Inspiratie & Tutorials

How-to: stralende ogen met Inglot oogschaduws

Kennen jullie de Pure Pigment Eyeshadows van Inglot al? Dit zijn prachtige losse oogschaduws, die je ogen tot echte blikvangers maken! Stap voor stap laat ik jullie zien hoe ik met Inglot producten een stralende zomerlook gemaakt heb. Kijk voor een uitgebreide how-to dus zeker even verder! 

De Pure Pigment Eyeshadows van Inglot (EUR 15,00) zijn losse oogschaduwpigmenten, zoals je ze ook wel kent van MAC. Toch zijn ze qua structuur net even anders en ik ben diep onder de indruk van deze Pigment Eyeshadows van Inglot! Ze zijn enorm zacht op de huid en blenden daardoor heerlijk. Ook kun je de kleuren heel goed opbouwen en zo hele intense kleuren creëren. Perfect voor een mooie ooglook dus!

swatches: links nummer 69, rechts nummer 67

Mooi hè, die swatches? Ik heb de kleuren 69, een gouden kleur, een 67, die wat meer naar brons neigt. Het voordeel is dat je de pigmenten ook vloeibaar kunt gebruiken. Met Duraline (EUR 10,00) van Inglot tover je de losse oogschaduw om in een vloeibaar goedje, dat je heel goed kunt gebruiken als eyeliner of simpelweg om de oogschaduw nog intenser te maken. En neem van mij aan: nadat je Duraline hebt gebruikt moet je wel heel hard je best doen om de pigmenten nog van hun plaats te krijgen! 

Met deze Pure Pigment Eyeshadows wilde ik natuurlijk een look maken! Naast de oogschaduws gebruik ik daarvoor ook een oogschaduwbasis (EUR 10,00) en de Long & Curly mascara (EUR 10,00) van Inglot. In een aantal stappen maak je hiermee eenvoudig een hele mooie ooglook.

Ik begin met het aanbrengen van de oogschaduwbasis. Ik gebruik hiervoor een concealerkwastje, maar het kan ook heel goed met je vingers. Daarna breng ik de gouden kleur (69) aan op mijn hele ooglid. Vervolgens breng ik de donkerdere kleur (67) aan. Dit doe ik door te beginnen onder mijn oog, en van daaruit naar mijn buitenste ooghoek te werken. Dat lijntje trek ik door tot mijn crease; vanaf daar werk ik met mijn kwast naar binnen. Als je die lijn aanhoudt, is het aanbrengen van een donkere kleur eigenlijk heel eenvoudig! Het is wel belangrijk om daarna alles goed te blenden. Vanuit mijn crease blend ik de donkere kleur zachtjes richting mijn wenkbrauwbot. 
Nu is het tijd om de Duraline erbij te pakken! Met een eyeliner kwastje meng ik wat van de bronzen kleur met wat Duraline. Hiermee zet ik een lijntje tegen mijn bovenste wimperrand aan. Met wat mascara maak ik de look af. Deze mascara is trouwens echt ontzettend fijn! Het borsteltje is vrij dun, waardoor je heel precies kunt werken. Het resultaat? Mooi gescheiden, lange en gekrulde wimpers!

Ik hou mijn andere make-up vrij rustig: op mijn lippen heb ik een neutrale gloss en op mijn jukbeenderen draag ik wat highlighter. Met wat bronzer maak je een look als deze helemaal af! Zo maak je eenvoudig met maar twee oogschaduwkleuren een prachtige look.

Ik raad je aan om de Pure Pigment Eyeshadows van Inglot zeker eens van dichtbij te gaan bekijken! Hier kun je zien waar deze precies verkocht worden. Ook kun je terecht in de online shop van Inglot, via www.inglotnl.com. Mocht je verzoekjes hebben voor een how-to, laat deze dan zeker even achter! Wie weet zie je binnenkort jouw verzoekje terug op Beautyscene…

Deel dit artikel
Back to top