Reviews

Feeling Alive met de lente/zomercollectie van Jane Iredale!

Fris als een lentebriesje.. een luxe lentebriesje wel te verstaan, want de producten van Jane Iredale staan er vooral om bekend een gevoel van luxe en comfort te geven tijdens het dragen. De Feeling Alive collectie is bijzonder mooi en bevat zeker een aantal must-haves voor de fans.

Jane Iredale was de eerste die een volledig assortiment ontwikkelde op basis van mineralen. Bij de ontwikkeling van haar producten heeft ze samengewerkt met wereldwijd erkende plastisch chirurgen en dermatologen. Bij de nieuwe Feeling Alive collectie draait het vooral om frisse tinten, een mooie huid en een glansje hier en daar. Ik zou bijna bij voorbaat zeggen ''Missie geslaagd'' maar kijk vooral zelf even naar de mooie producten.

Glans op de ogen is hot. We vinden in veel collecties de zogenaamde glansproducten terug, zo ook in de Feeling Alive collectie van Jane Iredale. De Ooggloss (Pink Silk en Aqua Silk - EUR 14,90 per stuk) heeft een zeer goede pigmentatie, droogt eenmaal aangebracht op de oogleden razendsnel en blijft zitten daar waar je het product hebt aangebracht. De oogloss hoopt niet op in de crease en kan ook worden gebruikt als eyeliner.
De Just Kissed lip plumper (EUR 24,00) bevat een unieke formule. In deze formule vind je peptiden terug die geleidelijk vrijkomen om de lippen te hydrateren en de collageenaanmaak te stimuleren. Etherische oliën van citroen en mandarijn peelen de lippen terwijl karitéboter, zonnebloemolie en avocado verzachten en hydrateren. De kleuren Rio en L.A. zijn beiden subtiel en geven de lippen een kleine tinteling waardoor ze er binnen een paar minuten voller en zachter uitzien.

Houd jij van een mooie basis onder je lipgloss of ben je op zoek naar een lipproduct met een goede houdbaarheid? Dan heb je die gevonden! Het Lipcontourpotlood (EUR 13,00) in de kleur Pink zorgt voor een prachtige intens (oud) roze tint. Het lipcontourpotlood is lekker zacht en kan worden gebruikt om de lipomtrek te accenturen (handig tegen het uitlopen van lipstick) of de lippen in te vullen om vervolgens een lipgloss of lipstick te gebruiken.

De grote must have van deze collectie vind ik de wonderschone Bronspoeder (Rose Daw – EUR 46,00). Deze poeder bevat vier kleuren die je gezicht en decolleté een subtiele gloed geven. Breng het product met een grote bronzer-brush ‘in de vorm van een drie’ aan met op de zijkant van je gezicht of gebruik de lichte kleuren als een highlighter voor een oplichtend effect en een mooie glans. Ik ben fan!

Op de afbeelding hiernaast draag ik de foundation en concealer waarover jullie hieronder meer kunnen lezen. Daarnaast draag ik de Rio Lip Plumper, Pink Silk oogglos en de Rose Daw Bronspoeder. De afbeelding is trouwens gemaakt zonder flitser. De bronspoeder verzorgt deze mooie ''glow''.

Het Jane Iredale assortiment bevat een aantal fijne foundations waaronder de Liquid Minerals foundation (EUR 38,00). Deze zorgt voor een luchtige en gehydrateerde look. De lichtreflecterende foundation bevat bolletjes (meervoudige liposomen) die zweven in een verzorgende gel met Aloë Vera, lavendelwater en plantaardige glycerine. Bij gebruik zullen de bolletjes en de verzorgende gel als een gemengde massa op jouw hand terecht komen (leuk om te zien!). Ik breng de foundation zelf met een foundationkwast aan voor een natuurlijk en egaal effect. De foundation blijft de hele dag uitstekend zitten en geeft een semi matte, natuurlijke finish.

De CircleDelete Concealer (EUR 36,00) is verkrijgbaar in drie kleuren. Deze romige concealer bevat vitamine K, een ingrediënt dat hyperpigmentatie neutraliseert. Ieder doosje bevat twee tinten die je afhankelijk van de kleur van jouw huid kunt mengen om tot de perfecte tint te komen. Ik heb zelf de CircleDelete #2 gebruikt. Deze combineert een lichte en medium pêche tint, en neutraliseert donkere kringen als sneeuw voor de zon. De houdbaarheid van de concealer en de foundation zijn opmerkelijk goed te noemen. Mijn huid ziet er enorm egaal uit en heeft dankzij de Bronspoeder een mooie glans. Daar word ik nu blij van!

Tot slot zien jullie hieronder nog even de swatches zien van de lipgloss, ooggloss en de lipsticks:

V.l.n.r. Ooggloss in Pink Silk en Aqua Silk, Lip Plumper in LA en Rio en de Rose lipliner
Bronspoeder

De Jane Iredale Feeling Alive collectie is verkrijgbaar vanaf 1 april 2012 bij de erkende schoonheidsspecialist. Ben je op zoek naar meer informatie over de producten of een online verkooppunt neem dan even een kijkje bij Parfuma of Jonge-huid.nl.
Deel dit artikel
Back to top