Zoals jullie misschien wel hebben gelezen bracht ik afgelopen week een aantal dagen samen met mijn gezin in Barcelona door. Het heeft mij behoorlijk veel moeite gekost op deze prachtige stad weer te verlaten maar… uiteindelijk zit ik hier toch weer achter mijn computer in het (koude) Nederland.Kijken jullie even mee naar het fotoverslag dat ik heb gemaakt?
Kennen jullie het gevoel dat het lijkt alsof je thuis komt in een bepaalde stad of land? Ik heb dat met Spanje. De Balearen hebben al jaren een speciaal plekje in mijn hart en ook Barcelona heb ik vanaf vandaag hoog in mijn favorietenlijstje staan.


Wat nou mañana? Barcelona leeft en is feitelijk een groot openlucht museum. Onze dagen begonnen al lekker vroeg en wat is er nu mooier dan je dag te starten in Sagrada Familia, een meer dan imposant bouwwerk dat door de World of Architecture als één van de meest originele en ambitieuze moderne gebouwen beschouwd, en terecht.
“El Corte Inglés” is het grootste grootwarenhuis van Spanje en is onder andere te vinden aan de Placa Catalunya, een gezellig en lekker druk plein waar je je ook een enorme Sephora tegenkomt. Wanneer je voorbij de roltrap komt ligt er een lange rode loper klaar en voelt het alsof je een Spaanse koningin bent. Natuurlijk kon ik het niet laten om een klein cadeautje voor mezelf te kopen in de vorm van het Urban Decay - Urban with an Edge nagellaksetje.


Even terug naar El Corte Inglés. Dit warenhuis kun je heel goed vergelijken met De Bijenkorf. Op de begane grond vind je de counters van onder andere Chanel, Dior, Bobbi Brown, MAC en veel meer. Fotograferen is niet ‘echt’ toegestaan dus ik heb tussen neus en lippen door een paar snapshots voor jullie gemaakt. Overigens vind je op een paar meter afstand van dit warenhuis ook Dino, een van de beste ijssalons uit de buurt.


Ons hotel was gesitueerd op loopafstand van de Paseo de Gracia. Hier vind je onder andere Kiehl’s en mijn grote Spaanse liefde: Loewe. Ja, ik ben naar binnen gelopen en nee, ik heb mijn felbegeerde gele tas niet gekocht. De prijs van EUR 1400 lag toch echt een beetje buiten mijn budget maar in mijn dromen heb ik alle kleuren in huis! In deze straat vind je trouwens ook Casa Batlló van Gaudi. Dit prachtige huis stond bovenaan het verlanglijstje van m'n dochter Eden.

Natuurlijk mag een middagje Camp Nou (het stadion van voetbalclub FC Barcelona) niet ontbreken met twee heren in het gezin. Ik moet jullie bekennen dat het stadion inderdaad prachtig is, evenals het schattige kapelletje voor de spelers. Het is natuurlijk super toeristisch maar naar huis gaan zonder de (replica) van de Champions League in je handen te hebben gehouden, kan simpelweg niet!
Semi openlucht winkelcentrum Glòries ligt aan de Avinguda Diagonal en is enorm groot. Hier kun je winkels zoals Zara, Mango en ook Yves Rocher vinden. Er is een Starbucks, tal van restaurants, een bioscoop en meer. Ik moet bekennen dat ik er vrij snel was uitgekeken maar zeer zeker heb genoten van een heerlijke Mango Frappuccino.

De Zoo van Barcelona was lang een van de grootste attracties van de stad vanwege de witte albinogorilla (Sneeuwvlokje). Helaas is deze gorilla jaren geleden overleden maar dat maakt de dierentuin er niet minder leuk op. Je kunt de dieren bijna aanraken en het park is groot, verzorgd en zeker de moeite waard, vooral omdat de prachtige kust van Barcelona praktisch om de hoek ligt. Natuurlijk konden we het niet laten om een paar uurtjes te genieten van de mooie zee en een lekker ijsje.


Uiteindelijk komt aan alles een einde, zo ook aan onze stedenstrip richting Barcelona. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb, niet alleen ik trouwens  want mijn drie snoepjes waren net zo enthousiast.

De dagen in Barcelona zijn lang, de avonden zwoel en enorm gezellig. De beautyliefhebbers onder ons (of shop-aholics!) worden hier gelukkig, want wat is er nu mooier dan winkelen, goed eten, veel variatie en een mooie historische omgeving?