Reviews

Review - Braun Silk-épil 7 wet & dry - pijnloos epileren?

Toen mij onlangs vriendelijk een epileerapparaat werd aangeboden moest ik echt even slikken......ik kon mij nog heel goed de vreselijke Epilady uit de jaren tachtig of negentig herinneren, kennen jullie die nog? Na een enthousiast gesprek met de PR manager werd ik toch wel nieuwsgierig (ik ben ook te makkelijk over te halen...) en ja hoor, de Braun Silk-épil 7 ging met mij mee naar huis. Pijnloos benen, oksels, bikinilijn en gezicht epileren, kan dat echt? Daar ga ik je van alles over vertellen, lezen jullie mee?

Kort maar krachtig, ja het kan! Pijnloos epileren kan wel, maar je voelt wel iets natuurlijk. Tenslotte trekt dit apparaat toch wel de haartjes, met haarzakje en al, uit de huid en dat voel je. Nu heb ik een behoorlijk hoge pijngrens, ik piep niet zo snel, maar op pijn zit natuurlijk niemand te wachten, zeker niet om zoiets als gladde benen. Ik heb een vrij lichte haargroei, maar mijn bikinilijn, oksels en onderbenen moet ik toch wel 2 keer per week bijhouden. Normaal deed ik dat altijd met een simpel scheersysteem (alhoewel, ik gebruik wel altijd Gilette Venus) en dat beviel mij eigenlijk prima.

Wat is de Braun Silk-épil?
De Braun Silk-épil 7 Wet & Dry is een handig epileerapparaat, dat bedoelt is om lichaamshaar te verwijderen op een vriendelijke maar zeer effectieve manier. Deze versie van de Silk-épil is geschikt voor gebruik onder en boven water, het apparaat is zelfs in bad veilig te gebruiken. Bij gebruik onder water voel je het verwijderen van de haartjes nog veel minder. De Silk-épil is oplaadbaar, er zit geen snoer aan en het apparaat is fijn van formaat, het ligt goed in de hand. Het apparaatje heeft ook een Smart light, hierdoor kun je beter zien waar de haartjes zitten die nog verwijderd moeten worden en door het hoog frequentie massagesysteem op één van de opzetstukjes wordt de huid minder gevoelig tijdens het ontharen.

Wat doet de Brain Silk-épil?
De Silk-épil heeft een radertje met daarop pincetjes die razendsnel ronddraaien, de pincetjes openen en sluiten tijdens het draaien en verwijderen op die manier zelfs de kleinste/kortste haartjes door de close-grip technology (vanaf 0,5 mm). Er zijn verschillende opzetstukjes voor de Silk-épil, hierdoor kun je heel precies haartjes verwijderen, zelfs van het gezicht. Naast epileren kan deze Silk-épil 7 ook haartjes wegscheren met een speciaal scheeropzetstuk, erg handig. Ik heb de Silk-épil gebruikt voor mijn benen, bikinilijn en oksels en dat heeft een perfect glad resultaat opgeleverd. De haartjes komen pas veel later weer terug en daardoor hoef je minder vaak te ontharen, handig natuurlijk.

Wat vind ik van de Silk-épil?
Ik vind het een heel fijn apparaat, iets wat ik van tevoren eigenlijk niet had verwacht. Maar na het testen van de Braun Silk-épil 7 ben ik echter helemaal om, voor mij geen scheersysteem meer, ik gebruik nu altijd de Silk-épil! De haren worden heel effectief verwijderd, het resultaat is perfect glad en dat blijft het ook voor veel langere tijd. Om een voorbeeld te geven, mijn oksels blijven meer dan een week compleet haarvrij, pas daarna zie je weer heel voorzichtig wat haartjes verschijnen. 
Het epileren van haartjes met de Silk-épil heeft wel een klein nadeel, zeker bij het verwijderen van haartjes op mijn benen, de terugroeiende haartjes hebben de neiging om in te groeien, in elk geval meer dan als ik mijn haartjes afscheer. Bij de oksels en de bikinilijn heb ik daar eigenlijk helemaal geen last van gehad, misschien ligt het wel aan mijn benen? Ik vind het ook erg handig dat je het apparaat onder de douche kunt gebruiken, het is echt minder pijnlijk en vooral ook erg handig, de verwijderde haartjes spoelen zo ook direct weg.

Is het echt pijnloos?
Nee, niet 100 %, maar dat ligt ook een beetje aan jouw eigen pijngrens, ik vond het heel goed te doen. Het is misschien ook een kwestie van wennen, ik vond het wel fijn om eerst deel voor deel te behandelen, dus eerst de voorkant van mijn benen en pas de volgende dag de achterkant, de haartjes groeien bij mij toch niet heel snel terug, dat ging dus makkelijk. Zelfs bij de gevoelige bikinilijn ging het prima, al zul je waarschijnlijk niet kiezen voor een Brazilian (auw...), daarvoor kun je dan eventueel het scheerkopje gebruiken. 

Ik heb ook nog een video voor jullie gemaakt, daarin zie en hoor je het apparaat in werking, natuurlijk vertel ik er ook nog het een en ander over.

De Braun Silk-épil 7 legs, body & face wet & dry (7681) heeft een adviesprijs van EUR 169,95, maar ik vind het apparaat voor lagere prijzen terug bij verschillende winkels zoals Bol.com. Meer informatie vind je ook op de website van BraunBinnenkort geven we 3 van deze fijne apparaten weg, hou Beautyscene dus zeker in de gaten als je nieuwsgierig bent!

Wat is jullie favoriete ontharingsmethode? Heb je ook weleens een epileerapparaat geprobeerd en hoe is dat jullie bevallen?

Deel dit artikel
Back to top