Reviews

Environ RAD - Uniek zonneproduct

Jarenlang zijn we met z’n allen een klein beetje bang gemaakt voor het effect dat de zon op onze huid heeft. Enerzijds is dat natuurlijk helemaal terecht, anderzijds heeft de zon ook zeer positieve effecten op onze huid en humeur. Vandaag vertel ik jullie meer over mijn favoriete zonneproduct van dit moment! 

Onze gezondheid en de kwaliteit van onze huid worden vandaag door verschillende factoren beïnvloed. Voorbeelden hiervan zijn stress, slechte voeding, te veel zon met onder andere ultraviolette straling en zo kan ik nog wel een half uurtje doorgaan. Nooit meer zonnen? Ik moet jullie bekennen dat ik niet de grootste zonneaanbidster ben die ons land rijk is maar het gevoel van de zon op mijn huid vind ik zalig!

In de regel smeer ik mezelf in met een redelijk hoge factor (SPF 30) en houd mijn gezicht i.v.m. hyperpigmentatie (en de rimpels die ik graag wil uitstellen) uit de zon. Tot ik RAD van Environ ontdekte. Dat klinkt een beetje als een moment dat lijkt op een openbaring, maar ik ben zelden een zonneproduct tegengekomen dat zo’n unieke werking heeft.

Even terug naar de basis: Dr. Desmond Fernandes was in de jaren tachtig al bezig een product te ontwikkelen om de huid te beschermen tegen UV straling, vervuiling en vrije radicalen. Op deze manier zou je namelijk vroegtijdige veroudering kunnen voorkomen eventueel behandelen. Environ was de eerste ter wereld die een crème ontwikkelde met vitamine A en anti-oxidanten die overigens door onafhankelijke zijn laboratoria getest. De meeste Environ producten zijn vrij van bewaarmiddelen en geurstoffen. Daarnaast bevatten ze geen  kleurstoffen en veroorzaken vrijwel geen overgevoeligheidsreacties.
RAD bevat een SPF 15 en eerlijk is eerlijk: een jaar geleden zou ik nooit een SPF 15 op mijn huid hebben gesmeerd om vervolgens in het zonnetje te gaan zitten. Toch heb ik dit vorige week in Barcelona gedaan (26 graden en zonnig). RAD SPF 15 is een revolutionair zonbeschermingsproduct dat hoge doses anti-oxidanten zoals vitamine C, E en betacaroteen bevat en UVA- en UVB filters met beschermingsfactor SPF 15.

De substantie verhoogt de natuurlijke weerstand van de huid en laat vitamine D aanmaak toe zonder de huid extra te belasten met hoge concentratie chemische bestanddelen. Ik heb vier dagen lang samen met mijn gezin Barcelona onveilig gemaakt, ben zo’n 12 uur per dag buiten geweest en heb behoorlijk veel zon op mijn bolletje en de rest van mijn lichaam gehad.

Ik heb mezelf twee keer per dag ingesmeerd met de Environ RAD antioxidant zonnebrand (EUR 31,00 - 100 ml) en ben absoluut niet verbrand. De crème-substantie is prettig, stevig en trekt prima weg in de huid. Eenmaal ingetrokken laat het een prachtig waasje glans achter op de huid en daarnaast voelt deze uitermate gehydrateerd en zacht aan.

Tja, ik ben fan. De vitamine C en E zorgen samen met betacaroteen voor een mooie gelijkmatige bruining die van mij nog lang mag blijven. Ik smeer mezelf momenteel dan ook op dagelijkse basis gretig in met een aftersun product om dit kleurtje zo lang mogelijk vast te houden.

Meer informatie over de producten van Environ vind je hier: http://www.helene-v.com/. Environ wordt o.a. verkocht bij Parfuma.com, één van onze favoriete webshops met de mooiste merken zoals Tom Ford, La Mer, Armani en Aqua di Parma.

Deel dit artikel
Back to top