Reviews

Collistar Magica BB SPF 20 - review

Opnieuw een BB cream in de test, dit keer de versie van het Italiaanse merk Collistar. We hebben al wat reviews gedaan, maar de klacht die we vaak horen is dat de BB creams moeilijk verkrijgbaar zijn. Dat is niet het geval met deze, fijne, BB cream, die ligt sinds vorige week bij alle filialen van Parfumerie Douglas.

De Collistar BB cream heet Magica BB, de naam zegt het eigenlijk al, deze creme zorgt op magische wijze voor een mooie huid. In één stap zorgt de Magica BB voor een stralende, egale huid met een natuurlijk teint en wordt de huid verzorgt.
De Magica BB maakt deel uit van de Special First Wrinkles lijn, de lijn speciaal voor vrouwen die de eerste rimpels zien verschijnen, zeg vanaf een jaar of 30.

Laat ik beginnen met kort te vertellen over de anti-aging werking van de Magica BB, daar zorgen deze drie ingrediënten (mede) voor:

  • lychee zaad extract - dit extract beschermt de huid zeer goed door het natuurlijke beschermingsmechanisme te stimuleren
  • oligopeptide-20 - dit eiwit zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt waardoor de huid steviger blijft. Het verlies van collageen in de huid is de oorzaak van verslapte huid en dus ook van rimpeltjes
  • trehalose - een natuurlijke suiker die ook aanwezig is in woestijnplanten, dit ingrediënt zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd is en blijft gedurende langere tijd


De Collistar Magica BB is een fijne creme die de huid heel goed hydrateert en beschermt tegen de schadelijke UV stralen door een toegoegde SPF20. De creme ruikt heerlijk fris, is prettig van structuur en smeert fijn uit op de huid. De creme voelt na het aanbrengen licht en luchtig aan op de huid, mijn droge huid heeft voldoende aan de hydratatie die de Magica BB biedt. Ik heb even geëxperimenteerd of ik nu wel of geen andere dagcreme moest gebruiken onder de creme, maar dat is niet nodig. Sterker nog, het is niet fijn, dan wordt het echt too much. Maar ik heb toch ook wel een kanttekening bij de Magica BB.


De Magica BB is verkrijgbaar in twee varianten, nr. 1 voor de lichte tot medium huid en nr. 2 voor de medium tot donkere huid. Ik heb de nr. 2 getest en de kleur is prima, maar eerlijk gezegd is dat ook niet zo heel lastig. De Magica BB is behoorlijk transparant en voldoet naar mijn idee niet als een foundation. Nu is dat ook niet hetgeen dat Collistar beloofd, maar ik denk dat wij consumenten dat momenteel wel verwachten van een BB cream, dat moet echt een combinatie zijn tussen huidverzorging en foundation. Daar voldoet de Magica BB niet aan, de dekking is daarvoor echt minimaal.

links voor de Magica BB & rechts na de Magica BB

Toch vind ik het resultaat van de Magica BB erg mooi, ondanks de vrijwel transparante formule zorgt de creme echt voor een mooie huid, die lichtjes geëgaliseert is en voorzien wordt van een mooie glans. Die glans is echt mooi en blijft de hele dag, zonder vettig of plakkerig aan te voelen. Op de foto kan de glans wat heftig lijken maar dat komt vooral door de flits, in het echt valt het zeker mee. Ik vind het een heel fijne creme, maar een echte BB cream is het misschien niet, het komt meer in de buurt van een goede getinte dagcreme die de hele dag mooi blijft, zeker een aanrader als je houdt van een natuurlijke look.
Wil je toch meer dekking? Dan kun je natuurlijk over de Magica BB alsnog een laagje foundation gebruiken, je draagt de Magica BB dan simpelweg als dagcreme.

De Collistar Magica BB is momenteel al te koop bij verschillende Collistar verkooppunten zoals Parfumerie Douglas, de creme kost EUR 28,00 en is verpakt in een tube met een inhoud van 50 ml. Een mooie prijs voor een fijn product, dat misschien geen echte BB cream is, maar desondanks erg prettig in gebruik.

Wil je meer lezen over BB creams? Lees ze allemaal hier!

Deel dit artikel
Back to top