Huda Beauty Liquid Matte Nude Love collection - review & swatches

Als je mij een beetje volgt kan het je niet ontgaan zijn, ik ben fan van de lipsticks van Huda Beauty. Nu ben ik daar zeker niet uniek in, ik denk dat het merk van Huda Kattan zeker een van de best groeiende makeup merken in de wereld is. De producten van Huda Beauty werden eerst alleen bij haar eigen webshop verkocht, inmiddels krijgt ze meer en meer verkooppunten in winkels als Harrods en Sephora. Deze zomer bracht ze de Nude Love collectie uit, met vier mooie nudes. Kijk even mee naar de swatches en ik heb ook nog een leuk nieuwtje!

Huda Beauty Nude Love collection Liquid Matte lipsticks GBP 18,00 per stuk (via Cult Beauty)

van boven naar beneden Huda Beauty Liquid Matte Wifey, Crush, Suga Mama & Girlfriend

v.l.n.r. swatches Huda Beauty Liquid Matte Wifey, Crush, Suga Mama & Girlfriend

Huda Beauty Liquid Matte Crush (cool toned pink)

Huda Beauty Liquid Matte Wifey (dusky pink)

Huda Beauty Liquid Matte Suga Mama

Huda Beauty Liquid Matte Girlfriend (apricot)

 

Wat ik fijn vind aan deze Huda Beauty Liquid Matte lipsticks?

Ik ben gek op nude lipsticks en op matte, vloeibare lipsticks die lang blijven zitten, deze collectie is dus echt iets voor mij! Op de foto's hierboven vind ik alle kleuren best goed staan, maar in het echt vind ik Crush en Wifey iets aan de lichte kant, die draag ik minder vaak. Girlfriend en Suga Mama heb ik al zo vaak gedragen de laatste tijd, Girlfriend is zelfs al half leeg....en dat gebeurt vrijwel nooit bij mij.

De lipsticks zijn heel gepigmenteerd, waardoor ze perfect dekkend opdrogen (duurt 1 minuutje ongeveer) en die dekking houdt behoorlijk lang, zelfs na een maaltijd of zoenpartij zit de kleur nog goed. 

 

Wat ik minder fijn vind aan deze Huda Beauty Liquid Matte lipsticks?

De dekking van de meeste Liquid Matte lipsticks is heel goed, maar ik vind dat Crush en Wifey toch iets minder goed dekken, bij het aanbrengen gaat het zelfs wat streperig en is een extra laagje nodig. Daarna blijven ze wel weer goed zitten, maar hou er wel rekening mee. Deze kleuren trekken ook een beetje in de lijntjes, van een afstandje zie je dat amper, maar van dichtbij wel.

De lipsticks drogen mat op, waardoor ze niet super comfortabel aanvoelen, maar ik zou ze zeker niet oncomfortabel willen noemen (dat is bij andere matte lipsticks soms wel anders). Zorg er wel voor dat je lippen goed gescrubt zijn en breng een beetje lipbalm aan van te voren!

In Nederland is nog geen verkooppunt van Huda Beauty, maar in het buitenland vind je ze steeds vaker. In de UK zijn er in Londen verkooppunten te vinden en in Duitsland en Denemarken geloof ik ook. Online koop ik mijn Huda Beauty producten altijd bij CultBeauty, een Engelse, zeer betrouwbare webshop. 

Momenteel zijn deze kleuren allemaal nog te koop voor GBP 18,00 per stuk, maar sinds deze week is er ook een Nude Love collection mini setje te koop voor GBP 33,00. Helemaal leuk als je alle kleurtjes mooi vind!!GERELATEERDE ARTIKELEN

 • L'Oréal Paris The collection exclusive - nude lipstick voor iedereen
 • MAC haul - matte lipsticks Mehr, Whirl, Persistence, Taupe en meer moois
 • Huda Beauty Liquid Matte lipsticks review - Flirt, Muse, Trophy Wife & Cheerleader

REACTIES

Je moet ingelogd zijn om te reageren! Klik hier om in te loggen.
Annette
3 maanden geleden

Ik vind de kleurtjes allemaal wat te licht voor mijn smaak.

Beautydeals

Editors’s choice
 • vdo

  Dit boek moet je hebben - Beautybloggers The Book

 • vdo

  Video - eerste indruk & shoplog Fenty Beauty by Rihanna

 • vdo

  Go big or go home!!! Op zoek naar Monsieur Big in Monaco <3