Blogs & Editorial

Lianne's beauty-ontdekkingen van mei 2012

Het is weer het einde van de maand, dus dat betekent dat het tijd is voor een overzicht van mijn beauty-ontdekkingen!  Deze maand heb ik een wel heel zonnige versie voor jullie, vol zonneproducten, beautytips en budget buys. Ja, ik heb de zomer in mijn bol! Jullie ook? Kijk dan even verder voor heerlijke producten van Nivea, Catrice en Lush!

Allereerst kon ik deze maand natuurlijk niet doorkomen zonder goede zonnebescherming! Verbranden is not-done voor je gezondheid, dus je zal mij niet zonder SPF in de zon zien. Ik gebruik dagelijks een foundation met SPF 15, maar voor het serieuzere beschermwerk had ik toch echt wat nieuws nodig. En laat Nivea nu precies hebben wat ik zocht!

Nivea heeft een wel heel interessante zonnebrand: de Protect & Bronze zonnemelk. (EUR 14,49). Deze bevat, naast een SPF 20, een speciaal plantenextract, wat ervoor moet  zorgen dat je sneller natuurlijk bruin wordt. Het blijft een beetje vaag, want er is niet op de verpakking te vinden welk plantenextract dit precies is. Maar of ik nu wel of niet sneller bruin wordt, ik ben in ieder geval goed beschermd! Om de bescherming af te maken gebruik ik trouwens ook een speciale versie van mijn all-time favorite Labello: de Labello Sun Protect SPF 30 (EUR 3,19). Beschermde lippen voor een klein prijsje die ook nog eens yummy smaken… Daar word ik blij van! Deze zonproducten zijn in één klap favorieten geworden! Ook voor na het zonnen gebruik ik iets lekkers van Nivea. Ik ben altijd al fan geweest van de after sun, vooral om de heerlijke geur. Volgens mij herkent iedereen dat wel: die typische zomergeur die je aan zonvakanties, strand en zee doet denken… Heerlijk! De geur van Nivea SOS Herstellende After Sun (EUR 9,99) doet dit voor mij. Deze vernieuwde formule is ook nog eens anti-roodheid en herstellend, alles wat je nodig hebt na een dagje zonnen dus. Extra leuk: de Nivea zon producten zijn momenteel in de aanbieding bij de DA en het Kruidvat, neem dus zeker even een kijkje.
 
Bij zo’n dagje zon hoort natuurlijk ook een zonnebril. Niet alleen hartstikke handig tegen de felle zon, maar ook nog eens heel goed om de kwetsbare huid rond je ogen te beschermen! Zelf ben ik erg gehecht aan mijn blauwe zonnebril die ik voor een paar euro in de stad wist te vinden. Maar hoe match je je make-up nu bij zo’n hip montuur?
Uitgebreide ooglooks zijn een beetje overbodig achter deze grote zonnebrillenglazen. In plaats daarvan vestig ik alle aandacht op mijn lippen met een fel, zomers kleurtje. Kies een kleur die flink afsteekt bij de kleur van je zonnebril of je haar, zo ben je helemaal zomerproof! Op de foto links draag ik Catrice Ultimate Shine Mrs. Brightside (EUR 3,99), een hele fijne budgetlipstick. Rechts draag ik MAC Watch me Simmer (EUR 18,00), die deze maand weer in de winkels te vinden was als onderdeel van de Reel Sexy collectie. Allebei heerlijk zomerse kleurtjes toch?
 
Tot slot een hele onverwachtse ontdekking van Lush. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot Lush-fan, maar de geuren liet ik tot voor kort altijd links liggen. Er zijn er zo veel, waar moet je beginnen?
Mijn vader kwam met het antwoord: hij bracht dit prachtige setje voor me mee uit Londen. Het is een setje van de Gorilla Parfum Exclusives (EUR 35,95), om precies te zijn. Hierin vind je zeven miniaturen van de meest geconcentreerde versie van de Lush parfums. Hartstikke handig om uit te proberen dus! Zeker wanneer je je bedenkt dat een geur zich sterk ontwikkelt, en dat je vaak een tijdje nodig hebt om uit te vinden of een parfum echt iets voor jou is. Ann Gottlieb vertelde me dat al in dit interview, en na een tijdje experimenteren met deze geuren kan ik dat alleen maar beamen.

Inmiddels heb ik een aantal favorieten ontdekt: zo ga ik de deur niet meer uit zonder Superworldunknown in mijn handtas, een bijzondere geur die ruikt naar een mix van chocolade en citrus. Andersom heb ik ook een paar geuren ontdekt die zeker de moeite waard zijn, maar niet bij mij passen. Zo’n setje met miniaturen behoedt je dus voor miskopen, en laat je heerlijke geuren ontdekken die je anders misschien nooit had geprobeerd. Een echte aanrader dus! Er zijn trouwens twee van deze setjes verkrijgbaar, er is ook een niet-exclusieve versie.

Dit waren ze weer: mijn beauty-ontdekkingen van de maand mei! Wat hebben jullie deze maand ontdekt, behalve het lekkere zonnetje buiten? ;-) Laat het me weten en misschien zie je jouw ontdekking volgende maand wel terug!

Deel dit artikel
Back to top