Nieuws

Zie er 5 jaar jonger uit in 5 minuten!

Grappig is het eigenlijk, als je jong bent en begint met het gebruiken van make-up, dan wil je er vaak wat ouder uitzien. Maar als de jaren langzaamaan gaan tellen, dan is het juist weer handig om make-up te gebruiken om jonger te lijken. Ik heb wat handige tips voor jullie op een rijtje gezet : 5 jaar jonger in 5 minuten, wie wil dat nu niet?

 • gebruik altijd een concealer om donkere kringen te camoufleren, breng eerst een perzikkleurige of roze corrector aan vanaf de binnenste ooghoek tot net iets voorbij het midden van het oog. De kleur die je kiest is afhankelijk van jouw huidtint, na de corrector breng je een "normale" concealer (MAC Mineralize concealer EUR 18,50) aan. Breng geen concealer aan op de buitenste hoek van je ogen, dat accentueert de lijntjes alleen maar, gebruik het liefste een kwast om de concealer op te brengen. 
 • laat de concealer goed blenden met je huid door het zachtjes met je wijs- of ringvinger in te kloppen, wacht eventueel nog een paar minuutjes en klopt daarna zachtjes nog een keer in. Breng daarna heel luchtig een transparante, oplichtende poeder (bijvoorbeeld Laura Mercier Secret Brightening powder of MAC Prep + Prime Transparent Finishing powder pressed EUR 21,50) aan met een fluffy kwast, daardoor verdwijnen eventuele fijne lijntjes als sneeuw voor de zon, werkt echt super!
 • hou je niet echt van oogschaduw, gebruik het dan toch! Kies dan op het ooglid voor een natuurlijke lichte kleur met een lichte glans (MAC Naked lunch EUR 16,00), vermijd glitters en metallics liever, tenzij ze echt subtiel zijn. In de aracade boog breng je een natuurlijke bruin/grijze tint (MAC Wedge EUR 16,00) aan om een subtiel schaduweffect te creeeren, blend de kleur goed met een fluffy kwast (MAC 224 EUR 33,50)
 • gebruik aan de binnenkant van de onderste wimperrand (de "waterlijn") een huidskleurig kohl potlood voor een frisse,uitgeslapen look. Vergeet het aloude witte potlood....dat maakt te hard en dus oud! Chanel heeft nu de Peche Cuivree in de Summertime de Chanel collectie, een mooie tint.
 • gebruik altijd een eyeliner, het lift het oog enorm. Kies bv voor een off-zwarte tint, liefst in de vorm van een gel liner of kohlpotlood
 • zet met een wenkbrauwpoeder of -potlood in een goede tint de wenkbrauwen aan, kies liever voor een kleur die iets te licht is dan die te donker is en vermijdt te strakke lijnen. De wenkbrauwen mogen zeker definitie hebben, maar hoekige vormen zijn geen aanrader.
 • gebruik altijd mascara, liefst nog gecombineerd met een wimperkruller (MAC 19,00) om de wimpers te liften
 • kies een lipstick (MAC EUR 18,00) in een rustige kleur, kies liever voor een satijnen finish en kies zeker niet voor een frosty finish. Maak met een lippotlood geen harde lijnen aan de buitenste rand, zeker niet in een donkere kleur (brrrr.....). Breng een zacht, maar stevig lippotlood (MAC Pro longwear lip pencil EUR 18,00) aan op de buitenste rand van je lippen en blend dit met je vingers voorzichtig uit naar binnen. Dit verlengt de houdbaarheid van de lipstick.
 • vergeet ook niet een beetje concealer op te brengen bij de buitenste mondhoeken
 • breng een tipje lipgloss aan op het midden van je mond over de lipstick heen, liefst in een iets lichtere tint dan de lipstick of bijvoorbeeld een transparante gloss
 • vergeet nooit een bronzer en een blush! Een bronzer breng je losjes aan onder je jukbeen en op de appeltjes van je wangen breng je een mooie blush aan, kies niet voor een te roze kleur maar zoek liever naar een meer perzikkleurige blush (MAC Peachykeen of Pinch-o-peach EUR 20,00). Vermijd vooral te donkere en/of bruine tinten als blush, dat maakt ouder dan nodig.
 • gebruik als je al wat rimpeltjes in je gezicht hebt vooral niet teveel shimmer/glans in je producten, er mag echt wel wat glans in zitten, maar doseer het op de juiste manier.


In de onderstaande video kunnen jullie ook nog fijne tips horen van Bobbi Brown, de vrouw achter één van mijn meest favoriete make-up merken.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Heb je zelf ook nog fijne tips voor ons? Laat ze dan zeker horen en natuurlijk kun je ook nog vragen stellen over dit onderwerp.
Deel dit artikel
Back to top