Reviews

Schwarzkopf professional BC Oil Miracle line

Fijne nieuwe haarproducten - ik ben altijd heel blij als ik ze ontdek! Onlangs maakte ik kennis met de BC Oil Miracle lijn van Schwarzkopf professional, een range van verzorgende producten vol met fijne, kostbare haaroliën die het haar voeden en niet verzwaren. Inmiddels heb ik de producten een tijd getest en mijn haar ziet er prima uit, ruikt lekker en is zeker niet vet. Lezen jullie even mee voor mijn review?

BC Oil Miracle treatment EUR 18,95, shampoo EUR 14,95, treatment EUR 18,95 en spray conditioner EUR 15,95

In steeds meer merken en producten vind je goede oliën terug, iets waar we eerst misschien een beetje huiverig voor waren, maar inmiddels is dat niet meer nodig. De textuur van de hedendaagse oliën is veel fijner, waardoor de olie op de plaatsen die het nodig hebben, in het haar doordringt. De olie blijft dus niet op de haar liggen, maar dringt naar binnen en geeft het haar soepelheid en glans terug.

De producten van de BC Oil Miracle lijn zijn dan ook geschikt voor alle haartypen, mede door de Micro emulsion technology. Deze technologie zorgt ervoor dat de er meer olie in de shampoo kan worden opgenomen door het zeer kleine formaat van de oliemoleculen. Hierdoor blijft de shampoo (EUR 14,95) helemaal helder, iets wat je niet vaak ziet bij een olie-in-water emulsie. Zowel in de shampoo als in de andere producten is arganolie toegevoegd, de wonderolie die op mijn haar echt wonderen verricht.

BC Oil miracle treatment EUR 18,95 en BC Oil miracle liquid oil conditioner EUR 15,95

In de shampoo vind je milde ingrediënten die het haar niet extra uitdogen, gecombineerd dus met de arganolie en keratine. De shampoo maakt mijn haar na twee wasbeurten goed schoon en voelt na het wassen al heel zacht en soepel aan. Ik heb eerst de Liquid Oil Conditioner (EUR 15,95) getest, die meng je goed door elkaar en spray je op handdoekdroog haar. Mijn haar werd prima doorkambaar en is nog steeds prima te stylen.

Het is natuurlijk ook een superleuk product om te zien en wie houdt er nu niet van lekker shaken? Er is ook een "normale" conditioner, maar die heb ik (nog) niet getest, wel de Miracle treatment (EUR 18,95), het haarmasker uit deze lijn en dat is echt erg fijn. Ik hou ook van de fijne gouden shimmers in het masker! Het masker heb ik natuurlijk ook getest, na het wassen direct op mijn (iets gedroogde) haar aangebracht en 10 minuten laten intrekken. Langer kan natuurlijk ook, vooral erg prettig als jouw haar echt wel iets extra''s kan gebruiken.

Wil je jouw haren echt verwennen? Maak dan een handdoek een klein beetje vochtig en leg de handdoek even in de magnetron, als die lekker warm is vouw je de handdoek om jouw haren met masker. Relax even met een boekje of kijk even tv en spoel alles na een half uurtje heel goed uit! Het resultaat is mooi glanzend en soepel haar met een zalige geur. De geur is lastig te omschrijven, ik zou het houden op warm, licht kruidig en ook een tikje zoet, ruik ik abrikozen? 

Direct na het uitspoelen van het masker heb ik mijn haren even gedept met een handdoek, daarna breng ik de Finishing Treatment (EUR 18,95) aan. In deze Finishing treatment vind je een lichtgewicht siliconenolie gecombineerd met zonnebloem- en arganolie. Aangebracht op nat haar trekt het direct in het haar en wordt het totaal niet vet, aangebracht op droog haar moet je iets voorzichtiger zijn, maar als je een klein beetje gebruikt, dan moet dat ook kunnen. Zorg er wel voor dat je het goed verdeelt over het haar. 

De producten van de BC Oil Miracle lijn worden exclusief verkocht bij alle Schwarzkopf Professional salons, gewoon bij de kapper dus die met Schwarzkopf werken. Het loont echt de moeite om de producten eens uit te proberen als jouw haar wel wat extra verwennerij kan gebruiken, zeker een goede optie als jouw haar na de vakantie misschien niet in zo''n goede staat is.

Binnenkort zullen we jullie nog wat tips geven over hoe je jouw haar goed beschermt tegen zon en zee. Kennen jullie de producten van BC? Gebruikt jouw kapper deze producten misschien ook?

Deel dit artikel
Back to top