Algemeen

Sunday question - hoe zou jouw beauty-routine er over 20 jaar uitzien?

Vandaag heb ik een leuke vraag voor jullie, één die mij juist deze week ook te binnen schoot. Iedereen weet natuurlijk dat ik behoorlijk bezig ben met beautyproducten de hele dag door, natuurlijk voor een deel beroepsmatig als hoofdredactrice van Beautyscene, maar voor een deel ook "gewoon" privé. Eigenlijk hou ik er al van vanaf het begin van mijn tienerjaren, maar natuurlijk is mijn beautyroutine wel behoorlijk veranderd in die tijd. Zou dat over 20 jaar weer anders zijn?

Tussen mijn 13e en 20e jaar was mijn beautyroutine behoorlijk beperkt, ik hield zeker van experimenteren met oog- en lipmake-up, maar maakte mij nog niet zo druk om het verzorgen van mijn huid. Ik geloof wel dat ik op een bepaald moment een dagcreme ben gaan gebruiken en reinigde mijn gezicht altijd wel. Ik droeg geen foundation of concealer, maar wel iets van blush en bronzer (niet iedere dag hoor, vooral bij het uitgaan). Ik ben nooit zo uitbundig geweest met mijn haar, maar af en toe een experimentje met papilotten of wafelijzer (dat was toen hip) kwam er toch wel voorbij. Ik was behoorlijk gefascineerd door krullen in mijn haar, die had ik natuurlijk zelf niet. 

Na mijn 20e liep het echt wat meer uit de hand, juist ook omdat ik toen begon met werken en dat leverde mij natuurlijk weer meer budget op, hierdoor kon ik dan eindelijk eens de producten van Chanel en Dior gaan uitproberen. Mijn kennis over de producten haalde ik uit de verschillende magazines zoals de Avantgarde, maar kreeg ik ook van mijn tante die toen bij Douglas werkte. Ik was toen ook altijd heel blij met alle samples die ik kreeg, kon ik weer nieuwe producten uitproberen! In die tijd ging ik mij meer interesseren voor huidverzorging, ging ook scrubben, maskertjes gebruiken en breidde de routine zich behoorlijk uit. 

Eigenlijk is daar later geen echte verandering meer ingekomen, zelfs toen mijn kinderen geboren werden bleef de routine eigenlijk hetzelfde, iedere ochtend sta ik op tijd op, zodat ik nog een kwartiertje voor mijzelf had. Even mijn gezicht opfrissen, een bescheiden laagje make-up en ik was (en ben) nog steeds klaar voor de dag. De laatste jaren ben ik wel meer gaan experimenteren met nagellak en lipstick, voordat ik begon met beautybloggen droeg ik dat echt niet iedere dag, nu wel.

Hoe zou het in de toekomst zijn? Zou ik over (zeg) 20 jaar nog steeds bezig zijn met beauty? Draag ik dan nog iedere dag (neon)nagellak en rode lipstick, maak ik mij dan misschien drukker om mijn kapsel dan ik nu doe? Zou ik het nog steeds verven of word ik lekker grijs? Zou ik meer aandacht aan mijn huid besteden (nog meer?) of laat ik het dan aan mijn plastisch chirurg over? Smeer ik mijn lijf dan nog steeds dagelijks in met bodylotion of bodyolie, verzorg ik mijn handen dan nog steeds uitgebreid? Zou ik dan nog iedere dag 5 minuten twijfelen over welke parfum is ga dragen?

Hoe denk jij dat jouw beauty routine er over 20 jaar zou uitzien? Misschien ben je nu nog jong en heb je over 20 jaar een drukke baan en kinderen, denk je dat dit zorgt voor een andere routine? Of misschien heb je rond die leeftijd wel meer tijd omdat jouw kinderen dan ouder zijn? Of misschien ga je dan al naar de pensioengerechtigde leeftijd en laat je de boel de boel? Misschien kun je een voorbeeld nemen aan jouw moeder of oma (of misschien moet je dat juist niet doen?) We zijn erg benieuwd naar jouw toekomstvisie!
Deel dit artikel
Back to top