Reviews

Bring it on Sunshine - fijne zonneproducten deel 1

Voordat ik jullie ga voorstellen aan een aantal mooie en fijne groene zonneproducten wil ik eerst even het volgende kwijt; breng zonnecosmetica altijd ruim aan. Of het nu gaat om een bio product, high end merk of een gemiddeld drugstore merk, breng altijd royaal aan en doe dit regelmatig. En niet alleen gebruiken op het strand in een ver land, maar ook gewoon op een terras, in de tuin of op het sportveld.

Veel mensen gebruiken te weinig product, terwijl in de praktijk een fles na de zomer in de prullenbak verdwijnt. Opnieuw aanbrengen na het zwemmen of doorbrengen van een aanzienlijke hoeveelheid tijd in het water is ook meer dan verstandig. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om tussen 12.00 uur en 15.00 uur wat verkoeling of een plekje in de schaduw op te zoeken.
De zonnebrandproducten van Avène bieden een ideale combinatie van vooral natuurlijke filters die de huid langdurig beschermen en waarbij de sterkte van de filters continu optimaal is, zelfs op het heetste moment van de dag. Bovendien zijn de producten PH-neutraal en bevatten ze hypoallergeen parfum. Het assortiment bevat zestien producten waaronder een aantal producten specifiek voor kinderen. Jullie hebben gisteren vast gelezen dat Sylvie van der Vaart grootverbruiker is van de huidverzorging van Avène, denk je dat ze Damian ook met deze producten insmeert? Vast wel!
Op de bovenstaande afbeelding zien jullie een aantal van mijn Avène favorieten waaronder de Sun Protection 30 Cream (EUR 16,49 - 50 ml) voor het gezicht. Deze variant is speciaal ontwikkeld voor de droge of vochtarme huid. Ook de nieuwe Sun Protection 50+ stick (EUR 13,99) is ideaal voor in jouw (strand) tas en beschermt gevoelige gebieden zoals neus, oren en lippen optimaal.

Ik ben behoorlijk tevreden over de producten van Alcina. Niet alleen de haar- en gezichts-verzorgingsproducten zijn fijn, ook de zonneproducten mogen er zijn. De Sunprotect 30 (EUR 29,95 - 200 ml) bevat UV-A/UV-B filters, smeert makkelijk uit en is waterproof. De Aftersun Lotion (EUR 14,65 - 200 ml) ruikt enorm lekker, is voedend (avocado, jojoba olie en Q10) en zorgt ervoor dat de huid na het zonnen weer zijdezacht en gehydrateerd aanvoelt.
Lovea Bio zonnebrandcrèmes bieden zeer goede bescherming tegen UVA en UVB straling. De producten bevatten 100% minerale UV filters op basis van titaniumdioxide. De volledige Lovea Bio lijn ruikt geweldig (Tahitiaanse Monoï olie) en zijn vrij van synthetische parfums, parabenen en nanodeeltjes. De Lovea Face Cream SPF50 (EUR 16,99 - 50 ml) is speciaal ontwikkeld voor de bescherming van de gezichtshuid. De verzorgende ingrediënten  in dit product gaan vroegtijdige huidveroudering tegen en het product smeer makkelijk uit zonder witte waas achter te laten. De Lovea After Sun Milk (EUR 9,99 -125 ml) is trouwens ook fijn. Deze werkt intensief vochtregulerend, verzachtend en ruikt heerlijk!
Zoals jullie kunnen lezen is er tegenwoordig meer dan een ruime keuze. Ben je dol op een vetvrij product of kies je liever een stevig en voedend product? Het kan tegenwoordig allemaal. Een artikel zou niet voldoende zijn om al die fijne zonneproducten aan jullie te laten zien, vandaag dat ik ervoor heb gekozen dit artikel op te splitsen in twee delen. Stay tuned!

Deel dit artikel
Back to top