Blogs & Editorial

Historisch nagellak moment!

Samen met aantal nagellak vriendinnen kwamen wij onlangs stuk voor stuk tot de conclusie dat geen van ons ooit een flesje nagellak had opgebruikt. Onmogelijk! Riepen we in koor. In principe is het zo dat velen van ons heel wat flesjes hebben opgespaard en deze in de praktijk hooguit 4 a 5 keer gebruiken. Op deze manier lukt het praktisch nooit om een flesje leeg te krijgen. Dit geld natuurlijk niet voor base coats, top coats en andere nagel verzorgers of verharders, in tegenstelling tot nagellak zijn die bij ons niet aan te slepen. Vooral de seche Vite Dry Fast topcoat staat bij ons allemaal bijna maandelijks op onze wishlist. En toch.. moet ik sinds afgelopen zondag op mijn uitspraak terug komen... Jullie zullen het niet geloven maar afgelopen zondag heb ik voor het eerst in mijn nagellak carriere een flesje leeg gemaak! Tijdens het lakken vond ik al dat er wat weinig lak op mijn kwastje zat en uiteindelijk bleek dat het flesje leeg was! De nagellak die ik dus echt helemaal op heb gemaakt is deze kleur:

CHINA GLAZE - RECYCLE!

Alle gekheid op een stokje. Eigenlijk is het toch wel heel gek dat de gemiddelde nagellak liefhebber een nagellak dus maar een paar keer gebruikt. Hoe zit dat met jullie? Is er een nagellak (of meer!) die je hebt op gebruikt, of staan de flesjes na een paar keer gebruiken ook werk-loos in een lade van je kast? Ik vond onlangs een aantal leuke nagel(lak) feitjes door de eeuwen heen, leuk om even te lezen!*

Nagellak volgens Wikipedia: Nagellak is een cosmetisch product ter verfraaiing en versteviging of bescherming van nagels aan handen en voeten. De lak is verkrijgbaar in vele soorten en kleuren en wordt verkocht in kleine flesjes met een dop waaraan een kwastje is bevestigd. Hiermee kunnen de nagels vervolgens worden gelakt. Dit kan zowel op eigen nagels als op kunstnagels gedaan worden.
Tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) werd nagellak gemaakt door een combinatie van bijenwas, eiwitten, gelatine, Arabische gom en plantaardige kleurstoffen.
Shridhar Chillal uit Poona (India) is de recordhouder ''langste vingernagels''. De vijf nagels van zijn linkerhand zijn gemeten op 8 juli 1998. De totale lengte was toen 6,15 m! Om de allerdaagse bezigheden te kunnen blijven doen, heeft hij zijn rechternagels kort gehouden. Het was een hele opoffering; de laatste 48 jaar van zijn leven hebben in het teken gestaan van het record!
Lauretta Adams uit Texas knipte in 1997 haar nagels af en daarmee eindigde haar poging om het record te verbreken. Ruim 24 jaar had ze haar nagels laten groeien. Haar langste nagel was 89 cm. De totale lengte van haar nagels was 3,81 m
17.000 jaar geleden al gebruikten de holenmensen vulkanische stenen om hun nagels te vijlen. Geciviliseerde volkeren, zoals in Babylon of Egypte (2400 v. Chr.), maakten al melding van de eerste manicures. Handen en nagels gaven aan welk beroep werd uitgeoefend, tot welke cultuur ze behoorden of welke status iemand had.

*Bron Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top