Nagel & Handen

Beautyscene test GelColor by OPI - het resultaat

Het nieuwe GelColor systeem van OPI zorgt voor een zeer langhoudende en glanzende kleur. Hiervoor gebruikt OPI een geavanceerde geltechniek met LED technologie, waardoor je weken kunt genieten van OPI’s bestseller nagellakkleuren op jouw nagels. Ik testte de methode onlangs op de nagels van mijn voeten.

GelColor is een gel maar voelt en ziet eruit als een nagellak, en word ook aangebracht als nagellak. OPI doet de belofte dat de manicure minstens 2 weken perfect glanzend zitten en kan op de nagels van jouw handen worden aangebracht maar ook op je teennagels.

Op 3 april liep ik de mooie Aveda Dayspa binnen voor een Gelcolor behandeling inclusief manicure. Bij Aveda Dayspa is het de regel dat er bij een Gelcolor behandeling een pedicure- (of manicure behandeling wanneer het gaat om de nagels van jouw handen) wordt geboekt. Dit zodat de behandelaar ervoor kan zorgen dat jouw nagels optimaal verzorgt zijn waardoor de gel nog langer blijft zitten. Overigens het is zo dat er ook salons zijn (het merendeel) waar je kunt kiezen voor alleen een Gelcolor behandeling.
Gelukkig heb ik in dit artikel jullie hulp gevraagd en hebben jullie destijds voor mij besloten welke om welke kleur het allemaal zou draaien die dag. Het werd de kleur Suzi Says Feng Shui. De methode is snel en eenvoudig. Na de heerlijke pedicure behandeling wordt eerst de Gelcolor Base Coat aangebracht. Vervolgens stopte ik mijn voet in een LED technologie apparaat voor 30 seconden om het eerste laagje te laten drogen. Vervolgens komtt de gekleurde lak daar overheen om deze wederom 30 seconden te laten drogen in het apparaat. Tot slot is het de beurt aan de top coat (deze zorgt trouwens voor een prachtige hoogglans).

Als ik het bovenstaande stukje teruglees dan lijkt het alsof de behandeling binnen no-time gereed is. Tja, ik kan niet anders zeggen dan dat dit de waarheid is. Ideaal! De gel is na 30 seconden hard en je hoeft absoluut niet bang te zijn dat deze beschadigd.

Terug naar de orde van de dag. Het is vandaag (de dag dat ik dit artikel voor jullie schrijf) 18 mei en nog steeds draag ik de Gelcolor op mijn teennagels. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat teennagels niet zo heel snel groeien en dat het op vingernagels misschien sneller uitgroeit maar ik heb nu ongeveer een halve centimeter ‘uitgroei’ bij mijn nagelriemen. Dit los ik zelf op door de reguliere Suzi Says Feng Shui nagellak aan te brengen zodat je deze uitgroei niet ziet. Echter doe ik dit echt pas de laatste week. Eerder was simpelweg niet nodig. In de praktijk zou dit betekenen dat ik de Gelcolor zeker 6 weken heb gedragen zonder er iets aan te hebben gedaan!

Ik ben helemaal overtuigd. Sterker nog: Ik ben enorm enthousiast en kan eigenlijk niet wachten tot een volgende sessie! Tijdens deze sessie zou ik ervoor kunnen kiezen om de Gelcolor te laten verwijderen alvorens een nieuwe aan te brengen maar je kunt het ook gewoon thuis doen.

De ExpertTouch Removal Wraps zijn handig in gebruik door het absorberende stukje in het midden van de folie. Je brengt ExpertTouch Nagellakremover aan, wikkelt de Removal Wrap om de vinger en laat dit zo’n 15 minuten intrekken. Na 15 minuten trek je de Removal Wraps van de vingertop en verwijder je restjes GelColor voorzichtig met een cuticle stick. Ik ga mijn Gelcolor dit weekeinde verwijderen en zal de methode binnenkort nog even met jullie delen. Ook wil ik jullie dan voorstellen aan een aantal enorm fijne OPI Pedicure producten!
 
Op dit moment zijn er 30 kleuren verkrijgbaar in de GelColor by OPI serie. Maar… ik heb goed nieuws voor jullie want ieder seizoen worden er weer nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd. Aan het einde van deze maand (mei 2012) worden er maar liefst twaalf  kleuren toegevoegd:

OPI Holland collectie:

 • Did You ‘Ear About Van Gogh?
 • I Have a Herring Problem
 • Pedal Faster Suzi
 • Thanks a Windmillion
 • Vampsterdam
 • Wooden Shoe Like to Know

Touring America collectie:

 • Are We There Yet?
 • Color to Diner For
 • Honk If You Love OPI
 • I Eat Mainely Lobster
 • My Address is “Hollywood”
 • Road House Blues


Ben je op zoek naar meer informatie over adressen waar behandelingen (EUR 20,00- EUR 25,00 per sessie) met GelColor by OPI worden gegeven neem dan even een kijkje op: www.opi.nl.  

Kies je voor een momentje voor jezelf, een heerlijke pedicure behandeling en een heerlijke pamer sessie? Neem dan eens een kijkje bij Aveda Dayspa in Amsterdam. De salon is iedere dag geopend, ook ’s avonds en in het weekend.

Deel dit artikel
Back to top