Blogs & Editorial

Plogmas 2015 - Photo diary van 21 december - cold turkey

Goedemorgen! Is het bij jullie ook kerstvakantie? Bij mij thuis wel en toch is het eigenlijk ook wel heel erg druk, vooral op de zaak van Marc. Anyway, ik heb besloten deze twee weken het wat rustiger aan te doen qua werken, vooral ook om wat extra tijd met mijn gezin door te brengen. Minder werken dus, maar ik neem jullie toch even mee in mijn dagen, net als vorig jaar zal ik iedere dag een photodiary online zetten, plogmas 2015 is begonnen! Kijk je even mee naar mijn photo diary van 21 december 2015?

Morning! Ik stapte om half 8 mijn bed uit, want vanaf 8 uur kwamen ze onze kerstkalkoen brengen en Marc ging al weg! De bezorger was er om half negen en toen stond deze Cold Turkey in de keuken!

Ik heb de gevulde kalkoen besteld bij Boers & Boers, ik wilde nu eindelijk eens een kant-en-klare, grote en gevulde kalkoen bestellen waar ik al jaren over twijfelde! Deze kalkoen is een zgn. Copas kalkoen en afkomstig van een bekende, boerderij in Engeland, zeer goede kwaliteit dus!

De kalkoen weegt zo'n 6 kilo.....beetje veel dus, maar deze maak ik op eerste kerstdag en gelukkig komt onze familie op tweede kerstdag Sem's verjaardag vieren, die komt dus wel op! Hij is nu nog bevroren, maar ontdooit langzaam in de koelkast, 

Onze boom staat, inclusief alle Disney kerstversieringen die we hebben gekocht door de jaren heen, R2-D2 is de nieuwste aanwinst.

Natuurlijk werk ik ook nog wel, maar iets minder en zoveel mogelijk 's ochtends, ik mail winnaars van de winacties en geef hun adressen door aan de bedrijven die de prijzen beschikbaar stelden!

Daarna is het tijd om deze chaos van dozen weer eens uit te pluizen en te sorteren.....

Ik zoek uit met welke producten ik wellicht iets ga doen, de andere producten gaan in een doos die naar de Voedselbank gaat binnenkort, daar geen meestal dingen in als shampoo's, douchegels en haarstylingproducten van drogisterijmerken, dat past niet zo op Beautyscene.

Nee, dit is niet helemaal mijn kleurencombinatie en het is ook geen nieuw oogschaduwpalette van Dolce & Gabbana, waarschijnlijk is dit dus de enige keer dat je dit palette hier ziet....

Opeens kom ik dit Dior setje tegen....oh ja....ik was het al kwijt! 

Dit kan bij het oud papier!

Prachtige tandenborstel van Philips, Bo is fan van hun tandenborstels, dus zij mag deze gaan testen!

Oh ja....die stond hier ook nog ;-)

Noël van Annick Goutal heb ik maar direct aangestoken, die is heerlijk, veel sinaasappels en een vleugje kruiden, echt kerst!

Ik begin een beetje te veel geurkaarsen te krijgen denk ik.....

Oh jee, een koerier kwam een monster brengen....wat zal het zijn?

Leuk! Bo kreeg deze R2-D2 trui binnen uit de USA, haar tante had hem opgestuurd omdat Forever 21 deze niet in Nederland verkocht, lief!

Zo leuk, ik kreeg deze Havaianas van hen omdat ik zo enthouisiast reageerde op hun instagram foto...ze komen goed terecht hoor in onze familie. De Chewbacca sleutelhanger zit al aan mijn autosleutel!

Mijn outfit vandaag, Frame jeans, truitjes en laarsjes van Zara, lekker comfortabel en niet te warm, je weet door de temperaturen toch niet meer wat je moet aandoen?

En mijn make-up look, die is helemaal van Smashbox, ik moest nog even een foto maken voor de winactie van gisteren!

Even boodschappen doen, het is inmiddels bijna half 5

Ik ben om 5 uur thuis en moet dus snel aan de slag voor het eten, hieronder zie je wat we eten en hoe ik het klaarmaak.

We eten witlof met ham en kaassaus uit de oven, met aardappeltjes! Eerst witlofjes blancheren in de magnetron en laten uitlekken. Ik halveer ze altijd voordat ik de magnetron aanzet, dan zijn ze sneller klaar! De halve stronkjes gaan in de Yorkham en dat gaat in een ovenschaal.

Ik maak mijn kaassaus altijd zelf, makkelijk en lekker snel! Boter laten smelten, bloem erbij en goed roeren, daarna genoeg melk totdat het een goede saus is.

En natuurlijk veel kaas, ik mix altijd oude en belegen kaas door de saus, even laten smelten en dan is het klaar. Ik giet de saus over de witlofrolletjes heen en zorg even dat de saus ook tussen de rolletjes komt.

Nog een heel dun laagje paneermeel met een paar toefjes boter, 45 minuten in de hete oven en het is klaar! Heel lekker <3

Sem had trek in een Creme Brulee....dus die maakte ik voor hem. Maar hij vond het toch niet zo lekker, die bleef dus staan!

Ik heb nog even wat kerstdecoratie gekocht gisteren, o.a. deze rode besjes, leuk :-)

Rond acht uur ga ik nog even strijken en het bed opmaken met versgewassen en gestreken lakens, om negen uur vind ik het wel weer genoeg en ga ik naar beneden voor een theetje.

Harry Potter en de Vuurbeker is op televisie, dus die gaat op en we kijken af en toe even, ondertussen....

....shop ik online wat kerstcadeautjes bij elkaar, die worden vandaag al geleverd of anders morgen!

Dit zijn BFF's! 

ik ga om 12 uur naar boven, Marc en Sem liggen al op bed, ik ga nog even douchen en gebruik deze nieuwe Regenerating Cleanser van Tata Harper. De Genaissance van La Mer, the serum essence, gebruik ik al een paar dagen, wat een zalig serum is dat! Ik zal er snel wat over vertellen....

Tijdens mijn badkamerrituelen kijk ik meestal iets op Netflix, meestal een documentaire ofzo, nu kijk ik deze film "the last days in vietnam" een bijzonder verhaal over de dagen dat de Amerikanen weggaan uit Saigon en met hen veel vluchtelingen. Ik weet het nog goed hoor, de zeeen in Azië waren toen vol met Vietnamese bootvluchtelingen, heel veel zijn ook naar Nederland gekomen. Weten jullie dat ook nog?

 

Om half één lag ik in bed en probeerde ik nog wat op Wikipedia te lezen, maar na 3 minuten lag mijn ipad al op mijn neus....in slaap gevallen! Vandaag weer een nieuwe dag, op de planning staat een bezoekje aan de toko, hema, bouwmarkt of Ikea? Wat gaan jullie vandaag doen?

Deel dit artikel
Back to top