Algemeen

Sunday question - bezuinigen op cosmetica, hoe doe jij dat?

In deze economisch iets minder fijne tijden kan het natuurlijk gebeuren dat je tijdelijk minder geld te besteden hebt, misschien ben je "in between jobs" of wellicht merk je gewoon dat alles duurder is geworden en heb je echt niet meer salaris gekregen. Hoe dan ook, het zorgt er misschien wel voor dat je moet bezuinigen. Dat is nooit echt leuk, maar het is natuurlijk wel mogelijk, zeker op luxe producten zoals cosmetica. Maar hoe doe jij dat? Zijn er bepaalde producten waar je makkelijk op bezuinigt?

Ik heb echt geen problemen om te bezuinigen op heel wat producten, maar toch heb ik ook bepaalde soorten producten waarop ik onmogelijk kan bezuinigen (voor mijn gevoel dan). Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik door het werk wat ik doe omringt word door de nieuwste beautyproducten, dus ook al geef ik geen cent uit, dan nog ben ik voorzien. Maar dat was, zeg, 3 jaar geleden toch echt niet het geval, laat ik even teruggaan naar die situatie.

Waar ik niet op zal bezuinigen is een goede reinigingsmethode, momenteel ben ik erg onder de indruk van de prijzige Sensai Kanebo producten (samen toch wel EUR 97,00), maar eerlijk is eerlijk, ook de Philosophy Purity made simple is erg fijn (en toch weer heel wat goedkoper met EUR 19,95). Een goede oogcreme is op mijn (bijna) 42e ook een must, die zijn meestal niet goedkoop, maar de Clinique oogcreme die ik nu gebruik is ook weer niet extreem duur (EUR 41,00). Op een serum bezuinig ik ook niet, die gebruik ik echt altijd. De prijzen kunnen behoorlijk variëren, zo betaal je voor het prima L''Oréal Paris Youth Code luminizer serum EUR 24,00  en voor de La Mer radiant serum EUR 270,00. Dat is een enorm verschil en eerlijk is eerlijk, het zijn beide prima producten.

Qua make-up ben ik iets kieskeuriger, ik moet een goede foundation gebruiken dus dat wordt er altijd één van MAC, Chanel, La Mer, Bobbi Brown of Armani, gelukkig is MAC relatief goedkoper dan de andere merken, ik kan er dus wel op bezuinigen. Ik bezuinig niet (!!!) op mijn concealer, de Bobbi Brown creamy concealer is toch nog steeds mijn favoriet, al wordt die op de hielen gezeten door de mineralize concealer van MAC (toch weer iets goedkoper). Eigenlijk is dat het wel, ik bezuinig makkelijk op mascara, oogpotlood, oogschaduw, blush en poedertjes - Catrice heeft bijvoorbeeld prima producten tegen een heel fijn prijsje.

Bezuinigen op parfum? Nee, liever niet! Maar ik kan er wel zuinig mee doen, ik hoef mij niet iedere dag 20 keer onder te sprayen, een subtiel spraytje in mijn nek kan al voldoende zijn en dan doe je lang met een goede fles parfum. En tja, als je hem dan ook nog vraagt als cadeautje op een speciale dag, dan scheelt dat ook weer.

Ik kan wel prima bezuinigen op bath & body producten zoals scrubs, douchegels en bodylotions, die hoeven echt niet van de allerduurste merken te zijn. Dove heeft heerlijke doucheproducten, een geweldige deodorant en lekkere voedende bodylotions, voor zonneproducten kun je bijvoorbeeld heel goed terecht bij Nivea. Kortom, ik kan echt wel bezuinigen en dan zie ik er nog steeds hetzelfde uit! Maar waarom doe ik het dan eigenlijk niet? Blijft raadselachtig.....

Waar kun jij makkelijk op bezuinigen op cosmetica gebied? Zijn er producten die je echt niet kunt missen, waarvoor je liever even doorspaart of misschien wel iets anders voor laat staan? We zijn benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top