Reviews

Mooi trio van Clinique voor een prachtige oogopslag!

Ben je nog op zoek naar een goede mascara? Een mascara die de wimpers verlengt, separeert, krult en vooral mooier maakt? Dan moet je de Clinique High definition lashes eens proberen, zeker de combinatie met de ienieminie Bottom Lash mascara van Clinique is super. Om de ogen echt even goed te verwennen deze zomer, gebruik je dan de nieuwe Superdefense SPF20 age defense eyecream. Kijken jullie even mee naar de foto''s van het bijzondere borsteltje van de mascara?

Ik ben altijd eigenlijk wel te spreken over Clinique mascara''s, ze verlengen en separeren de wimpers altijd goed en zorgen voor een mooie krul. Ze maken de wimpers meestal niet echt dikker en geven ook niet meer volume, maar dat wil natuurlijk ook niet iedereen. De High definition lashes mascara (EUR 21,00) is geen uitzondering, ook deze zorgt voor prima gedefinieerde wimpers. 

Vooral het borsteltje is echt geweldig! De ene helft van het borsteltje is een "normaal" borsteltje van nylon vezels, daarmee breng je de mascara aan en dat gaat prima. Wil je de wimpers toch nog wat beter separeren, dan draai je het borsteltje een slag om en kun je het kammetje gebruiken. Wat een uitvinding!  De mascara bestaat al even, maar ik heb deze echt pas ontdekt, heb ik onder een steen geleefd de laatste tijd? Ik ben in elk geval fan geworden! 

De mascara houdt mijn wimpers goed in de krul (die zet ik erin met mijn Chanel wimperkruller), de mascara gaat echt geen kant op de hele dag en blijft dus perfect zitten, vlekt niet en is toch met warm water makkelijk te verwijderen. De mascara is niet extreem zwart, maar wel donker genoeg voor mooie wimpers, de wimpers worden ook niet extreem hard, daar hou ik nooit zo heel erg van.

Mijn onderwimpers heb ik gekleurd met de hele kleine Clinique Bottom Lash mascara (EUR 16,00), wat een schatje is dat! Het hele kleine borsteltje kun je heel goed gebruiken om de kleinste wimpers zwart te kleuren. En je kunt de mascara zelfs zo dichtbij de haaraanzet aanbrengen dat je daarmee een mooie natuurlijke liner aanbrengt. De Bottom Lash mascara is momenteel uitsluitend te koop bij de winkels van ICI Paris XL en de Clinique webshop, vanaf juni vind je mascara ook bij de andere verkooppunten.

Natuurlijk willen jullie ook het resultaat zien van de beide Clinique mascara''s, hieronder een behoorlijke close-up van mijn oog, niet schrikken! Mijn oogschaduw is trouwens van MAC (Mineralize eyeshadow Sweet & Sour EUR 19,50) en de eyeliner.....daarover zal ik zo nog even wat vertellen!

Om de huid rond de ogen mooi te houden is het voor mij echt noodzakelijk om een goede oogcreme te gebruiken, tja...de jaren gaan tellen en de rimpeltjes komen ook tevoorschijn. Allemaal geen probleem hoor, maar als ik wel een goede oogcreme gebruik, dan zie je ze echt wel minder. Voor de aankomende zomer gebruik ik de Clinique Superdefense SPF20 age defense eye cream (EUR 41,00 tube 15 ml), een oogcreme die hydrateert, licht verstevigd en ook beschermt tegen schadelijke zonnestralen. De creme is vetvrij, maar wel heel hydraterend en combineert prima met make-up en dan vooral concealer. Het is echt een aanrader als je al wat ouder bent (zeg 30 plus) en zoekt naar een oogcreme met een SPF, tenslotte wil je juist de dunne huid rond de ogen goed beschermen.

Oh ja, nog even over mijn eyeliner...die is van het fijne budgetmerk Essence, deze 2 in 1 eyeliner pen heeft een dubbele kant, zo kun je zowel een dun als een dik lijntje aanbrengen, helemaal geweldig! Ik hou wel van een iets dikker lijntje en dat gaat perfect met de "dikke" kant, die is lekker stevig en zet de kleur direct goed neer. De eyeliner blijft perfect zitten de hele dag, maar is niet waterproof, maar goed, daardoor is deze ook weer goed te verwijderen. En dat voor een prijsje van EUR 2,99 dat is toch geen geld?

Wat is momenteel jouw favoriete mascara en eyeliner? Ga je voor een luxe merk of kan een goedkoper merk soms ook prima resultaat geven?

Deel dit artikel
Back to top