Reviews

Editor's choice - Tweezerman pointed pincet

Tijdens mijn vakantie zal ik jullie iedere dag iets vertellen over één van mijn persoonlijke favorieten. Dat zijn meestal producten die jullie weleens eerder hebben gezien in een favorieten artikel of een vlog, maar er zijn ook "nieuwe" producten bij. Het gaat eigenlijk altijd om producten die ik al jarenlang gebruik, vandaag is het de beurt aan de Pointed Tweezer van Tweezerman.

Mijn wenkbrauwen epileren doe ik al behoorlijk lang, op zich doe ik niets ingewikkelds, maar ik probeer ze wel een paar keer per week bij te houden. Jullie weten toch wel hoe je ze in model kunt krijgen? Zo niet, dan heb ik onderstaande foto''s even om een idee te geven.

  • Begin met het zoeken naar een dunne lange kwast of potlood en hou deze met het begin tegen de neus aan op het punt waar lijn D en F beginnen.
  • Hou de kwast/het potlood eerst omhoog via lijn D, langs de binnenkant van het oog, om te zien waar de wenkbrauw moeten beginnen, zet een potloodstreepje of -stipje
  • Hou de kwast nu schuin langs de buitenkant van het oog via lijn F, hiermee zie je waar de wenkbrauw moet eindigen, zet weer een stipje
  • Kijk nu recht in de spiegel een zet een stipje boven de wenkbrauw, bij lijn E, hier moet het hoogste deel van de wenkbrauw komen ofwel de boog
  • de haartje die buiten deze punten komen kun je nu voorzichtig weghalen, doe dat haartje voor haartje met een goed pincet (de Tweezerman pointed tweezer is mijn favoriet)
  • zorg dat de huid schoon is als je haartjes gaat verwijderen, ontsmet pincet en huid even met een toner met alcohol
  • verwijder niet teveel haartjes in één keer, zeker niet als je veel haartjes "moet" verwijderen en begin aan de onderkant van de wenkbrauw
  • haal liever geen haartjes weg aan de bovenkant, maar een verdwaald haartje mag best verwijderd worden

Mijn favoriete pincet is al heel wat jaren de Pointed Tweezer van Tweezerman, het topmerk in pincetten wat mij betreft. Tweezerman heeft verschillende soorten pincetten, maar deze is bij mij echt favoriet omdat deze zelfs de kleinste haartjes kan weghalen en heel precies werkt.
Samen met het handige 10 keer vergrotende Tweezerman spiegeltje (EUR 22,50 met een lichtje) is het de ideale combinatie om mijn wenkbrauwen in model te houden.

Naast deze Pointed Tweezer heeft Tweezerman ook de Slanted Tweezer, dat is een minder scherpe, schuine pincet die iets makkelijker is in gebruik als je nog niet zo bedreven bent in epileren. De extreme scherpte van de Pointed Tweezer is wel een klein nadeel, je moet echt heel voorzichtig zijn, de punt is extreem scherp.
Laat deze ook vooral niet vallen op een harde vloer, grote kans dat de punt krom wordt en dan kun je hem niet meer gebruiken, zonde! Ik ben door schade en schande wijs geworden en bewaak de pincet nu met mijn leven.

Wist je trouwens dat je Tweezerman pincetten levenslang gratis kan laten slijpen bij Tweezerman? Je moet de pincet dan opsturen naar Tweezerman en na een paar weken krijg je de pincet perfect geslepen weer terug, wat een service! De Tweezerman Pointed Tweezer kost EUR 28,75, een goede prijs voor een product waar je jaren en jaren mee kunt doen. 
Het complete Tweezerman assortiment vind je o.a. in de online shop van de Bijenkorf, ze hebben bijvoorbeeld ook nagelknippertjes, vijlen, wimperkammetjes en nog veel meer.
Deel dit artikel
Back to top