Paula Begoun is behoorlijk kritisch over de cosmetica claims en cosmetica producten die er worden uitgebracht en streeft ernaar om consumenten bewust te maken over de producten die ze gebruiken. Haar nieuwe Earth Sourced System ondersteund deze filosofie in het groen!

De Earth Soureced lijn bevat drie producten (Perfectly Natural Cleansing Gel, Purely Natural Refreshing Toner en Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer) die de huid reinigen, hydrateren, beschermen en verzorgen. Het huidverzorgingssysteem bevat natuurlijke ingrediënten waarvan is bewezen dat ze een prettig effect hebben op de huid.In grote lijnen zou dit betekenen dat deze producten de huid geven wat nodig is om te stralen: De producten bestrijden de eerste tekenen van huidveroudering, kalmeren de gevoelige huid met krachtige anti-irriterende stoffen en hydrateren de huid met plantaardige ingrediënten.
De Earth Sourced Perfectly Natural Cleansing Gel (EUR 21,50 - 200 ml) is geschikt voor alle huidtypen en bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten waaronder aloë vera en kokosextracten. Breng de geurloze gel aan op het een vochtig gezicht en deze veranderd in een witte crème. Spoel de formule af met lauw/warm water en gebruik daarna een toner.

Ook de Earth Sourced Perfectly Natural Refreshing Toner (EUR 21,50 - 150 ml) heeft een bijzondere, vloeibare formule. De meeste toners zijn zeer dun en waterig, deze gelformule is stevig.  De samenstelling verwijdert de laatste sporen van make-up en bevat antioxidanten (oa. druivenpit- en olijfolie, groene thee, vlierbessen en pure vitamine E) waarvan is bewezen dat ze de huid herstellen, de collageenproductie stimuleren en tekenen van huidveroudering verminderen.
Net zoals de cleaner en toner is de Earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer (EUR 25,50 - 60 ml) geschikt voor alle huidtypen. De lichte formule volstaat als dag- en nachtverzorging en dat is wel zo handig. Het product bevat onder andere teunisbloem, borago, acerola, cranberry, lijnzaad en rozenbottel die samen de collageenproductie in de huid stimuleren. Daarnaast tref je in deze crème je ook een combinatie van ingrediënten die helpen om de ouder wordende huid te verstevigen en herstellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld  sheabutter en het bekende hyaluronzuur.
De ingrediënten in deze producten zijn geweldig, en toch mis ik persoonlijk een aantal producten in deze lijn die het comfortabele gevoel waarnaar ik op zoek ben te completeren. Volgens Paula’s Choice kun je de moisturizer ook gebruiken als oog crème maar mijn beginnende oogrimpeltjes worden daar minder blij van. Ook vind ik de structuur van de moisturiser  te licht, mijn huid slurpt deze binnen een paar tellen op en vraagt naar (veel) meer. Ook zou een serum niet misstaan in het Earth Sourced System.  Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om jouw routine aan te vullen met producten uit het assortiment van Paula’s Choice.

Grote voordelen aan deze lijn zijn dat de producten minimaal 98% natuurlijke ingrediënten bevatten en dat ze ideaal zijn voor dames en heren met een gevoelige huid ( zelfs bij rosacea of een lichte vorm van eczeem). Daarnaast zijn de producten 100% vrij van geur- en kleurstoffen.

De bovenstaande producten zijn te koop in de Paula’s Choice webwinkel. Wanneer je alle producten uit deze lijn koopt ontvang je  10% korting op de totaalprijs van het systeem (de korting wordt bij het afrekenen toegekend).