Reviews

Dior Hydra Life BB Creme SPF 30 review

Vandaag opnieuw een review van een BB creme en ik kan jullie vast verklappen dat ik blij ben met de Dior Hydra Life BB crème SPF 30. De BB crème maakt deel uit van het bestaande Hydra Life assortiment, de huidverzorgingslijn voor vrouwen tussen 18 en 30 jaar die vooral op zoek zijn naar hydratatie en beginnende anti-aging. Maar ja, ik ben natuurlijk wel "al" 42, kan ik deze BB crème dan nog wel dragen? Ik heb het voor jullie uitgezocht, lees je mee?

Natuurlijk kan dat! Tenslotte heb je op iedere leeftijd een goede hydratatie en bescherming tegen de schadelijke UV stralen nodig, sterker nog, dat is een vereiste in elk huidverzorgingsproduct. Goed nieuws dus, ook ik mag de Dior Hydra Life BB creme gebruiken!

Jullie weten inmiddels vast wel dat de BB in BB creme staat voor Blemish Balm en dat deze verzorgende en camouflerende creme zijn oorsprong heeft in Duitsland. Daar ontwikkelde een dermatoloog dit product om door zijn patiënten te gebruiken na een peeling of behandeling. De behandelde huid kan met een BB creme goed ademen, wordt gehydrateerd en eventuele vlekken en roodheid worden gecamoufleerd. Na de hype in Azië is de BB creme nu weer terug in Europa en aan een behoorlijk opmars bezig.

Deze versie van Dior maakt deel uit van het bestaande Hydra Life assortiment en dat betekent dat het echt een goede combinatie is van huidverzorging en make-up. In de Hydra Life producten worden ingrediënten gebruikt zoals Jisten die o.a. de aquaporines (vochtkanalen in de huid) stimuleren, hierdoor blijft de huid beter gehydrateerd. Zwarte roos zorgt voor een anti-oxiderend effect, dat biedt extra bescherming tegen vrije radicalen die schade kunnen aanbrengen. De ingrediënten die zorgen voor bescherming tegen schadelijke UV stralen zijn oxybenzone, titanium dioxide en octinoxate, een combinatie van chemische en natuurlijke filters dus.

De ingrediëntenlijst ziet er goed uit, met o.a. hyaluronzuur, glycerine en verschillende plantenextracten maar je vindt er ook een klein beetje alcohol en parfum in terug. Die parfum zorgt ervoor dat de BB creme een fijne, lichte bloemige geur heeft, net zoals de andere Hydra Life producten.

Nu op naar mijn review van de BB creme, want hoe werkt en bevalt de creme nu echt? De BB creme is verpakt in een tube, maar heeft wel een pompje op de tube, prettig en hygiënisch. De BB creme is dun van textuur en lijkt op het eerste oog meer een "echte" foundation dan een verzorgend product. Ik gebruik de BB creme over een hydraterend product, zoals een dagcreme maar de combinatie met de Hydra Life Skin perfect (EUR 64,00) is helemaal top! Deze lichte gel/creme zorgt voor een diepe hydratatie en maakt de huid mooi glad, poriën kleiner en is de ideale basis voor make-up (of BB creme).

Ik breng de hoeveelheid van een klein pompje aan op mijn huid, ongeveer twee keer de hoeveelheid die je hierboven ziet. Je kunt de BB creme gewoon met de handen aanbrengen, warm het product even op in of op de handen, zoals ik ook altijd doe. Ik vind het fijner om een kwast te gebruiken, door de dunne substantie werkt de MAC187 kwast het beste. 

Op de foto''s hieronder zie je dat de BB creme best goed dekt, de kleur is misschien ietsje te licht voor me, maar is toch wel erg donker. Dat klinkt vreemd, maar er is maar één kleur en ik ben nu best gekleurd (MAC NC42/Armani 8/Bobbi Brown warm natural) en dat houdt dus in dat de BB creme maar ietsje lichter is dan dat. Misschien toch niet zo''n geschikte kleur voor iedereen? Ik ben in elk geval voorstander van iets meer keuze in kleuren, dit is een beetje mager, maar misschien komt dat nog? Ik vind wel dat de BB creme een foundation kan vervangen, de dekking is meer dan prima, zeg medium plus?

De finish is wel wat glanzend, op de foto''s hierboven heb ik geen poeder gebruikt en eigenlijk is dat toch wel nodig als je houdt van een matte finish. Ik gebruik niet altijd een poeder, omdat ik juist wel hou van wat glans. Op de foto hieronder heb ik wel wat Diorskin Nude Tan Healthy glow enhancing powder (EUR 52,50) op, een poeder dat niet echt matteert.

De houdbaarheid van de BB creme is goed, al vind ik wel dat deze met echte warm weer toch wat gaat "wandelen" en plakkerig aanvoelt, misschien moet je dan toch even een poedertje gebruiken? De BB creme is in principe geschikt voor alle huidtypes en juist bedoelt voor dames (en heren) tussen 18 en 30 jaar. Maar ben je ouder, dan kun je deze ook gebruiken, combineer de BB creme dan wel met een dagcreme. Heb je een echt vette huid, dan denk ik niet dat deze BB creme geschikt is, al moet je het eigenlijk toch altijd zelf proberen.

op mijn lippen Dior lipgloss Rose Croisette en op mijn wangen MAC Powder to the people, mijn mascara is de nieuwe Lancome Hypnose Star mascara (amazing!)

De Dior Hydra Life BB creme SPF 30 bevat 50 ml (een grote tube dus) en kost EUR 54,50. Ken je de producten van het Hydra Life assortiment al? Heerlijke producten voor de jongere huid die extreem hydraterend zijn en geschikt voor allerlei huidtypes van vet tot zeer droog! Echte aanraders, neem zeker een kijkje bij een Dior verkooppunt zoals ICI Paris XL.

Heb jij al kennis gemaakt met de BB creme van Dior? 

Deel dit artikel
Back to top