Fashion

NYFW - spring 2010 Make-up & hair dag 1 & 2

Op donderdag 10 september is de New York Fashion Week weer van start gegaan, in één week tijd laten veel Amerikaanse fashion designers hun collectie voor de lente & zomer van 2010 aan de belangrijke mensen in de modewereld zien. Ook op het gebied van make-up & haar worden de nieuwe trends zichtbaar en dat maakt het natuurlijk voor ons ook wel interessant. De komende dagen zal ik jullie op de hoogte proberen te houden van de looks & trends zoals die te zien waren bij de NYFW, lees verder voor een verslag je van dag 1 en 2. MAC verzorgt voor heel veel fashion shows de make-up voor de modellen, in dit artikel heb je al iets kunnen lezen over de voorbereidingen die hieraan te pas komen. Het is echt een reuze klus want door de chef de cabine (hoofd visagie van de show) moet voor iedere fashiondesigner een look bedacht worden, uiteraard in samenspraak met de designer, hiervan wordt dan een standaard face-chart gemaakt. Op basis van die face chart worden dan alle modellen opgemaakt door de meewerkende visagisten, natuurlijk wordt de look wel aangepast op het model en zelfs nog wel op de kleding als dat nodig is. Het is in elk geval een zeer hectische week voor MAC in New York! Op dag 1 stonden voor MAC 2 belangrijke shows gepland, die van Monique Llullier & van L.A.M.B. (label van Gwen Stefani). De look voor de show van Monique Llullier is mijn absolute favoriet met prachtige dramatische donkere ogen (zie ik hier MAC Style Black?), donkere nagellak, lichte lippen en mooie gecontourde wangen. De kleding is ook geweldig mooi, met heerlijke frisse kleuren, soepel vallende jurkjes zowel in cocktail stijl als in prachtige avond kleding. En wat denken jullie van de platform sandalen met brede banden? Supermooi en vast heerlijk om op te lopen....maar alles om er mooi uit te zien natuurlijk!

L.A.M.B.

staat meer bekend om de streetstyle van hun ontwerpen, wat ook eigenlijk logisch is als Gwen Stefani de bedenker is van dit merk. Zij is toch wel één van de succelvolste "niet-fashiondesigners" van de laatste jaren, L.A.M.B. is al 7 jaar lang een groot succes zowel in de fashion wereld alsook bij het publiek. Haar show was dit keer geïnspireerd op popariesten uit de jaren ''80 (ok, da''s dus mijn tijd!) gecombineerd met Afrikaanse en "rockchick" invloeden, denk dus aan verwassen jeans, veel ritsjes maar ook harembroeken. De make-up was redelijk rustig te noemen met maar viel toch wel op door de extreme eyeliner in verschillende neon-tinten. Zo zie je hieronder een mooie combinatie van het Pro Eye Pencil in Beelicious en de Pro (Neon) pigment in Rock it yellow....En wat dachten jullie van de dekkende, witte nagellak op hun nagels? Zij droegen de kleur NYC Fleet week van Dashing Diva.

Nog een paar mooie looks van o.a. Rosa Cha met oranje nagels & gouden oogschaduw en de modellen bij de shows van Michael Angel en Whitney Eye waren de modellen vrijwel identiek opgemaakt met licht koraal/oranje lippen, een volle wenkbrauw en een lichte, glanzende oogmake-up. Natuurlijk hou ik jullie ook op de hoogte van de komende shows! Leuk om te zien hoe belangrijk nagellak wordt/is bij dit soort shows, er wordt echt een statement gemaakt met de nagelkleur, daar houden we hier bij Lushious Beauty wel van! Bijdrage van Lushious Babe, bron Style.com & Bellasugar.com

Deel dit artikel
Back to top