Blogs & Editorial

Behind the Curacao scenes - dag 5

Bon Dia vanuit Willemstad, Curacao waar ik momenteel verblijf! Nog maar twee daagjes en dan is ons avontuur alweer voorbij en wat is dat eigenlijk jammer! Gisteren hebben we opnieuw een heerlijke dag gehad, waarbij we de prachtige stad Willemstad hebben bekeken onder leiding van een ervaren gids vol leuke en interessante wetenswaardigheden. Kijken & lezen jullie even mee?

Maar laten we beginnen bij waar ik gisteren in het artikel van dag 4 was gebleven i.v.m. een tekort aan tijd om te schrijven. En ik moet zeker iets over het Hyatt Regency Hotel vertellen, dit is namelijk het hotel waar ik volgende keer op Curacao naar toe zal gaan, ik ben verliefd!

Op bezoek bij één van de mooiste resorts van Curacao, de Hyatt Regency, dat sinds 2010 geopend is. Dit ultra-luxe resort is zo vreselijk mooi en compleet, echt het perfecte vakantieverblijf. Hierboven een klein stukje van hun wonderschone spa waarin ze werken met eco-merken zoals Spa Rituals, Davines en NVEY ECO.

Prachtige en veilige stranden waar je zeker met kinderen heerlijk kunt ontspannen. Maar ook als je meer spanning of sportiviteit zoekt, kan de Hyatt je dat bieden. Het lijkt erop dat dit mijn volgende vakantiebestemming gaat worden, ik zie mij hier wel een dag of 10 doorbrengen volgend jaar!

The Wedding chapel, waar per maand wel zo''n 10 bruiloften worden georganiseerd, maar je kunt er ook terecht voor andere feestjes en evenementen. Regelmatig worden er hier ook Pilates lessen gegeven, met een ruisende oceaan op de achtergrond moet dat heerlijk zijn.Er zijn verschillende restaurants, wij hebben geluncht bij het Mediterrane restaurant Medi, zo heerlijk heb ik niet vaak gegeten, deze toetjes waren "to die for". En dan heb ik nog niet eens de heerlijk uitziende pizza''s geproefd die uit hun prachtige steenoven kwamen, volgende keer dan maar. Meer informatie over het Hyatt Regency Curacao vind je op hun website hier, je verblijft al een nacht in één van hun kamers voor $ 199 (geschikt voor 4 personen).

Maar ons nieuwe hotel, de Lions Dive Resort, mag er zeker ook zijn, direct aan het strand, we ontbijten zelfs op het strand. Mijn uitzicht vanuit de kamer is fantastisch, hier kan ik best wat langer verblijven als het moet. Een heerlijk resort voor de hele familie, maar ook behoorlijk dichtbij twee fijne beachclubs voor fijn uitgaan. Mambo beach & Wet ''n Wild liggen naast dit resort en ik kan je vertellen dat de feestjes heel leuk zijn! (strand, mooie mannen, leuke meiden en fijne muziek, gaan dus!) Meer informatie over Lions Dive vind je hier,

De ligbedden zijn lekker comfortabel en natuurlijk gratis! Jammer genoeg moet je wel jouw eigen drankjes halen bij de bar (op vakantie ben ik liever lui dan moe namelijk).

Cocktails in overvloed bij Hemingway''s, de beach bar van het resort. Mijn favoriet is de Pina Colada!

In de avond hebben we heerlijk gedineerd op een bijzondere locatie, Brakkeput Mei Mei is een oud landhuis omgetoverd tot heerlijk, authentiek restaurant. Onder de gekleurde lampjes eten, terwijl er een band vol oudere heren fijne Cubaanse muziek maakt is bijna een sprookje. Eten klaarmaken, dat kunnen ze wel hier op Curacao!

De Willemstad tour leverde mooie plaatjes op, onder andere deze uitgesneden pokhoutboom. Grappig verhaal zit hieraan vast trouwens, er was een man die zijn geld verdiende met schoenpoetsen. Hij wilde graag een vaste baan krijgen bij het Gouvernement (de regering) van Curacao, maar dat weigerden ze hem. Uit protest heeft hij daarna jarenlang de schoenen van de klanten gepoetst vlak voor de ingang van het Gouverneurspaleis. Oh ja, hij was de man die ook deze mooie uitsnedes maakte in de bomen, wat een kunstwerkjes.

Onze lieve gids, ik hou van haar dubbele bril/zonnebril!

Het Gouveneurspaleis

Zout werkt in op de muren van de gebouwen, maar alles wordt mooi gerestaureerd de komende jaren.


Bijzonder om te zien, de prachtige Synagoge van de Israel-Emanuel gemeente die zand op de vloer heeft, als herrinnering van de joodse ballingschap van 40 jaar in de Sinai woestijn. De gids vertelde dat de meeste Joodse mensen behoolijk opkijken bij het zien van het zand, is dus toch niet bepaald gebruikelijk.Heerlijk fruit uit Venezuela op de Floating market!


De pontonbrug was lange tijd open om een grote tanker door te laten, daarom moeten we met de pont naar Otrabanda om te lunchen bij La Bahia. Samen met de andere lieverds van onze groep!

Zulke grote schepen komen er moeiteloos de haven binnen, heerl bijzonder om van zo dichtbij te zien.

Ben jij inmiddels nieuwsgierig geworden naar Curacao? Bezoek dan een hun website voor meer informatie : www.bezoekcuracao.com Tot morgen weer!

Deel dit artikel
Back to top