Algemeen

Sunday discussion - kun je als je ouder bent beter geen make-up meer dragen?

Nu ik zelf wat ouder aan het worden ben, merk ik stiekem toch dat mensen het weleens vreemd vinden dat ik nog zo met beauty & make-up bezig ben. Natuurlijk, inmiddels is het ook mijn werk, dus het wordt uiteraard wel geaccepteerd. Maar er zijn ook mensen die blijkbaar niet weten dat ik werk in de beauty business en weleens verbaasd zijn dat ik op mijn leeftijd nog zo bezig ben met mijn uiterlijk. Nogal shocking vind ik, ik ben tenslotte nog ''maar" 41 jaar en ben toch wel van plan om nog een jaar of veertig mee te gaan. En dat zou dan make-uploos moeten? Wat vinden jullie daar nu eigenlijk van?

Eerlijk gezegd zijn het vooral jonge meisjes die dat soort commentaren geven, komt dat dan gewoon omdat ze het vreemd vinden dat ik als "oudere vrouw" net zo bezig ben met make-up als zij zelf? Is het gewoon de levensfase waarin zij zitten, ze vinden misschien meer dingen die oudere mensen doen maar vreemd? Je kunt je misschien voorstellen dat ik mij behoorlijk bejaard voel als ik dit soort dingen lees. Maar geen zorgen hoor, ik lig er niet wakker van en blijf natuurlijk lekker "mijn ding" doen.

Want ik vind het zelf (uiteraard) onzin, natuurlijk kun je als je ouder bent nog heerlijk bezig zijn met make-up, haren, kleding en nagellak. Maar ik vind wel dat je alles wel moet gaan aanpassen aan jouw leeftijd en/of levensfase. Zo kies ik zelf toch liever voor een minder fel gekleurde oogmake-up, draag ik geen nailart, trek ik geen Vans aan en doe ik geen vlechtjes in mijn haren. Niet dat er iets mis mee is, maar ik voel mij er zelf toch iets minder happy mee, gelukkig betekent het niet dat je na een bepaalde leeftijd aan de bloemetjesjurken, watergolf, clipoorbellen en verstandige schoenen hoeft te beginnen.

Qua verzorging kun je wel stellen dat ik daar juist veel meer mee bezig ben, tenslotte wil ik mijn huid en lichaam graag de komende veertig jaar in goede conditie houden, zodat ik ook op mijn 80e nog lekker rond kan lopen met een mooie rode lipstick op, liefst dan gecombineerd met een mooie,  grijze, bob.

Maar ja, is dat eigenlijk wel "done" op die leeftijd? Wat vinden jullie? Is er echt een bepaalde leeftijdsgrens waarop je misschien toch maar geen make-up en nagellak meer mag dragen??

Deel dit artikel
Back to top