Inspiratie & Tutorials

Beauty ingrediënten - Passievruchten!

De komende periode wil ik jullie voorstellen aan een aantal beauty ingrediënten. Velen van hen kom je dagelijks tegen maar er zijn er ook een aantal die wellicht minder bekend zijn. Lavendel is bijvoorbeeld een ingrediënt dat we allemaal veel voorbij zien komen maar is dat ook zo met het ingrediënt van vandaag? Passievruchten!

De passievrucht is lid van de Passiflora familie en groeit aan een klimplant. De plant (en dus ook de vrucht) komt oorspronkelijk uit Brazilië. De schil van de vrucht is leerachtig en paars en bevat geel, geleiachtig vruchtvlees met zwarte eetbare pitjes. De passievrucht is niet alleen heel lekker en mooi om te zien maar wordt ook regelmatig verwerkt in beautyproducten.

Waarom passievruchten? Allereerst omdat de  zoete geur van deze vrucht spanning verdrijft en zorgt voor een vrolijk gevoel, deze vrucht staat dan ook bekend als natuurlijke hulp bij nervositeit en angstgevoelens. Daarnaast bevat de passievrucht hydraterende bestanddelen waardoor een droge huid al snel tot het verleden behoort. 

Kneipp bracht onlangs de Passievrucht-Grapefruit lijn uit die speciaal ontwikkeld is voor twee doelen: Allereerst voor een zachte, soepele huid en ten tweede voor een goed humeur. De geus is simpelweg fantastisch! De nieuwe Passievrucht-grapefruit douchegel (EUR 4,99 - 200ml) en badschuim (EUR 8,99 - 400 ml) liggen nu in de winkels. En in juli/aug maakt Kneipp de serie compleet met een bad- (EUR 8,99 - 100 ml) en massageolie (UR 7,99 -100 ml). De producten bevatten geen conserveringsmiddelen en minerale oliën.

De Organix shampoos, conditioners, verzorging- en stylingproducten, samengesteld uit organisch actieve ingrediënten. De producten zijn vrij van sulfaten, fosfaten en parabenen. Het Vitaliserende Passiefruit Guave duo is uitermate geschikt voor droog en weerbarstig haar. De formule op basis van organische passiefruitextracten hydrateert vermoeide lokken. De schampoo en condtioners kosten EUR 9,95 per flacon (385 ml).
De interessante Body America producten worden verkocht bij Douglas. Dit is een organisch huidverzorging merk ontworpen voor alle huidtypen die zijn verrijkt met sap uit aloë vera bladeren. Een van de lijnen uit het assortiment is Toast to the Coast. In deze lijn vind je onder andere een Shower foam (EUR 9,95 - 240 ml), Body Scrub (EUR 9,95 - 180 ml) en een Body Butter (EUR 12,95 - 195 ml). Deze producten bevatten druivenpitolie en zijn verrijkt met passiefruit. De geur is licht fruitig, zachten  een tikkeltje poederig.
Jungle is een solid conditioner van Lush (EUR 4,95 - 55 gram). Een solid conditioner is een conditioner in vaste vorm die je langs je natte haren strijkt. Vervolgens schuim je de conditioner licht op en spoel je hem weer uit met warm water. Het is voor de Lush virgins wellicht even wennen om jouw haren te verzorgen met een blokje maar eenmaal gewend werkt het verslavend.

Over verslavend gesproken: Ik vind Jungle een van de lekkerste Lush geuren ooit! Ben je wel eens een Lush winkel binnengelopen? Dan ruik je altijd een mix van verschillende geuren. Die geur doet mij altijd denken aan Jungle, kortom: De ultieme Lush geur. Ingrediënten? Cacoboter, avocado, banaan, vijgen, passiefruit en qumquats. Ultieme verzorging zonder jouw haren te verzwaren!  
Lush verkoopt trouwens ook de heerlijke Happy Blooming bathmelt (EUR 6,25 per stuk). Deze lekkere zoete bathmelt bevat calamine, cacaoboter en ylang voor een heerlijk zachte huid. Ook vind je in dit product vers geperste passievruchten. Je kunt extra lang van deze melt genieten door hem in drie stukken te breken maar je kunt natuurlijk ook heel decadent de volledige bad in het stromende badwater ‘deponeren’. De Happy Blooming smelt lekker snel weg en het water kleurt prachtig koraal/roze en krijgt een lichte romige structuur. De geur is heerlijk, lekker zoet en doet mij denken aan kersensnoepjes en yoghurt. Jum!

Zoals jullie hierboven hebben kunnen zien kom je de passievrucht in een leuke selectie aan beautyproducten terug. Dol op deze lekkere vrucht? Dan raad ik je aan de fijne producten een te proberen. Binnenkort zal er weer een ander beauty-ingrediënt voorbij komen, heb je suggesties of wil je een bepaald ingrediënt graag een keertje voorbij komen in deze serie ? Je kunt altijd even een berichtje achterlaten in de comments hieronder!

Deel dit artikel
Back to top