Reviews

Bring it on Sunshine! Fijne zonproducten deel 2

In deel 1 heb ik jullie voorgesteld aan een aantal heerlijke zonneproducten die ervoor moeten gaan zorgen dat jij je deze zomer beschermt tegen de zon. Zoals ik toen al even meldde roep ik het ook vandaag weer uit volle borst: Breng zonnecosmetica altijd royaal en  regelmatig aan. Gebruik nooit te weinig product en breng na het zwemmen een nieuw laagje aan. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om tussen 12.00 uur en 15.00 uur wat verkoeling of een plekje in de schaduw op te zoeken.

Soltan van Boots biedt een complete lijn zonbeschermingsproducten. Er is een aparte kinderlijn en er zijn ook speciale producten voor het gezicht. Alle Soltan producten zijn dermatologisch getest en bieden een UVA en UVB-bescherming. Daarnaast zijn de producten prettig geprijsd.

De Soltan Once Kids waterproof zonnebrand lotion SPF 30 (EUR 17,95 - 200ml) is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid en biedt 6 uur bescherming tegen zonnebrand en is tot 3 uur waterbestending. Ideaal! Ook de De Soltan After Sun lotion (EUR 6,95 - 200ml) is heerlijk. Deze wordt makkelijk opgenomen door je huid zonder de poriën in je huid te verstoppen.

De zonnebrandproducten van NO-AD (Kruidvat, Etos) bevatten hoogwaardige filters, die bescherming bieden tegen zowel UVA- als UVB-straling. De kinderlijn van dit merk draagt de naam Disney Sun Pals en wordt al jaren met veel plezier gebruikt door mijn kinderen. De Sun Protection spray SPF 30 (EUR 9,99 - 200 ml) ruikt zo goed als niet, smeert gemakkelijk uit en trekt lekker snel in. De formule is water resistant en daardoor ideaal voor waterratjes. De Aftersun (EUR 9,99 - 200 ml) met Aloë Vera plakt niet en zorgt ervoor dat de huid van jouw kind(eren) zacht en soepel blijft.


Ook heb ik nog een aantal aanraders van Lavera voor jullie. Het Lavera assortiment bevat een complete reeks zonnebeschermingsproducten die ook gebruikt kunnen worden door mensen met huidallergieën, baby’s en kleine kinderen. Alle producten zijn BDIH-gecertificeerd.De Family Sun Spray factor 30 (EUR 11,75 - 75 ml) is een fijne, zachte crème die geen waas, of plakkerig gevoel achterlaat op de huid. Het product bevat jojoba-, amandel- en abrikozenpitolie en beschermt de huid intensief.
De Lavera Verkoelende After SunGel (EUR 7,25 - 75 ml) behoort al jaren tot mijn favorieten. Deze herstelt de huid na uitdroging door de zomerzon. De gel bevat verkoelende aloë vera en cactus-extracten en heeft een heerlijk verfrissende munt geur.

Op zoek naar meer producten die specifiek bedoeld zijn voor de kinderhuid? De Naturally Cool Kids Sun Cream spf 25 (EUR 19,25 - 150 ml) bevat natuurlijke ingrediënten zoals aloëblad organische zoethoutextracten, kokos- en abrikoosolie. De ruikvrije zonnecrème is vrij van chemicaliën en zuivel-vrij. Ook de Naturally Cool Kids After Sun Lotion (EUR 12,95 - 150 ml) is een fijne aanvulling. De verzachtende samenstelling trekt snel in de huid, hydrateert en  plakt niet. Ingrediënten zoals Jojoba, Aloë Vera, amandel-en kokosolie verkoelen en kalmeren de huid op een natuurlijke manier.


Korres staat vooral bekend om hun heerlijke showergels maar ook de zonneproducten zijn meer dan interessant. De Sun Spray Yoghurt SPF20 (EUR 29,00 – 150 ml) - ook verkrijgbaar in SPF 30 en SPF 50 -  is niet alleen water- maar ook zweetbestendig. De  lichte substantie  trekt snel in de huid, is vrij van parabenen, parfum en verstopt de poriën niet. Het grote geheim in de Korres zonneproducten? Yoghurt: een natuurlijke bron van lactose, proteïnen, mineralen en vitaminen die het vochtgehalte in de bovenste huidlagen verhoogt.
Aftersun matchen? Kies dan ook voor de Korres Yoghurt After Sun Cooling Gel  (EUR 23,00 - 150 ml) die zorgt voor een langdurige frisheid en comfort. Epilobium angustifolium en Venkel extracten hebben beide uitzonderlijke anti-irriterende eigenschappen, waardoor de rood verbrande huid door de zon zich kan herstellen (al is het natuurlijk verstandig om niet te verbranden!). Ik kende de Korres zonneproducten nog niet en ben meer dan blij verrast door de fijne structuren en het gevoel op de huid dat deze producten verzorgen!
Na het lezen van deze twee artikelen zou het toch echt moeten lukken om jouw (nieuwe) favoriet te kiezen. De merken zijn zeer uiteenlopend evenals de prijzen, geuren en structuren. Mocht je nog vragen hebben n.a.v. de bovenstaande producten kun je die altijd even stellen in de comments.

Deel dit artikel
Back to top