Column - Elke Willemen van MAC - Viva Las Vegas!

Iedere maand schrijft MAC senior make-up artist voor de Benelux, Elke Willemen, een leuk artikel voor ons. Ze deelt haar tips en trucs graag met ons en geeft ons een kijkje achter de schermen. Deze keer vertelt ze over een bijzonder event waar ze onlangs is geweest, de jaarlijkse meet van MAC senior make-up artists die in Las Vegas werd gehouden, viva Las Vegas!

Elke:
M.A.C Senior Artists komen elk jaar in juli een weekje samen om elkaar te inspireren, creatief te zijn en fun te hebben, dit jaar gingen we naar Las Vegas!

We startten met een Cross Cultural Masterclass door de Senior Artist van Israel: Netta Szekely. Ze creeërde een typische make-up waar de Israëlische klant van houdt. Een smokey eye met extra sterke intense kleuren, zoals Passionate en Orange. Eerst vertelt ze over Israël, hun gebruiken en tradities, het land en hun locale eten, heel interessant om te horen. Voor de tekening op het voorhoofd gebruikte ze sjablonen en kleurde deze in met Acryllic Paint (exclusief bij de MAC PRO store), waarbij ze zwart mengde met wat rood.

Daarna hadden we ‘Group Sharing’ dus deelden alle Senior Artist hun tips & tricks rond hun favoriete product. Mijn favoriete product is op zeker de Cream Colour Base omdat de mogelijkheden met dit multi-functionele product oneindig zijn. Je kunt het zowel op de ogen, als op het gelaat (blush, contour, highlights), als op de lippen gebruiken en de CCB''s zijn van transparant tot opaque aan te brengen. Heerlijk, je kan hier lekker creatief mee zijn en in de PRO Store vind je de meeste intense kleuren.

 
De dag erna kwam Bill Corso, een man met een fantastisch portfolio, ons een Special FX demo geven. Geweldig!! Bill, Oscar en Emmy winnaar, heeft o.a. films gedaan met Jim Carrey: A Christmas Carol, Yes Man, Bruce Almighty, The Number 23, maar ook vele andere: The Amazing Spider Man, The Haunted Mansion, Planet of the Apes, House on Haunted Hill, Species & The Gremlins 2. Hij liet ons zien hoe protheses (o.a. een neus, dikkere wangen, grotere kin etc) gemaakt worden en welke verschillende materialen er gebruikt worden. Hij had een enorm nekprothese bij, werkte wenkbrauwen feilloos weg en bracht onzichtbare veranderingen aan op het gezicht, zodat het model onherkenbaar werd. Bill is grote fan van onze Pro Micronized Airbrush producten en ook van onze Studio Finish Correctors (exclusief bij de MAC PRO store)
links dus Heidi Klum & rechts Bill Corso
De volgende dag was het aan ons om op modellen wenkbrauwen weg te werken en dan een creatieve look neer te zetten. Als hij het deed leek het zo makkelijk, als je het zelf deed, was het best een uitdaging. Wat heel belangrijk is, is om de prothese eerst met rood weg te werken, alvorens huidstinten erop te zetten, zo blijf je het gevoel van bloeddoorlopen huid te hebben, veel realistischer.
Daarna deed hij nog een demo op een half gezicht, in 2011 had hij voor Heidi Klum’s Halloween Party een look gemaakt waar enkel haar spieren zichtbaar waren, alsof ze zonder huid rondliep. Onwaarschijnlijk knap! Het duurde anderhalf uur om de helft van het gezicht te doen. Research van de anatomie is hierbij cruciaal. Om het geheel helemaal realitsch te maken spoot hij in huidskleur nog zachtjes met airbrush een nevel erover en met de Gloss Texture hier en daar een glanzend effect op de ‘spieren’ zetten, maakte het af. Het zit hem echt in de details.
’s avonds hadden we een Cirque du Soleil event waarbij we backstage mee hebben gewerkt bij de show Mystère in Hotel Treasure Island! Dit keer geen make-up omdat de artiesten van de show hun eigen make-up verzorgen en dat doen ze geweldig goed. Wij hielpen mee met "wardrobe & props", dus mee helpen omkleden. En wat een prachtige kostuums, die Cirque du Soleil ook zelf maakt, samen met alle pruiken, headpieces en schoenen.

Spannend was ook het helpen met props zoals ze zeggen: de attributen voor de artiesten mee op podium zetten, ik heb van boven tot onder meegerend om alle, op tijd, klaar te zetten, het pistool af te schieten, de bal op het podium te rollen, de kettingzaag in gang trekken… Wat een ervaring, ik zag de show van alle mogelijke hoeken, vanonder uit en helemaal van bovenaf. Een woord: WAUW!! We werden wel gevraagd geen foto’s te nemen, je moet het dus ooit zelf gaan bekijken! Bekijk alle informatie even hier!

Hieronder nog even een foto van ons ‘Family’ diner, zoals wij het noemen, dat was ditmaal in Tableau in het Wynn Hotel, lekker eten en vooral heel gezellig. Wat ben ik toch blij om bij deze toffe groep mensen te behoren, ze zijn zo fun, relax en creatief en allemaal een beetje zot. Love it!
Baltasar herkennen jullie misschien nog van tijdens onze Pro Tour, de Trendpresentatie en Masterclasses.
Nog even de "view from my room" delen, I love Vegas!
Ik heb er weer echt van genoten en kan niet wachten om het team terug te zien in Londen en Parijs voor de Fashion Weeks!

Thanks, Elke! Wat een heerlijke trip heb je gemaakt, ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jouw belevenissen tijdens de aankomende fashion weeks! Zorg je weer voor veel mooie backstage nieuwtjes voor ons?GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Hoe kun je jouw gezicht shapen? How to door Elke Willemen & MAC
 • Boutyq 2011, backstage beautytips van MAC en Wella
 • MAC Naturally, de musthaves - column door senior make-up artist Elke

REACTIES

Je moet ingelogd zijn om te reageren! Klik hier om in te loggen.

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Mijn beauty favorieten Oktober 2017 met Estée Lauder, Benefit, Armani & Charlotte Tilbury

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Kiehl's Seasons givings - voor mannen & vrouwen geschikt

 • vdo

  Adventskalender unboxing 2017 - Clarins Precious Holidays (met een waarde van meer dan 150 euro!!!)