Algemeen

Op vakantie - wat mag je nu wel en niet meenemen in het vliegtuig?

Tijdens een korte city- of zakentrip met het vliegtuig is het erg handig om niet al te veel bagage mee te nemen, bij voorkeur zelfs alleen handbagage zodat je tijd bespaart. Maar dan blijft het wel een uitdaging wat je wel een niet kunt meenemen qua beauty/verzorgingsproducten. Ik heb wat handige, algemene tips voor jullie, kijken jullie mee?De regels wat betreft het meenemen van vloeibare producten zijn behoorlijk aangescherpt na verschillende terroristische aanslagen. Je kunt geen vloeibare producten in verpakkingen groter dan 100 ml meenemen in jouw handbagage. Dat betekent dus ook het flesje water en/of een fles parfum niet meer.

Alle vloeistoffen, maar ook cremes, gels en sprays, moeten daarnaast bij elkaar verpakt worden in een transparante zak of tas met een maximale inhoud van 1 liter. In zo''n zakje (ik heb er 1 van Lancôme maar een simpele ziplock bag uit de supermarkt voldoet natuurlijk ook) passen trouwens behoorlijk wat producten, alles wat je op de foto hierboven ziet paste er zonder problemen in.

Ik heb een aantal speciale travelsize verpakkingen gekozen, bijvoorbeeld de Shower Treatment en Body cream van Hannah en travelsize deodorant van Sephora (daar hebben ze een behoorlijk groot assortiment mini''s). Maar ook samples, mini''s en testers van producten zijn natuurlijk heel geschikt om mee te nemen.

Je kunt dus net zoveel producten meenemen als dat er passen in de transparante tas en als je echt kleine verpakkingen meeneemt, betekent het dat je alle verschillende producten die je gebruikt gewoon kunt meenemen. 
Wat heb ik zoals meegenomen? De handige & prettige Philosopshy Purity made simple, de 3 in 1 cleanser zodat ik geen toner of make-up remover meer nodig heb, een sample van de Qiriness youth regard essence, Clinique Superdefense SPF25 dagcreme, Inglot anti--bacterial hand gel, een sample van Tom Ford Lavender Palm, mijn Clinique oogcreme, een sample van de Murad primer en in een sample potje de KenzoKi nachtcreme.

Nu zien jullie op de foto geen make-up, iets wat natuurlijk eigenlijk logisch is omdat dit geen vloeibare producten zijn en je dus vrij bent om poederproducten zoveel je wilt mee te nemen. Die zitten dus in de andere Sephora toilettas die je hier ziet. 

Nog even op een rijtje, wat mag je meenemen in jouw handbagage:

  • vloeibare producten zoals creme, gel of spray in verpakkingen van maximaal 100 ml
  • alle vloeibare producten moeten worden verpakt in een transparante zak of toiletttas met een inhoud van maximaal 1 liter
  • die tas/zak moet je apart door de scanner laten gaan bij de controle, zorg dus dat deze bovenop in jouw trolley of tas ligt, hij moet er nl. snel uitkunnen
  • kleine extra tip, elektronische apparaten zoals ipad, computers en telefoons moeten ook apart door diezelfde scanner, leg ze dus ook bovenop!

Mocht je nog geen bestemming om je handbagage mee naar toe te nemen, neem eens een kijkje op Interhome Vakantiehuizen.

En geniet natuurlijk van jouw tripje!

Deel dit artikel
Back to top