Nieuws

Bescherm onze oceanen door te stemmen op de La Prairie Award

Vorige week heb ik een heel interessant event bijgewoond in het nieuw geopende EYE institute in Amsterdam. Tijdens dit event introduceerde La Prairie nieuwe producten in hun Advanced Marine Biology huidverzorgingslijn. In die producten maakt La Prairie gebruik van ingrediënten uit de zee, zoals algen en zeewier. Deze ingrediënten worden echter op het land, in grote tanks, geteelt om op die manier uitputting van de oceanen te voorkomen. La Prairie is zeer betrokken bij het beschermen van de oceanen en heeft daarvoor de La Prairie Award in het leven geroepen en jij kunt meebepalen welk doel er wint.

La Prairie persbijeenkomst, ik zit helemaal links

Tijdens de bijeenkomst van vorige week was er een belangrijke gaste aanwezig, Celine Cousteau is al jaren de ambassadeur van de Advanced Marine Biology productlijn en zij vertelde ons alles over de La Prairie Award. Celine is de kleindochter van de bekende Franse oceaanonderzoeker Jacques Cousteau, waardoor de liefde en respect voor de oceanen al van kleins af aan in haar hart zit. Celine is voorzitter van de internationale jury van de La Prairie Award, waar ook Bernard Fautier (CEO van de Prince Albert II van Monaco stichting), Vanessa Berlowitz (producer van The Frozen Planet) en Alannah Weston (creative director van Selfridges) zitting in nemen.

jury van de La Prairie Award samen met Prins Albert II van Moncao

La Prairie heeft de Award in het leven geroepen om de consumenten meer te betrekken bij de verschillende projecten die er wereldwijd zijn ter bescherming van de oceanen. Natuurlijk is er aan de La Prairie Award ook een prijs gebonden, om precies te zijn drie prijzen die varieren ven $ 10.000 tot $ 100.000 voor de winnaar. Op 12 oktober 2012 wordt de winnaar door de jury bekend gemaakt tijdens een gala in Londen, maar de mening van de consumenten telt voor 50 % mee.

Er zijn drie projecten genomineerd voor de La Prairie award, zij winnen dus in elk geval een prijs:

  • Help de Meditterane monniksrob in Griekenland
  • Leer kinderen in Indonesie de natuur de respecteren door de educatieve boot MV Kalabia
  • Behoud het ecosysteem van het Toliara rifcomplex in Madagaskar

Je kunt stemmen via de Facebook pagina van La Prairie, daar vind je ook veel meer informatie over de bovenstaande genomineerden en houdt Celine Cousteau je op de hoogte van haar reis om de wereld te promotie van deze La Prairie Award. Zo heeft ze in Amsterdam een leuk filmpje opgenomen waarin ze ons prijst omdat we zoveel met de fiets onderweg zijn i.p.v. met de vervuilende auto.

Als je stemt via de La Prairie Award app, dan maak je ook nog kans op fijne & luxe La Prairie producten, zoals je weet zijn die behoorlijk kostbaar en erg bijzonder. Je kunt extra stemmen "verdienen" door jouw Facebook vrienden ook op te roepen om te stemmen, zo bereikt La Prairie nog meer mensen voor dit mooie doel. Doen dus! Ga snel naar de Facebook van La Praire & like!

Persoonlijk vond ik het heel leuk Celine te ontmoeten, als klein meisje was ik altijd groot fan van de boeken (en later ook films) van haar opa, ik heb ze echt verslonden. Prachtig om te zien dat zij de passie van haar opa heeft overgenomen. Meer informatie over haar werk als filmmaker en fotografe vind je op haar eigen website.
Natuurlijk laat ik jullie binnenkort meer weten over de nieuwe Advanced Marine Biology producten, maar aangezien die pas in augustus 2012 in de winkels zullen liggen, wacht ik daar nog even mee.

Stemmen jullie mee?

Deel dit artikel
Back to top