Reviews

MAC Casual Colour collectie - swatches, foto's en review

Producten die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, wie is er geen fan van? MAC heeft onlangs de Casual Colour lip & cheek colours uitgebracht, handige crème-achtige producten die je zowel op de wangen als lippen kunt gebruiken. Ik heb er vier om aan jullie te laten zien, samen met 2 nagellakjes van dezelfde collectie. Kijk je mee?

De Casual Colour lip & cheek colours zijn qua verpakking gelijk aan de Lip conditioners, ze hebben een inhoud van 13 ml, zijn extreem zuinig in gebruik en kosten EUR 21,00 per stuk. De Casual Colours zijn heel gepigmenteerd, met slechts een klein veegje heb je voldoende product om aan te brengen op de wangen en lippen.

Voor mijn wangen hou ik wel van de Casual Colours, maar op mijn lippen vind ik ze qua structuur niet echt geweldig. Ze zijn net iets de droog om los te gebruiken, gecombineerd met een lipbalm, Eight hour cream of met de lip conditioners zijn ze prettiger in gebruik. Maar het kan natuurlijk wel, wel zo leuk als je dezelfde kleur op de wangen als op de lippen draagt! En je kunt de kleuren  van de Casual Colours ook prima combineren met de nagellakkleurtjes.

Casual Colour Lazy sunday - een zeer bleke roze die op mijn getinte huid veel en veel te licht is, zowel op de wangen als op de lippen. Ben je heel bleek? Dan zou je deze eventueel eens kunnen testen

Casual Colour Keep it loose - een nude/roze tint die een mooie natuurlijke roze blos geeft op de wangen, mits je niet te donker van huidskleur bent
Casual Colour Out for fun - mijn favoriet, ik ben nl. gek op koraal op wangen en lippen, deze is behoorlijk gepigmenteerd en dus moet je een beetje voorzichtig zijn met aanbrengen, a little goes a long way
Casual Colour Keep it casual - een warme roze/rode tint die de huid mooi en warm maakt, dit vind ik persoonlijk meer een herfsttintje, deze verdwijnt dus even in de kast tot later in het jaar.
swatches - v.l.n.r. Lazy sunday, Keep it loose, Out for fun en Keep it casual

Out for fun op mijn lippen, zonder basis of lipbalm

Ik was eigenlijk een beetje bang dat de Casual Colours te plakkerig en glanzend zouden zijn voor de wangen, maar dat is echt helemaal niet zo. Als je ze opbrengt, dan glanzen ze nog wel iets en hebben een licht "sticky" gevoel, maar dat verdwijnt binnen enkele minuten. Ik vind de houdbaarheid van de Casual Colours prima, op mijn wangen zie je de kleur de hele dag door en zelfs op de lippen blijft de kleur best goed aanwezig, al droogt de kleur wel snel in. De oplossing? Een klein beetje lipbalm er overheen aanbrengen, dat haalt de kleur direct weer op en de lippen voelen niet meer droog aan.

MAC heeft in de Casual Colour collectie nog 4 warm gekleurde, niet al te opvallende nagellakjes uitgebracht. Ik heb de mooie Style Tip en Fiestaware nagellak even voor jullie geswatcht, vinden jullie ook niet dat Style Tip erg lijkt op Dior Incognito?

MAC Style tip nail lacquer - twee laagjes, geen topcoat (swatches zijn niet perfect omdat ik net handcreme had opgebracht en mijn nagels niet goed heb ontvet)

 MAC Fiestaware nail lacquer - twee laagjes zonder topcoat

De MAC Casual Colour collectie zou eigenlijk uitsluitend te koop zijn bij de MAC pro store aan de Heiligenweg in Amsterdam, maar sinds kort heeft MAC zijn eigen, officiële online shop (www.maccosmetics.nl) en die verkoopt de producten gelukkig ook. Het gaat hier, zoals bijna altijd, om een limited edition, op = op!

Ben je benieuwd naar de Casual Colour lip & cheek colours? Bestel ze dan online via de webshop van MAC of ga naar de MAC Pro store, je vindt ze helaas niet bij de andere MAC verkooppunten.

Deel dit artikel
Back to top