weer) een fototutorial van gemaakt.

Hebben jullie het artikel over de Estée Lauder Violet Underground collectie al gelezen? Inmiddels heb ik een deel van de spullen kunnen uittesten en ik ben heel enthousiast! Het Violet Underground palette (EUR 47,00) is, net zoals de nieuwe Pure Color Gelée eyeshadows, van een bijzondere structuur. De structuur voelt licht-cremeachtig aan maar transformeert op de huid in een poeder met een prachtige glans. De glans is echt het paradepaardje van deze oogschaduws, maar ook met de pigmentatie is helemaal niets mis.

De combinatie van kleuren is best een beetje heftig, maar je hoeft natuurlijk niet alle kleuren samen te gebruiken. In de look die ik heb gemaakt heb ik de roze kleur niet gebruikt en ook de zwarte oogschaduw heb ik amper gebruikt. Al experimenterend kom je vast tot mooie combinaties! Hieronder nog even de swatches, allemaal opgebracht met twee veegjes van mijn vinger. 

Prachtig toch? Ik heb de look die ik deze week heb gemaakt met dit palette voor jullie op de foto gezet, opnieuw in een fototutorial zodat je stap voor stapje ziet hoe ik de kleuren heb opgebracht. Ik word er best nog handig in, al duurt mijn make-up aanbrengen nu wel drie keer zolang met al die foto''s tussendoor.

Stap 1 - breng een oogschaduwbasis aan (Laura Mercier eye basics Flax) en trek een vrij dikke lijn met de Estée Lauder Pure Color Quick thick liner (EUR 22,00)
Stap 2 - vaag deze lijn wat uit met de MAC 219 kwast (doe het wel snel na het aanbrengen)

Stap 3 - breng de paarse kleur uit het palette aan met de MAC 217 kwast, laat de binnenste ooghoek vrij en ga een beetje richting arcadeboog

Stap 4 - breng met dezelfde kwast (andere kant die nog schoon is) de lichtste, beige kleur uit het palette aan, ook weer richting arcadeboog en blend een beetje met de paarse kleur

Stap 5 - met de MAC 224 kwast breng je de bruine/bronzen tint aan in de arcadeboog. Breng deze kleur ook aan over de paarse en beige oogschaduw en blend de kleuren door de kwast van buiten naar binnen heen en weer te vegen.

Stap 6 - breng MAC Naked Lunch aan vanaf waar de bruine oogschaduw eindigt tot aan de wenkbrauwen, je kunt eventueel ook de beige tint uit het palette gebruiken

Stap 7 - breng wat van de paarse kleur aan onder het oog, tot iets voorbij de pupil
Stap 8 - tightline het oog (breng oogpotlood aan op de waterlijn, zowel boven als beneden, zet het oogpotlood ook tussen de wimpers boven), ik gebruik de MAC Kohl power pencil Feline, die is echt mooi zwart

Stap 10 - breng met de MAC 219 nog een klein beetje zwarte oogschaduw aan in de "outer V", het buitenste hoekje van het oog
Stap 9 - krul de wimpers en breng mascara aan op zowel boven- als onderwimpers, volgens mij heb ik voor deze foto de MAC Opulash Optimum Black gebruik (weet het niet meer helemaal zeker)

Klaar!! 

Natuurlijk kun je een soortgelijke look ook prima maken met andere producten, het lijkt mij echter niet zo makkelijk om de prachtige glans van de Estée Lauder oogschaduws te kunnen imiteren, die is echt mooi. De houdbaarheid van deze Pure Color Gelée Eyeshadows is heel goed, deze hoopt zich echt niet op in de fijne lijntjes, zeker ook voor dames die wat ouder zijn een echte aanrader.
De Estée Lauder Violet Underground collectie is nu verkrijgbaar bij de verkooppunten van Estée Lauder, zoals De Bijenkorf, Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en MOOI parfumerie.

Hebben jullie nog voorkeuren voor een volgende herfstlook make-up tutorial? Laat het mij dan even weten!GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Wat doet een gezichtsserum eigenlijk?
 • Estée Lauder Advanced Night Repair II - wat is het verschil?
 • Estée Lauder Revitalizing Supreme CC creme SPF 10 review

REACTIES

Je moet ingelogd zijn om te reageren! Klik hier om in te loggen.

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)