Reviews

Perfect voor de lente, tinted moisturizers met een SPF!

BB creams zijn het helemaal deze lente & zomer, dat zal jullie inmiddels wel duidelijk zijn. En hoe fijn deze nieuwe producten ook zijn, toch moeten we de getinte dagcremes ook niet uit het oog verliezen, die zijn natuurlijk ook perfect geschikt voor gebruik in de lente of zomer. Wat is nu eigenlijk het verschil? Qua verzorging misschien niet eens zoveel, maar qua make-up resultaat is er best wat verschil. Een getinte dagcreme is vooral heel fijn als je vindt dat een beetje bleekjes oogt en wel een tintje kunt gebruiken, maar wel met een natuurlijk resultaat.

De Tinted moisturizers zijn een combinatie van een dagcreme met SPF en een vleugje foundation, hierdoor ben je direct voorzien van een gezellig tintje en bescherm je tevens jouw huid tegen de schadelijke UVA & UVB stralen. Natuurlijk kies je wel voor een kleur die bij jouw eigen huidskleur past, dus zeker geen kleur die al te donker is, maar omdat de tinted moisturizer een heel lichte dekking geeft, is het niet zo heel erg als de kleur ietsje donkerder is, je blendt de kleur tenslotte helemaal uit. Je vindt tinted moisturizers bij vrijwel ieder merk, ze hebben elk zo hun eigen voordelen maar ze hebben wel allemaal gemeenschappelijk dat ze geschikt voor alle huidtypes, goed hydrateren en een SPF hebben (variërend van SPF 6 t/m SPF 20). 
  • Clarins HydraQuench Tinted Moisturizer SPF 6 (EUR 33,00 tube 50 ml) - met een 100 % minerale en dus natuurlijke filter, wel een lichte bescherming, in drie tinten te koop.
  • Chanel Hydramax Active moisture tinted lotion SPF 15 (EUR 48,00 tube 50 ml) - geweldige vochtbooster en prachtig van kleur, de huid straalt.
  • MAC Studio Moisture Tint SPF15 (EUR 26,00 tube 40 ml) - iets dekkender dan de andere tinted moisturizers, niet bijzonder verzorgend
  • Estée Lauder Daywear sheer tint advanced SPF 15 (EUR 54,00 tube 50 ml- apart product, is kleurloos maar kleurt naarmate je heb aanbrengt met de huid mee, des te meer je wrijft des te donkerder wordt het effect, beschermt daarnaast ook tegen anders invloeden van buitenaf zoals milieu vervuiling
  • Laura Mercier Tinted oil-free moisturizer SPF 20 (EUR 46,00 tube 50 ml via www.skins.nl) - ook geschikt voor de iets vettere huid, er is ook een versie voor de normale huid

 Het is natuurlijk behoorlijk lastig om jullie te laten zien hoe de producten eruit zien, maar hieronder heb ik de tinted moisturizers even aangebracht zodat jullie de structuur even kunnen bekijken. Eigenlijk lijken ze allemaal behoorlijk op elkaar qua structuur, behalve de Estee Lauder Sheer Tint release natuurlijk die wel heel speciaal is. De tinted moisturizers hebben allemaal een prettige, frisse geur en voelen licht aan op de huid, ze zorgen voor een lichte dekking en hebben allemaal een lichte glans. Hou je meer van een mat resultaat, dan zou je eventueel nog een laagje transparante poeder kunnen aanbrengen.

 

Olaz Essentials complete care touch of foundation is ook een prima product, vol vitamine B3 en met een SPF 15, dat voor maar EUR 11,99
En nu is het een kwestie van kiezen, ga je voor de meer dekkende BB cream (die vaak ook nog iets meer anti-aging ingrediënten bevatten) of hou je juist wel van de transparantie van de getinte dagcremes? Bedenk dat in elk geval dat het product aan de belangrijkste voorwaarde voor een creme moet voldoen : het moet de huid beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, zelfs op een lentedag als deze. Wist je dat we vandaag een UV-index hadden van 7? Best hoog eigenlijk! 

En vergeet niet, je wordt gewoon bruin door de getinte dagcreme heen, al duurt het wat langer. Ga je echt uitgebreide zonnebaden, dan moet je wel regelmatig een nieuw laagje opbrengen en dan is een niet-getinte zonbescherming misschien iets handiger.

Waar kies jij voor? De BB cream of toch de tradionele getinte dagcreme?

Komt het artikel je bekend voor? Klopt, het is al eerder verschenen, met een iets andere tekst
Deel dit artikel
Back to top