Reviews

Guerlain Terra Azzurra by Emilio Pucci - foto's, swatches & review

Naast de bekende Guerlain Terracotta producten heeft Guerlain ook nog een zeer exclusieve Terra Azzurra collectie uitgebracht deze maand. Ontworpen door niemand minder dan Emilio Pucci, bekend van het gelijknamige modehuis en de meester van de bijzondere prints! Natuurlijk hebben we jullie deze producten al laten zien in een eerder artikel, maar ik neem aan dat jullie best nieuwsgierig zijn naar eigen foto''s van de producten en wat swatches? Kijk snel verder, wij hebben ze voor jullie!

De collectie bestaat uit een prachtige bronzer/blush/highlighter in een enorm formaat, natuurlijk in een speciale verpakking! Ook de Météorites van Guerlain, de befaamde bolletjes gezichtspoeders, hebben een hele mooie uitdossing gekregen, heerlijk fris en kleurrijk! Helaas heb ik het oogschaduw palette niet binnengekregen, maar de bijzondere blauw/paarse kohl is ook wel bijzonder om te laten zien natuurlijk. En wat dacht je van blauwe lipgloss? Guerlain heeft het!



Pucci Terra Azzurra Poeder & Blush EUR 68,66
Een werkelijk beeldschonen verpakking! Als je het normaal uitziende Guerlain doosje opent, zie je als eerste de Pucci print aan de binnenkant. De bronzer is ook verpakt in een Pucci hoesje met druksluiting, schattig ook als portemonneetje of iets dergelijks. Het doosje van de bronzer is gemaakt van hout, ebbenhout volgens mij, en voelt bijzonder stevig aan. Prachtig ook als item om te verzamelen, als gebruik ik deze wel gewoon hoor! De deksel is er in zijn geheel af te halen en in de deksel vind je een grote spiegel.



De bronzer is natuurlijk niet alleen een bronzer, zo blijkt natuurlijk al snel. De roze en oranje strepen zijn de ingebouwde blush en zijn erg mooi, ik mix beide kleuren op mijn blushkwast en dat zorgt voor een heerlijke zomerse roze/oranje kleur (nogal logisch misschien). De poeders zijn allemaal behoorlijk gepigmenteerd, bouw het dus voorzichtig op! En vergeet niet aan het poeder te snuffelen, het ruikt namelijk naar tropische tiaré bloemen, alsof je een vleugje Tahiti ruikt als je de bronzer opbrengt.


Pucci meteorites billes EUR 48,46

Dit blijft een wonderlijk product, schattige veelkleurige balletjes met glanzende poeders waar mijn katten gek op zijn! Natuurlijk niet als poeder, maar wel als bolletjes....ze rennen er graag achteraan als er per ongeluk één op de grond valt. Dit is een product dat je echt zelf moet gaan proberen, het is vrijwel niet te swatchen.





Natuurlijk kan ik jullie wel de mooie verpakking laten zien, het doosje is gemaakt van kunstof en het dekseltje is van blik, in het doosje vind je een mix van poederbolletjes in wit, goud, oranje en blauw. De poederballetjes hebben de kenmerkende, frisse Guerlain geur die ze altijd hebben, geen tropische verrassing dus! Maar dat mag de pret niet drukken, ik ben gek op deze geur. Je brengt de poeder aan met een grote poederkwast, zo meng je alle kleuren goed door elkaar. Het poeder gebruik je op het hele gezicht en zorgt direct voor een frissere look, zeker als de huid een beetje grauw of vernoeid oogt. Door de blauwe pigmenten verheldert de teint en het oranje zorgt voor een ietwat zonnige tint, toch kun je niet zeggen dat de poeder kleur afgeeft, het is heel subtiel maar het werkt! Probeer het gewoon eens in de winkel!





Pucci gloss - Porto Fino, Porto Ercole Pucci & Porto Azzuro EUR 27,77

Koraalkleurige, terracotta lipgloss....OK, dat is prima, maar blauwe lipgloss? Geen zorgen, je loopt zeker niet rond met blauwe lippen als je de Porto Azzuro draagt, want wie wil dat nu vrijwillig? Ik niet hoor! Wat er wel schijnt te gebeuren is dat jouw tanden witter lijken, maar of dat ook echt het geval is? Beoordeel het zelf op de swatches hieronder.



Ik weet niet, veel verschil zie ik persoonlijk toch echt niet. Maar het maakt mijn lippen net een tintje donkerder, zeker niet blauw, maar misschien wel een klein beetje paars? Ik hou het liever bij de koraal/roze Porto Ercole, een prachtige kleur die heel erg gepigmenteerd is voor een gloss. De glosses zijn niet echt plakkerig en blijven lang op de lippen zitten, ze dragen erg fijn en hebben een hele lichte parfum, ik vind ze erg fijn. De applicator is ook fijn precies, niet altijd het geval bij een lipgloss.

Pucci kohl kajal EUR 32,31

Het blijft leuk, een echte ouderwetse kohl! Nu eens niet in de vorm van een potlood, maar in een kegelvorm. De kohl pigmenten zijn heel erg in elkaar gedrukt, waardoor ze wat lastig kleur loslaten, het resultaat is dus vrij subtiel. De kohl is wel erg droog, hierdoor houdt de kohl lang, maar kan het ook wat droog aanvoelen als je gevoelige ogen hebt.

Op de foto hierboven heb ik de Tom Ford eye colors die ik in Londen geshopt hebt gebruikt, samen met de blauwe eyekohl. Zoals je ziet pakt de kohl wat paarser uit dan ik in eerste instantie dacht. Maar eerlijk gezegd ben ik daar wel blij mee, ik ben meer paars dan blauw-fan! De kohl pakt een beetje moeilijk, een paar keer aanbrengen is dan ook wel nodig, maar de houdbaarheid is prima, de kohl heeft de hele dag prima op zijn plaats gezeten.

Hebben jullie de Guerlain Terra Azzurra collectie al gezien in de winkels, wat vinden jullie van de collectie? 
Deel dit artikel
Back to top