Reviews

Andrelon Droog shampoo Zomer blond - tussen wasbeurten door

Droogshampoo is hip, dat is duidelijk! Grappig eigenlijk, want droogshampoo bestaat al heel lang maar was ook al jaren "uit de gratie" en totaal niet hip. Andrélon heeft ervoor gezorgd dat we weer allemaal een spuitbus droogshampoo in huis halen, want wat ik het eigenlijk een handig product. Moet je eigenlijk jouw haren wassen, maar heb je geen tijd? Droogshampoo erin en "you''re good to go"!

Andrélon heeft momenteel drie varianten droogshampoo : Verrassend volume, Langer fris en Zomerblond, ze zijn allemaal verpakt in een spuitbus die 245 ml bevat en EUR 4,99 kost. De versie Verrassend Volume is ook een kleiner, reisformaat te koop, handig voor op vakantie.
Droogshampoo is in feite een poeder, een verdikkingsmiddel dat gemaakt wordt van planten. Het poeder breng je aan op het haar en het absorbeert daar het overtollige vet waardoor het haar direct frisser is.

Ik heb de Zomer Blond versie getest (logisch natuurlijk, het is zomer en ik ben - soort van - blond), die zou na gebruik ervoor moeten zorgen dat mijn blonde haar er mooier uitziet en beter valt. De foto''s zijn gemaakt door Bo, check ook haar YouTube kanaal!

Stap 1 
Mijn haar moet dringend gewassen worden, maar je kent het wel : "geen tijd, te druk...." oh ja, hetzelfde geldt voor een bezoekje aan de kapper om de uitgroei bij te werken, die staat a.s. donderdag gepland.

Stap 2 
Spray de droogshampoo van een afstand van 20 cm op het haar, concentreer dan vooral op de haaraanzet (daar is het natuurlijk ook het meest vet). Probeer niet teveel afstand te bewaren, dan gaat er meer poeder de lucht in dan er op jouw haar terecht komt.
De poeder geeft geen kleur af, je ziet er helemaal niets van, ook niet als het net is aangebracht. 

Stap 3
Na twee minuten inwerken, borstel je het overtollige poeder goed uit het haar, van boven naar beneden. Ik zie geen poeder in mijn borstel zitten, maar je merkt wel dat het haar beter valt als het is uitgeborsteld, niet overslaan dus.

Stap 4
Na het uitborstelen voelt mijn haar inderdaad veel frisser en heeft het meer volume, het is weer fijn om mijn vingers door het haar te halen (ik hou ervan!). Het zit ook direct beter, kortom...klaar om de deur uit te gaan en niemand ziet er meer dat je eigenlijk jouw haren had moeten wassen.

Hier nog even voor en na naast elkaar, het verschil is toch wel duidelijk naar mijn idee! Ik zou zeggen, allemaal een bus droogshampoo in huis halen voor die momenten dat je even geen tijd hebt om jouw haren te wassen en te stylen.

Ik heb de andere twee versies niet zelf getest, maar wel laten testen. De Langer Fris versie heeft groene thee extract toegevoegd aan de formule, hierdoor fris je zelfs echt vet haar goed op. De Verrassend Volume versie is prima te gebruiken bij alle andere haartypes, zelfs plaatselijk. Erg handig als je bijvoorbeeld een pony of lok hebt, die niet meer mooi blijft zitten. Spray er gewoon wat droogshampoo op en je kunt de lok/pony weer prima in model krijgen.

Nog een kleine tip, droogshampoo is natuurlijk geen echte vervanger voor een goede shampoo en conditioner, maar is wel perfect als probleemoplosser en alleen daarom moet je zo''n bus in huis halen. Het is een tijdelijke oplossing, meestal kun je jouw wasbeurt wel een dagje opschuiven, maar dan moet je er toch echt weer aan geloven.

Heb jij al een droogshampoo in huis?

Deel dit artikel
Back to top