Reviews

Editor's choice - MAC kwasten

Tijdens mijn vakantie zal ik jullie iedere dag iets vertellen over één van mijn persoonlijke favorieten. Dat zijn meestal producten die jullie weleens eerder hebben gezien in een favorieten artikel of een vlog, maar er zijn ook "nieuwe" producten bij. Het gaat eigenlijk altijd om producten die ik al jarenlang gebruik, vandaag is het de beurt aan mijn geliefde MAC kwasten.

Dat ik een MAC fan ben hoef ik jullie vast niet uit te leggen, toch ben ik eigenlijk pas sinds 2006 echt fan, daarvoor kende ik het merk eigenlijk nog niet zo goed. Inmiddels heb ik een behoorlijke verzameling MAC producten variërend van blushes, oogschaduws, eyeliner, lipstics, poeders, bronzers, MSF''s en natuurlijk kwasten!

Hoeveel ik er exact heb, ik weet het eigenlijk niet en ik kan het momenteel ook niet controleren omdat ik op vakantie echt niet al mijn kwasten meeneem (al denken jullie misschien wel door het filmpje van afgelopen vrijdag). Toch is er ook dit keer weer een selectie van mijn meest gebruike kwasten meegegaan in de toilettas. De kwasten die ik nu heb meegenomen zijn:

  • 174 grote bronzerkwast
  • 150 grote poederkwast
  • 187 duo fibrekwast
  • 169 schuine blushkwast
  • 130 duo fibre kabuki/foundationkwast
  • 224 oogschaduw blender kwast
  • 217 oogschaduwkwast
  • 219 pencil kwast
  • 226 eyeliner kwast
  • 231 lippenseel

Ik krijg vaak de vraag of kwasten van MAC echt hun prijs waard zijn, want tenslotte zijn ze niet echt goedkoop. Ik kan daar heel eerlijk op antwoorden, dat zijn ze echt! Sommige kwasten heb ik al meer dan 5 jaar, ik gebruik ze dagelijks en ze zijn nog steeds in perfecte conditie.
Natuurlijk zorg ik wel goed voor mijn kwasten door ze regelmatig goed schoon te maken met een milde shampoo (hoe ik dat doe kun je hier in een filmpje zien) en laat ik ze goed drogen. Maar eerlijk gezegd is dat eigenlijk niets bijzonders, dat hoort bij het onderhouden van mijn spullen.

Kwasten van MAC worden gemaakt van zowel synthetische als "echte" haren, de echte haren zijn meestal afkomstig van geiten en worden diervriendelijk geoogst, de dieren worden niet gedood om de haren te krijgen. 
Bekijk ook even dit filmpje:


Mijn advies is dus zeker om iets te investeren in goede make-up kwasten, daarbij zijn de kwasten van MAC zeker een van de beste keuzes, ze zijn redelijk van prijs en zeer goed van kwaliteit. Niet goedkoop, dat is zeker, maar als je het verdeeld over de jaren dat je er (dagelijks) plezier van heb, dan is het natuurlijk helemaal niet zo duur. Spaar gewoon beetje bij beetje een goede basic kwastenset bij elkaar door er van tijd tot tijd 1 te kopen of te vragen als cadeautje. In de webshop van De Bijenkorf vind je een behoorlijke keuze aan MAC make-up kwasten.
De kwasten die ik mee heb genomen op vakantie zullen mijn aanraders zijn als het om basic kwasten gaat, maar natuurlijk ligt dat ook wel een beetje welke make-up producten jij gebruikt, misschien vind jij een gewone foundationkwast wel fijner dan een duo fibre kabuki.

Extra tip : koop nooit een kwastenset van meer dan 5 grote MAC kwasten op Ebay of Marktplaats, die zijn namelijk altijd fake aangezien MAC zulke kwastensets nooit maakt. Wil je meer weten over nep MAC producten? Check dan deze artikelen over dat onderwerp. Koop de kwasten dus bij een officieel verkooppunt zoals de Bijenkorf!

Heb jij ook kwasten van MAC? Ben jij net zo tevreden als ik of heb je misschien nog wel betere kwasten ontdekt?

Deel dit artikel
Back to top