Kiehl’s is behoorlijk aan de weg aan het timmeren wanneer het om de introductie van nieuwe productlijnen gaat. Zo bevat het assortiment tegenwoordig bijvoorbeeld drie nieuwe ‘leave in’ producten waaronder een variant voor gekleurd haar.

De Leave in treatments zijn een aanvulling op jouw haar verzorgingsroutine. Je moet ze dus naast jouw shampoo en conditioner gebruiken. Het woordje ‘leave in’ is misschien een beetje tricky omdat deze vaak in combinatie met conditioner wordt gebruikt (een conditioner die je niet hoeft uit te spoelen).

Ik vertelde het al even: het assortiment bevat drie varianten te beginnen met de Strengthening and hydrating hair oil-in-cream voor droog en beschadigd haar, Deeply restorative smoothing hair oil concentrate voor haar dat kroest en de Color-protect shine infusing hair oil treatment is geschikt voor gekleurd haar. De producten bevatten geen parabenen of siliconen en verzorgen het haar met combinatie van werkzame oliën.

Mijn favoriet is de Color-protect shine infusing hair oil treatment. Deze variant bevat  abrikozen- en zonnebloemolie en dat ruik je vrijwel direct. De geur is enorm vol en heerlijk zoet. Overigens is abrikozenolie rijk aan vetzuren en zal het naast glans ook zorgen voor een stukje bescherming tegen invloeden van buitenaf.

De Color-Protect Shine Infusing Hair Oil Treatment helpt de haarvezel te herstellen, zorgt voor doorkambaaheid, glans,  hydratatie en maken een beschermlaagje om het haar. Daarnaast bevat het product een SPF 10 (beschermt het haar tegen de zon). Dit is geen hoge beschermingsfactor maar.. het is natuurlijk beter dan niets.

Ik ben dol op olie voor mijn haren. Je kunt deze versie dagelijks aanbrengen op droog of vochtig (net gewassen) haar. Voor mijn lange haar gebruik ik  na het wassen zo’n 6 tot 8 verstuivingen, anders wordt het vet en kan ik mijn haren direct weer wassen.  

Ik gebruik het product ook als olie tussen het wassen door om een mooi glansje te verzorgen. In dat geval spray ik een klein beetje in mijn handen, wrijf de olie een beetje warm en verdeel dit over mijn haren. Tot slot kun je er ook voor kiezen de Hair Oil Treatment te gebruiken als overnight kuur. Spray jouw haren voor het slapen gaan lekker  in - zo’n 15 pompjes bij lang haar - masseer het in (vindt jouw hoofdhuid ook fijn) en was het pas de volgende ochtend weer uit. Succes verzekerd!

Het Deeply Restorative Smoothing Hair Oil Concentrate, Deeply restorative smoothing hair oil concentrate en de Strengthening and hydrating hair oil-in-cream zijn verkrijgbaar in de Kiehl’s webshop. Toch liever even ‘ruiken en voelen’ alvorens je de producten aanschaft? Plan dan zeker even een tripje naar de Store in Amsterdam, aan de Hobbemastraat 4, Heiligeweg 53 of aan de Kiehl's Shop in Shop in de Bijenkorf, Dam 1, allemaal in Amsterdam!