Reviews

Ultieme zomerfoundation - Chanel Vitalumiere Aqua compact foundation SPF15

Gisteren op Facebook heb ik het jullie even laten weten, ik ben echt een slechte beautyblogger!! Weten jullie ook waarom? Omdat ik jullie veel te laat heb verteld over de geweldige nieuwe foundation van Chanel, Vitalumière aqua compact crème. Maar omdat het natuurlijk beter laat dan nooit is, ga ik er jullie vandaag alles over vertellen! En natuurlijk foto's laten zien van verschillende tinten, samen met het resultaat op mijn huid, ik ben echt onder de indruk van deze fijne compact foundation. Lees snel even verder....


Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik een beetje bevooroordeeld ben over compact foundations, slechte zaak natuurlijk..... want als beauty blogger/beauty journalist moet je natuurlijk wel overal voor open staan. De meeste compact foundations die ik ken zijn te poederachtig en dekkend naar mijn smaak, maar dat is absoluut niet het geval met de Vitalumière auqa compact creme. Misschien kennen jullie de normale Vitalumiere aqua wel? Een heerlijke, lichte & zeer vloeibare foundation die heel fris aanvoelt en toch een mooie, medium dekking geeft? Een heerlijk product, dat inmiddels heel veel fans heeft gekregen, een hele fijne zomerfoundation.

Nu het langzaamaan wat beter weer wordt, wordt het ook weer tijd voor een ander soort foundation, althans daar kies ik eigenlijk altijd voor. Als het klimaat/weer warmer en vochtiger is dan voldoen sommige foundations gewoon niet meer zo. Ze glimmen te snel, "drijven" van het gezicht af of voelen te plakkerig aan op de huid, niet fijn als het warm weer is.
Bij deze foundation heb ik daar totaal geen last van! De Vitalumiere aqua compact creme is een creme-foundation in vaste vorm die 24 % water bevat, bij het aanbrengen van de foundation voelt deze verbazingwekkend fris aan. De textuur is licht en zacht, als ik de foundation op mijn huid aanbreng dan lijkt deze te versmelten op mijn huid. De foundation is vooral geschikt voor een normale tot droge huid en zal julie speciaal in de zomer extra goed bevallen.

De compact creme foundation geeft wel dekking, eigenlijk best een goede dekking, maar blijft wel heel mooi natuurlijk. Totaal geen poederig of plakkerig resultaat, maar simpelweg een stralende huid die heerlijk aanvoelt. Je voelt de foundation de hele dag niet zitten, echt totaal niet! Ik heb tijdens het testen vaak de neiging gehad om even in de spiegel te kijken of de foundation er nu wel echt op zat, maar dat was prima in orde. De dekking blijft de hele dag aanwezig. Naast een mooi resultaat is het natuurlijk ook fijn om te weten dat de huid wordt beschermd door een SPF15 (mits je voldoende product aanbrengt!), kies voor de zekerheid toch voor een goede creme met SPF!

De Vitalumiere Aqua creme compact foundation is verpakt in een chique (uiteraard, het is wel Chanel) rond doosje met een spiegeltje, het doosje is lekker stevig en wordt extra beschermd door het zwarte fluwelen zakje. Gebruik dat ook echt, want ik deed dat onlangs niet en nu is mijn bronzerdoosje helemaal gekrast door fijne zandkorreltjes in mijn tas, zonde! De foundation is afgeschermd van het spiegeltje door een goed afsluitend dekseltje, daaronder vind je het witte sponsje dat je kunt gebruiken om de foundation aan te brengen.


Persoonlijk kies ik ervoor om de foundation op te brengen met een MAC 130 kwast, hierdoor wordt de dekking is minder en het resultaat natuurlijker. Het sponsje is echter ook prima te gebruiken, zeker als je later op de dag nog wat wilt bijwerken (dat was bij mij helemaal niet nodig, maar het kan wel). Je kunt het sponsje gewoon wassen met een beetje shampoo, doe dat wel regelmatig i.v.m. de hygiëne. 

Op de foto hieronder heb vier van de zes kleuren die in Nederland en België beschikbaar zijn, in totaal worden er wereldwijd 13 kleuren uitgebracht, in het buitenland zul je dus ook andere kleuren tegenkomen.

rij 1 links : 10 Beige en rechts 40 Beige rij 2 links : 32 Beige rosé en rechts : 34 Beige ambré

Ik heb de kleuren even met de vingers voor jullie geswatcht, op de eerste foto zien jullie de wat dikkere swatches en daaronder zien jullie de kleuren wat beter vervaagd, zo zou je ze zien op jouw gezicht. Kunnen jullie raden welke kleur "mijn" kleur is?

10 Beige, 40 Beige, 32 Beige rosé en 34 Beige ambré


Mijn kleur is de Beige 40, samen met een klein beetje Beige Ambré 34, de eerste is echt mijn "winterkleur" als mijn gezicht nog niet zoveel kleur heeft. Maar als ik volgende week terugkom van Curacao, dan zal ik vast moeten overstappen op de Beige Ambré. Hieronder een foto van het resultaat van de Chanel Vitalumière Aqua compact creme, links compleet make-up loos en rechts met een dun laagje foundation (inclusief Clinique mascara). Zoals je ziet blijft de foundation mooi glanzend, al is de glans door de flits wel meer opvallend dan "in het echt", natuurlijk kun je eventueel altijd nog wat poeder aanbrengen als je houdt van een matte teint (persoonlijk doe ik het niet, maar het kan wel). 
Als het echt warm en zweterig weer is, dan dep ik aan het eind van de middag heel even met een tissue, zo haal ik de extra glans weg en kan ik er de rest van de dag weer tegenaan. Natuurlijk kun je ook nog een beetje extra foundation aanbrengen als je wilt.

De Chanel Vitalumiere compact creme is verkrijgbaar in 6 tinten, zowel in een normale verpakking (EUR 48,00) als in een voordeligere navulling (EUR 36,00), handig om te weten en natuurlijk ook weer een stukje voordeliger. Je vindt de compact foundation nu al bij alle Chanel verkooppunten.

Kies jij in de zomer ook voor een andere foundation? Lijkt deze van Chanel jou fijn?

Deel dit artikel
Back to top