Nieuws

Column - Elke Willemen van MAC - Heavenly creature

Sinds februari hebben we een nieuwe columnist op Beautyscene en daar ben ik behoorlijk trots op. Elke Willemensenior make-up artist bij MAC cosmetics Benelux,  gaat iedere maand een stukje schrijven waarin zij haar tips en trucs met ons deelt. DDe tips zullen vooral toegespitst zijn op de nieuwe producten & collecties die onlangs of binnenkort, vandaag verteld Elke alles over Heavenly Creature, de geweldige nieuwe MAC collectie die morgen in de winkels zal liggen!

Dat we het over een hemelse creatie mogen hebben, durf ik wel te stellen bij de nieuwe Mineral EyeShadows en Blushers uit de nieuwe Heavenly Creature collectie van MAC. Onze mid-summer collectie is geïnspireerd op de melkweg, het sterrenstelsel dat op donkere nachten als oplichtende lijn aan de hemel te zien is. Ook deze schitterende mineralen producten lichten je make-up op, want dankzij de lichtreflecterende mineralenpoeder, straal jij nu ook.

Deze poeders worden gedurende een proces van bakken en afkoelen in totaal 24 uur over 3 dagen gevormd. Er wordt een vloeibare ‘substantie’ gemaakt met minerale bestanddeeltjes, waaraan men kleurpigment toevoegt, en het resultaat hiervan doen ze in de doosjes. Het water verdampt tijdens het bakken en enkel het droge product blijft over, zodat er geen bindmiddel gebruikt hoeft te worden en je deze oogschaduw en/of blush zowel droog als nat kan gebruiken. Droog aangebracht krijg je een subtiel en transparanter resultaat, en met een vochtige kwast aangebracht wordt het heel intens en schitterend.

De creaties uit Heavenly Creature zijn ontstaan door de verschillende kleuren laag op laag te stapelen en op te rollen als een wrap. Hierna wordt het in ‘schijfjes’ verdeeld en zo in de verpakking gebakken. Zo behoud je grotere oppervlakten in kleuren en kan je met één oogschaduw verschillende looks creëren, ideaal dus om eens af te wisselen en te spelen met kleur.

De M.A.C Mineralize Skinfinish Natural blijft één van onze TOP verkochte producten, deze subtiel gepigmenteerde poeder maakt de huid egaal zonder te mat te maken. Dankzij de mineralen blijft de huid er stralend uitzien, zeker wanneer je deze aanbrengt met een Duo Fibre kwast bijvoorbeeld. Waarom is dit één van onze best verkochte producten? In alle omstandigheden ziet je huid er geperfectioneerd uit. Het matteert op een supernatuurlijke manier transparant of als je meer dekking wilt, dan breng je de Mineralize Skinfinish met een vochtig penseel aan. Ook op foto en zelfs voor de fijnste camera’s in HD ziet je huid er prachtig uit. Echt een aanrader dus… Ook afhankelijk van welk penseel je gebruikt krijg je een ander eindresultaat, het wordt matter met een compacte kwast of sponsje en stralender met een Stipling Brush #187 bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn oneindig, net als het sterrenstelsel.

En dan wil ik jullie toch graag nog even mijn mini verslaving (maar een gezonde!) meegeven: de Mineralize Charged Water Cleanser. Deze super zachte reiniging (niet voor waterproof make-up) vind ik echt zalig op mijn huid. Gewoon het product op een wattenschijfje aanbrengen en je make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon, of in deze context als een vallende ster achter de horizon. En dan hoef ik daarna zelfs geen water te gebruiken, water kan al snel te hard zijn voor je huidcellen en de huid meer uitdrogen. De Mineralize Charged Water Technology verbindt mineralen ionen met onze huideigen ionen en verstevigd zo onze huid van binnenuit. Mijn favoriet onder de reinigers.

Ooh en dan zou ik nog over de Volcanic Ash Exfoliator willen spreken en de Mineralize Charged water Gel Creme,.. maar dan wordt deze column wat te lang. Ik geef het toe, ik ben verzot op de Mineralize Skincare!

Gelukkig heb ik daar geen last van, van verslavingen aan MAC producten! Oeps....of kun je een verzameling van een stuk of 40 MAC Mineralize Skin Finishes ook een verslaving noemen? Nee toch? 

De producten van de MAC Heavenly Creature collectie zijn vanaf zaterdag 7 juli 2012, zolang de voorraad strekt, te bestellen in de online shop van De Bijenkorf. Natuurlijk vind je de producten ook bij de andere verkooppunten van MAC in Nederland & België.

Deel dit artikel
Back to top