Reviews

MAC Hey Sailor review, swatches & look

Sinds vorige week kun je de producten van de zomercollectie van MAC in de winkels vinden. De Hey Sailor collectie is lekker uitgebreid en voorzien van een speciale verpakking, zoals we inmiddels al enkele jaren gewend zijn van MAC. Dit keer is het thema een tikje nautisch & vintage, denk aan jaren 50 met mooie pin-ups en zeemannen. De producten zijn heel geschikt voor een subtiele zomerse look met mooie goud/groene tinten op de ogen en sprekende kleuren voor de lippen. Natuurlijk heb ik wat spulletjes voor jullie op de foto gezet, kijken jullie even mee?

De verpakkingen zijn glanzend donkerblauw met strepen in wit, het marine/zeeman thema is mooi doorgevoerd. Ik hou van speciale verpakkingen van MAC, ze springen er altijd zo lekker uit tussen alle mat zwarte verpakkingen in mijn kasten. Alle producten uit de Hey Sailor collectie zijn limited editions, dat komt natuurlijk juist door de verpakking maar ook de kleuren zijn soms slechts tijdelijk te koop. Ik loop met jullie alle producten even langs en aan het eind van het artikel zien jullie ook nog een paar foto''s van de make-up look die ik heb gemaakt met deze producten.

Crew High-light powder - een lastig te doorgronden product, ik zou het toch geen echt highlightpoeder noemen, daarvoor geeft deze te weinig glans of. De gekleurde streepjes zijn best gepigmenteerd, zeker als je er met jouw vingers overheen gaat. Neem je echter een grote poederkwast, dan valt het met de pigmentatie wel erg mee en is het poeder (op mijn medium getinte huid) niet te zien als een blush. Ik zou dit poeder dus als all-over gezichtspoeder gebruiken, het geeft een gezond tintje door de roze & peachy streepjes, zo corrigeer je een ietwat grauwe huid. 
Ben je licht van huidskleur, dan kan Crew best dienen als blush, het is echt een kwestie van uitproberen. De streepjes gaan volgens mij vrij diep in de poeder door en zijn dus niet slechts een "overspray" (alleen het bovenste laagje is dan gekleurd). Het product wordt wel een beetje rommelig na gebruik, de mooie streepjes kopen in elkaar over, de kleurtjes blijven zitten op de witte poeder en dat ziet er dan minder mooi uit, maar ja...het is wel een gebruiksvoorwerp natuurlijk.


Bronzing Powder Soft Sand EUR 22,50 - de bronzers van MAC zijn altijd prima, zo ook deze kleur/variant. Hij is vrij licht en heeft geen rode ondertoon, daardoor perfect geschikt voor lichtere huidtypes, maar eerlijk gezegd is Refined Golden (de andere bronzer uit deze collectie) dat ook, wat mij betreft lijken ze best op elkaar, al heeft Refined Golden misschien iets meer goud. De andere Pro longwear bronzers uit de collectie zijn trouwens ook mooi!


Powder blush Fleet Fast EUR 20,00 - een mooie roze/rode blush met fijne gouden shimmer die je niet heel erg terugziet op de huid. De blushes van MAC zijn altijd zeer gepigmenteerd, Fleet Fast dus ook. Breng de blush dus een beetje voorzichtig op en voeg eventueel nog een laagje toe als je wat meer kleur wilt! Blush is voor mij echt een musthave, zonder blush is mijn make-up echt niet af.


v.l.n.r, Fleet Fast, Crew & Soft Sand
De oogschaduws en pigmenten uit de collectie zijn in het echt veel mooier dan op de foto, ik ben echt verliefd geworden op de prachtig, glanzende zandkleurige Jaunty, een heerlijke neutrale kleur met een beetje extra voor op het ooglid. De mooie gouden glans is net even anders dan anders, de formule is lekker zacht en brengt zonder knoeien aan, laat zich goed blenden en is echt een musthave, ook al verwacht je dat misschien niet. 
Barefoot is een combinatie tussen goud en olijfgroen, een prachtige kleur met mooie glans. 

links Jaunty & rechts Barefoot eye shadows EUR 17,00 p.s.
De lipsticks en lipglosses zijn allemaal iets meer uitgesproken van kleur, vooral Sail la Vie springt er voor mij uit! Salute is een beetje onbestendige beige/geel/oranje kleur die ik niet zo goed kan hebben, ik vraag mij af wie wel? De formule is wel heel fijn en goed gepigmenteerd.

links Sail la Vie en rechts Salute! EUR 19,00 p.s.
lipgloss Blessedly rich EUR 18,00
Niet op de foto, maar wel erg mooi zijn de Pro longwear lip pencil Shore leave (EUR 18,00 een lichte roze) en Suntints SPF 20 Au Rosé (EUR 15,00). De Pro longwear lippencil is echt geweldig als basis voor een lipstick, de formule is extreem lang houdbaar en is maar met moeite weer van de lippen te verwijderen, handig als je van een mooie lipstick houdt maar geen zin hebt om constant bij te stiften. 
De Suntints zijn handige lipglosses in een tube, met een beschemende factor (SPF 20) en fijne gouden glitters, handig voor in de zomer! De lippen krijgen maar een subtiel tintje, worden lekker gehydrateerd en ook beschermt, een musthave voor in jouw tas deze zomer, er zijn drie verschillende kleuren.
v.l.n.r. Salute!, Sail la vie, Blessedly rich, Au Rosé en Shore Leave

Ik heb voor mijn make-up niet alle producten gebruikt, het moet natuurlijk wel een beetje bij elkaar passen. Op mijn ogen heb ik de oogschaduws gebruikt in de kleuren Jaunty en Barefoot, aangevuld met Sumptuous Olive, een van de oogschaduws in de permanente collectie van MAC (prachtige kleur overigens). Als eyeliner heb ik het Powerpoint pencil in Prussian gebruikt, een diepe donkerblauwe kleur, om zo het marine thema nog een beetje door te voeren. Tegen mijn wenkbrauwen aan heb ik één van mijn favoriete oogschaduws, Rice Paper, gebruikt, de perfecte neutrale highlighter bij dit soort kleuren, glanst ook niet teveel! Mijn mascara is van Giorgio Armani (eyes to kill via Parfuma.com, niet in Nederland te koop)


Als basis heb ik de BB cream van Estée Lauder (EUR 36,00) in de kleur medium gebruikt, ik heb deze niet afgepoederd en dus zie je nog behoorlijk wat glans. De dekking is niet echt heel goed, maar voor een natuurlijk resultaat eigenlijk wel prima. Ik heb de Bronzer Soft Sand gebruikt aan de zijkanten van mijn gezicht en op mijn wangen zie je de Fleet Fast blush.
En de Sail la Vie lipstick is natuurlijk niet te missen, wat een lekkere knalkleur! Het is een mooie combinatie tussen rood en oranje, lekker zomers! De lipstick is heerlijk gepigmenteerd, smeert goed, dekt in één laagje en heeft natuurlijk de fijne vanillegeur die alle MAC lipsticks hebben.

Op de foto hieronder zie je ook de schattige make-up tasjes van Hey Sailor, jammer genoeg zijn die niet te koop bij de MAC counters, ze zullen we in de online shop van MAC Cosmetics te koop zijn....als die eindelijk open gaat (staat al een tijdje gepland namelijk). Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van de opening!

De MAC Hey Sailor collectie is inmiddels te koop bij alle MAC verkooppunten in Nederland en België, online kun je de collectie vinden in de webshop van de Bijenkorf. Inmiddels zijn er al producten uitverkocht, maar er zijn zeker nog mooie spullen te vinden, zorg dat je ze niet misloopt!

Wat zijn jouw musthaves van deze collectie? Heb je nog tips voor de andere lezeressen? Laat het ons zeker weten en wachten jullie ook vol ongeduld op de officiële webshop van MAC Cosmetics?

Deel dit artikel
Back to top