Nagel & Handen

Nagelverzorging: Tips!

Zoals jullie weten besteden wij bij Beautyscene veel aandacht aan nagel verzorging. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je lange, stevige en mooie nagels op je wensenlijstje hebt staan. Maar deze krijg je natuurlijk niet zomaar. Het krijgen van stevige en gezonde nagels vergt discipline, volhouden en regelmaat. Jullie hebben inmiddels een artikel kunnen bekijken waarin ik vertel over mijn favoriete topcoats, vijlen en bufferen en een volledig artikel over nagelverkleuringen. 

Ik heb een aantal nagelverzorging artikelen in petto voor jullie. Zo ga ik het bijvoorbeeld nog met jullie hebben over nagelriemverzorging, waarvoor ik een heel fijn product in huis heb dat ik jullie van harte kan aanraden maar ook staat er een artikel in de planning waarin ik jullie dmv een youtube filmpje laat zien hoe ik mijn nagels lak.
Verder ben ik bezig met een artikel waarin ik ook dmv een filmpje het Trind stappenplan met jullie ga doornemen en ga laten zien hoe ik het stappenplan uitvoer op mijn nagels. Jullie lezen het goed: genoeg te vertellen.
Vandaag heb ik voor jullie wat algemene nagel, nagellak en verzorging-tips. Jullie zullen er ongetwijfeld een heleboel al zelf in de praktijk brengen maar wie weet zit er eentje tussen waarvan je denkt: handig!

Nagelriemen

Verzorg je nagelriemen altijd goed. Dit zorgt voor een snellere groei van je nagels en zorgt ervoor dat velletjes verleden tijd zijn. Knip je nagelriemen nooit, dit is namelijk een bescherming voor de nagelwortel/matrix. Op het moment dat je een nagelriem verwijderd is deze bescherming weg en kunnen er snel ontstekingen ontstaan. Niet doen dus! Er zijn verschillende nagelriem producten die uitstekend werken zoals bijvoorbeeld de Lemony Flutter van Lush of de Sally Hansen Vitamine E Nail & cutticle Oil.
Mochten jouw nagelriemen echt even een kuurtje nodig hebben kijk dan zeker even naar de Cuticle remover en Cuticle Balsam van Trind. Meer informatie over deze producten volgt. Heb je geen last van velletjes of harde nagelriemen dan volstaat een gewone hand en nagel crème natuurlijk prima. Voor extra verwennerij kun je een dikke laag crème op je nagelriemen smeren om deze vervolgens even lekker te laten intrekken (bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film). Je zult verbaast zijn over de hoeveelheid crème die je na een half uurtje terug ziet. Het resterende beetje crème kun je dan nog even goed in masseren en het resultaat is heerlijke zachte en mooie nagelriemen.

Nagel problemen

Ik krijg veel vragen van dames die last hebben van schilferende nagels. Dit is absoluut een kwestie van uitdroging. Op het moment dat nagels uitdrogen dan gaan ze scheuren, niet alleen op de randjes maar soms ook in het midden van de nagels. Het lijkt op een soort ‘afbladderen’. Het je last van dit probleem dan raad ik je het Trind Nail Repair Systeem aan. Vooral de nail repair en de nail balsam in dit systeem zorgen ervoor dat de vochtbalans in de nagels wordt aangepakt. Let wel: Dit is een kuur en verwacht niet dat je binnen drie dagen van je probleem af bent. Wanneer de kuur is afgelopen dan is het de bedoeling dat je de producten blijft gebruiken (wel minder dan in de eerste weken) om het resultaat te behouden. Ook ribbelnagels is vaak een kwestie van uitdroging, door bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Gebruik van remover met aceton kunnen de oorzaak zijn. Ribbeltjes kun je verwijderen dmv een buffervijl (zie dit artikel). Bufferen moet je niet te vaak doen. Een keer per 4 a 6 weken is meer dan genoeg. Op deze manier is je nageloppervlak gladder maar vergeet ook niet je nagels te beschermen tegen uitdroging, bijvoorbeeld met de Trind Nail Balsam. Bnnenkort meer informatie over de meest voorkomende nagelproblemen.


Remover

Ik heb het al eens eerder gezegd: nagels drogen uit van nagellak remover met aceton. Probeer dus altijd voor een variant zonder aceton te kiezen. Removers zonder aceton zijn te verkrijgen in budget versie zoals die van Kruidvat of Etos eigen merk, maar je kunt ook kiezen voor een remover met een klein beetje extra zoals de Caring Nail Polish Remover van Herôme of mijn persoonlijke favoriet, de Trind Nailpolish Remover. Wanneer je jouw nagellak verwijdert, zorg er dan voor dat je voldoende remover hebt gesprenkeld op een wattenschijfje. Vervolgens leg je het wattenschijfje een aantal tellen op je nagellak en veegt in één beweging de nagellak weg. Dit moet je waarschijnlijk een paar keer herhalen maar probeer eraan te denken om te beginnen bij je nagelriemen en dan te vegen naar het uiteinde van je nagels. Op deze manier zorg je ervoor dat je nagelriemen vrij blijven van nagellakresten en de mix van remover en nagellak. Een wattenschijfje neemt minder remover in zich op in vergelijking tot een wattenbolletje. In een bolletje gaat dan ook veel remover verloren, en dat is zonde!

Nagellak tips

Wanneer je geen last wil hebben van bubbeltjes in je nagellak dan moet je het flesje nagellak vooral niet schudden maar rollen. Rol het flesje voorzichtig heen en weer (liefst een richting op) zodat alle ingrediënten weer goed worden gemengd. Is je nagellak uitgedroogd? Heel jammer maar gooi de kleur gewoon weg. Je kunt een kleur langer bewaren als je deze in een kastje of doos opbergt. Daglicht zorgt ervoor dat nagellak minder lang mee gaat. Vaak proberen dames hun kleurtjes opnieuw tot leven te wekken met verschillende oplapmiddeltjes maar erg zinvol is dat niet.
Als nagellak liefhebber vind ik eigenlijk niets lelijker dan afgebladderde nagellak. Dan bedoel ik natuurlijk niet wanneer je een minuscuul wit stoot-randje hebt maar in alle andere situaties: Verwijder de resten van je nagellak. Ik heb nog wel een kleine suggestie/methode wanneer je even geen tijd hebt om je nagels helemaal opnieuw te behandelen. Hierbij set je met een contrasterende kleur een lijntje aan de bovenkant van je nagels waardoor de beschadiging niet meer zichtbaar is. In dit artikel kun je daar een voorbeeld van zien.
Zijn jouw nagels niet zo lang of wil je ze optisch langer maken laat dan de zijkanten van je nagels vrij van nagellak. Op deze manier lijken je nagels langer. Donkere kleuren zorgen er overigens voor dat jouw nagels korter lijken dus gebruik in dit geval liever felle of lichtere kleuren nagellak.
Kleine nagellak foutjes kun je goed verwijderen dmv een wattenstaafje. Dompel je staafje even kort in de remover en tip de nagellak kort aan, niet wrijven maar deppen!

Drogen

Duurt het jou veel te lang voordat je nagellak droog is probeer dan eens een dry fast topcoat. Deze zijn onder andere verkrijgbaar van Seche Vite (Dry Fast Topcoat) en INM (Out The Door Dry Fast topcoat). Zorg ervoor dat je een van deze topoats aanbrengt op het moment dat jouw nagellak nog net niet droog is. Deze methode zorgt ervoor dat de nagellak zich met de topcoat versmelt en zorgt voor een slijtvaste laag die erg lang blijft zitten. Mocht je geen Dry Fast topcoat in huis hebben dan is het een optie om jouw nagels te dompelen in ijswater. Op zich niet de aller handigste methode omdat je nagellak tijdelijk krimpt maar het werkt wel en dat is natuurlijk best handig op het moment dat je snel de deur uit moet.

Algemene verzorging

Probeer zo nu en dan een nagellakloos dagje te houden. Op zo’n dag kun je jouw handen en nagels even lekker verwenen en zorg je ervoor dat je nagelriemen, nagels etc. even kunnen ‘ademen’. Kunnen jouw handen wel eens een extraatje gebruiken maar houd je niet van vette handen door gebruik van handcrème smeer dan alleen de bovenkant van je handen in. Op deze manier voel je de vettigheid niet in je handpalmen. Overigens heeft Herôme de fijne Hand Cream Daily Protection. Dit is een vetvrije crème die vrijwel direct intrekt en geen vettig laagje achter laat. Een aanrader voor dames die veelal geen handcrème gebruiken ivm vettigheid. Kneipp heeft ook een heerlijke crème die snel intrekt, de Hydro Balans. Ook over dit product binnenkort meer.

Tot slot

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips, maar ik wil jullie niet te veel leesvoer geven in een artikel. Binnenkort zoals gezegd meer artikelen over nagel en hand verzorging. Daarin komen ook handcrèmes en verwenproducten voorbij zoals handmaskertjes, handscrub etc.

Deel dit artikel
Back to top