Reviews

EmerginC - cosmeceuticals uit New York met probleemoplossers

EmerginC is een Amerikaans merk cosmeceuticals dat langzaam maar zeker Nederland verovert. Dat is niet zo gek, want ze hebben veel interessante en mooie producten die probleemoplossend werken. In de emerginC producten vind je de beste krachtige en plantaardige ingrediënten, fruitzuren gecombineerd met kennis, technieken en ingrediënten die je ook vindt in geneesmiddelen (uiteraard wel geschikt voor cosmetische toepassingen). Misschien kennen jullie de fijne emerginC multi-fruit cleanser uit de Beautybox van maart?

Die heb ik natuurlijk ook getest, samen met de producten uit de travel/trialset van EmerginC die je bij Skinnovators kunt bestellen. Een geweldige set met producten die perfect op elkaar afgestemd zijn : Multi-fruit cleanser, Peach toner, Multi-vitamin + retinol serum, vitamin C serum, hyper-vitalizer face cream en vitamin C + retinol mask. 
De producten in deze set (EUR 130,00) zijn uiteraard ook los, in full size te koop, maar zeker als je de producten nog niet kent is het erg fijn om ze op deze manier voor langere tijd kunt uitproberen.

Na het testen van de emerginC Vitamin C + retinol mask (EUR 48,00 50 ml) was ik eigenlijk direct verkocht, dit masker heeft een kleibasis, maar zit daarnaast ook vol met krachtige anti-oxidanten zoals vitamin C en groene thee. Citroenzuur weekt dode huidcellen voorzichtig los van de huid, waardoor deze direct frisser en minder grauw oogt. Retinol is een afgeleide van vitamine A en dat is nu juist het ingredient dat (bewezen) zorgt voor vermindering van rimpels, door het collageen in de huid een boost te geven. De actieve ingrediënten in dit masker zijn in een grote hoeveelheid aanwezig, ze staan dan ook hoog in de ingrediëntenlijst en niet ergens onderaan. Het masker breng je in een dikke laag op de huid aan en laat het 10-20 minuten inwerken, het masker droogt in en je moet de restanten verwijderen met een washandje of doekje met lauwwarm water (boen niet te hard).

Mijn huid ziet er direct stralender en strakker uit, mijn huid voelt wel een beetje droog maar dat is prima op te lossen door er direct een creme of serum op aan te brengen, dat is natuurlijk ook de bedoeling na het gebruik van een masker.


Een perfect zomerserum is de emerginC active hydrating complex (EUR 48,00 50 ml), een vetvrij, superhydraterend serum boordevol aloë vera (sinds Curaçao ben ik overtuigd van de werking van deze wonderplant), kamille, vitamine B complex en plantaardig collageen. Dit serum is bij uitstek geschikt voor de vettere, vochtarme huid die wel wat hydratatie kan gebruiken, ook is het een prettig product om te gebruiken na het zonnen of in het vliegtuig. Ook voor mannen is het een fijn product, mede door de frisse geltextuur en het feit dat het serum vrijwel geurloos is, handig na het scheren. Het serum laat een matte finish achter en werkt de hele dag door om de huid lekker soepel te houden. Je kunt het serum zowel ''s avonds als ''s ochtends gebruiken, ik vind het persoonlijk vooral voor overdag fijn, in de avond kies ik liever een serum dat iets rijker is.

Ook de andere twee serums zijn erg fijn, de structuur is wel wat apart door de vrij dunne basis met daarin drijvend de bolletjes met ingrediënten. Weten jullie waarom die bolletjes in het serum drijven? Op die manier worden de ingrediënten (zoals vitamine C) beschermt tegen zuurstof en komen ze daarmee pas in contact als je het product gaat gebruiken. Het pompje maakt de bolletjes kapot waardoor de vitamines zich mengen met het serum. Zo blijven de ingrediënten het beste beschermt en kunnen ze hun werk goed doen daar waar het moet - op jouw huid.

multi-vitamin + retinol serum (EUR 82,00 30 ml) en vitamin C serum (EUR 75,00 30 ml)

De hoeveelheid vitamine C in het vitamin C serum is bijzonder hoog, maar liefst 12 %, veel hoger dan in heel veel andere producten die claimen vitamine C te bevatten. Dat is meestal wel waar, maar de hoeveelheden zijn vaak erg klein - te klein om effect te kunnen hebben op de huid. Vitamine C werkt positief op littekens en/of pigmentvlekken, het versnelt het genezingsproces en zorgt weer voor een gladde huid. Heb je een erg droge huid, combineer dit serum dan wel met een rijkere creme. En het is ook verstandig om de huid aan dit product te laten wennen, gebruik het eerst om de dag, daarna kun je het iedere dag gaan gebruiken of zelfs meerdere keren per dag. 

v.l.n.r. active hydrating complex, vitamin c serum & multi-vitamin + retinol serum

Iedereen weet hoe belangrijk een goede bescherming tegen de zon is, ook emerginC, daarom hebben ze ook twee producten in hun assortiment met een beschermingsfactor 30. Ik heb de getinte versie in een mega-tube van 125 ml die maar EUR 35,00 kost. Deze lichte, niet vette zonbescherming is zowel voor het lichaam als gezicht geschikt, maar juist omdat deze licht getint is, is het een fijn product voor het gezicht. Volgens emerginC heeft dit product foundation eigenschappen, maar dat is niet het geval, daarvoor biedt dit product te weinig dekking.

Wel zorgen de gekleurde, minerale pigmenten ervoor dat de creme op de huid niet wit uitslaat, iets wat meestal wel even het geval is direct na het aanbrengen. Dat komt door de natuurlijk zonnefilters zoals zinkoxide en titaniumdioxide, maar daar heb je bij deze creme geen last van. Naast een goede bescherming tegen UVA en UVB stralen zorgen antioxidanten zoals vitamine C en E voor herstel van de huid. Ik ben persoonlijk echt overtuigd van het smeren met producten met daarin actieve antioxidanten, dat is echt goed voor de huid, zelfs op jonge leeftijd is het eigenlijk een must.

Natuurlijk heeft emerginC nog veel meer producten, je kunt ze allemaal eens bekijken op de uitgebreide website Skinnovators, waar je ook terecht kunt voor advies. De producten van EmerginC zijn daarnaast altijd:

  • vrij van kunstmatige kleur- en geurstoffen en synthetische conserveringsmiddelen
  • parabenen-, minerale olie- en dierlijke ingredienten vrij
  • voorzien van hoge concentraties en elkaar versterkende combinaties werkstoffen
  • dierproefvrij
  • verpakt in verpakkingen van 100% gerecycled/FSC gecertificeerd papier en bedrukt met plantaardige inkt
Heb jij (via Beautybox) al kennis gemaakt met emerginC? Gebruik jij ook al een product met antioxidanten?
Deel dit artikel
Back to top