Blogs & Editorial

Behind the Curacao scenes - dag 2

Genieten jullie ook zo van het fijne, warme weer in Nederland? Heerlijk! Ook ik ben aan het genieten in Curacao, zelfs nog meer dan gisteren. Vandaag doe ik verslag van de tweede dag van mijn/ons verblijf hier en natuurlijk heb ik weer veel foto''s voor jullie. Op het programma stond een dagje shoppen en relaxen op het strand, niet vervelend!

Gisteren hakte de jetlag er toch best wel even in, na 24 uur op zijn en een vlucht van 10 uur. Maar een goede nachtrust op het heerlijke bed van Hotel ''t Klooster heeft echt wonderen gedaan. De fijne airconditioner (met fluisterstand) is ook een pré, niets is zo belangrijk als lekker koel slapen op een warme bestemming! 

Ontbijten doen we op de binnenplaats van het hotel, heerlijk tussen de mooie tropische planten. Verse broodjes, fruit, sapjes en allerlei eigererechten zorgen ervoor dat we de dag goed beginnen.

First stop : Renaissance Mall & Rif fort, een oud Engels fort dat nu is omgebouwd tot een heel gezellige plaats vol winkeltjes en fijne restaurantjes.

Renaissance Mall is prachtig, de ingang van het Renaissance hotel bevindt zich ook in dit straatje

Het Rennaisane hotel heeft een prachtige "infinity pool" met strand op de tweede verdieping van het hotel, wat heerlijk om daarin te dobberen! Zien jullie de aanlegsteigers daarachter? Daar meren in het cruise seizoen soms wel 3 cruiseschepen per dag aan vol toeristen

Aan deze kant van Willemstad, die Otrabanda genoemd wordt, vind je ook een Starbucks. De winkels zijn duidelijk speciaal bedoeld voor (Amerikaanse) toeristen, maar eerlijk is eerlijk je vindt er wel mooie winkels zoals Guess, BCBG Max Azria, Paul & Shark, Diesel, Tommy Hilfiger en natuurlijk een Penha voor de cosmetica

Het Rif fort van de andere kant, zien jullie de wuivende palmbomen? Lekker windje daar!

Deze bus kun je huren, zelfs met een DJ erbij, zo kun je in stijl het eiland verkennen en natuurlijk flink relaxen. 

De beroemde Koningin Emma pontjes brug was net open om een groot tankerschip door te laten, dat gebeurt per dag heel regelmatig. Als de brug open is, vaart er toch nog een gratis pontje om mensen aan de overkant te brengen.

Op de kade allerlei kraampjes met kleding, sieraden en andere souvenirs, zitten best mooie, spullen bij.


De Koningin Emma brug, drijvend op pontons, die ervoor zorgen dat de brug heerlijk schommelt en wiegt, een aparte ervaring! De brug brengt je naar de andere kant van Willemstad, Punda.

Het prachtige pand van Penha, de bekendste cosmeticawinkelketen op Curacao. Dit gebouw staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In dit filiaal vind je ook een MAC, Estée Lauder en Bobbi Brown counter. Ze verkopen dezelfde producten als in Nederland tegen ongeveer dezelfde prijzen, misschien een klein tikje goedkoper. 

Al wandelend door Punha komen we ook een mooie Inglot winkel tegen, de goed gepigmenteerde producten zijn een groot succes bij de vrouwen van Curacao vertelde de eigenaresse!

Niet veel nagellakjes gevonden in de winkels, maar deze kwam ik wel tegen in een Botika, zo wordt een drogisterij/apotheek genoemd op Curacao

Lunchen deden we bij Marshe Bieuw, een openlucht restaurant waar je heerlijk authentiek kunt eten. Onze lieve gids had gezorgd voor een hele tafel vol lekkers! Alles was leeg nadat wij ons te buiten hadden gegaan, Ivonne (kokkin) was zeer tevreden!

Hmmm....gebakken banaan en steak

Uitzicht vanaf Fort Nassau, je kunt een heel groot deel van de Sint Anna baai overzien, het fort is ca 200 jaar oud en gebouwd door koning George van Engeland

De kapel van het Klooster is nu een Grand Cafe, waar je heerlijk kunt loungen!

Bikini aan, haar in knot en op naar Papagayo Beach!! Morgen meer foto''s!

Vandaag hebben we een behoorlijk volle dag, we gaan zo eerst naar het kruidenvrouwtje Dinah Veeris, bezoeken een Aloë Vera plantage en gaan daarna nog een boottocht maken en een BBQ houden! Heerlijk!

Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte, voor meer informatie over Curacao kun je www.bezoekcuracao.com bezoeken!

Deel dit artikel
Back to top