Nieuws

Dermalogica ChromaWhite TrX - voor een heldere teint.

Whitening producten zijn al jarenlang een hype in Azië, maar in onze Westerse cultuur begrepen wij dit fenomeen niet zo erg goed. Want bij ons is het hebben van een blanke, heldere huid niet bepaald een schoonheidsideaal, wij gaan hier toch meer voor een mooie zongebruinde huid.....of is dit toch wat achterhaalt? Nu we steeds meer de gevaren van "ons" schoonheidsideaal in gaan zien, veranderd ook onze mening over de Whitening producten. Steeds meer huidverzorgingsmerken ontwikkelen producten die de teint verhelderen, pigmentvlekjes verminderen en voorkomen, Dermalogica heeft sinds kort een nieuwe lijn, de ChromaWhite TrX lijn die dit probleem aanpakt.

Naarmate je ouder wordt zul je merken dat je huid niet meer zo vlekkeloos is, langzamerhand verandert de huid van een mooi,glad en egaal babyhuidje tot een licht vlekkerige huid.......dat klinkt dramatischer dan het is, maar het is gewoon een feit dat maar weinigen op latere leeftijd een babyhuidje hebben (uitzonderingen zijn natuurlijk altijd mogelijk!). Dit probleem noemt men hyperpigmentatie, maar hoe ontstaat dit nu eigenlijk?
Oorzaken van hyperpigmentatie zijn bijvoorbeeld :  het gebruik van chemische stoffen zoals parfums (ook in huidverzorgingsproducten), schadelijke UV straling door onbeschermd zonnen, een verstoorde hormoonbalans (door bijvoorbeeld zwangerschap of pilgebruik), ontstekingen zoals bij acné, gebruik van bepaalde medicijnen, na haarverwijdering met laser, erfelijke bepaling en helaas ook veroudering, dan ontstaan ouderdomsvlekken. Zoals gezegd heeft Dermalogica nu een uitgebreide lijn met producten die dit probleem kunnen voorkomen maar gelukkig ook kunnen oplossen. Ik heb enkele van deze producten getest omdat ik zelf ook een paar vervelende pigmentvlekjes in mijn gezicht heb en daar eigenlijk wel eens vanaf wil. Deze week volgt de review, maar nu alvast wat informatie over de verschillende producten binnen deze lijn.

  • Tri-Active Cleanse 150 ml EUR 47,00 Verbetert de helderheid van de huid, maakt dode huidcellen los en bereidt de huid voor zodat de hierna volgende enzymen, peptides en oplichtende stoffen optimaal in de huid kunnen doordringen. De huid is super schoon en verzorgd.
  • Powerfoliant2 2x10 ml EUR 79,00 Verwijdert dode huidcellen en intensiveert de opname van oplichtende werkstoffen. Maakt de huid glad en stralend. De ingrediënten, zuren en vitamine C zijn ingekapseld waardoor ze niets aan werkzaamheid verliezen. Ook de ingenieuze verpakking waarborgt dat. Via een druk op de dop komt het poeder in de vloeistof. Even schudden en vijf tot zes druppels kunnen met de bijgeleverde pipet worden opgezogen.
  • C-12 Concentrate 30 ml EUR 99,00 Een zijdezacht en krachtig serum met de hoogste concentratie werkzame stoffen, maakt de huid lichter en egaal, vermindert verkleuringen en verheldert de teint.
  • Extreme C 10 ml EUR 89,00 Een poeder dat in aanraking met de huid een emulsie wordt. Bevat 10 % magnesium ascorbyl phosfaat, oplichtende ingrediënten en exfoliërende stoffen om de huid te verhelderen. Stimuleert het oplichtende effect, versterkt de verdediging van de huid tegen toekomstige verkleuringen.
  • Pure Night 50 ml EUR 79,00 Een voedende en verhelderende moisturizer voor de nacht, die hyperpigmentatie vermindert en de huid verzorgt. Maakt fijne droogtelijntjes glad, voedt de huid, verbetert de huidbarrière waardoor vochtverlies wordt voorkomen en beschermd tegen schade van buitenaf.
  • Pure Light spf30 50 ml EUR 69,00 Een luchtige moisturizer die de huid verzorgt en stralend maakt. Voorkomt verkleuringen, verzacht fijne droogtelijntjes en voedt de huid. Titaniumdioxide en zinkoxide beschermen de huid tegen UV-licht dat pigmentverkleuringen en veroudering veroorzaakt. Antioxidanten en plantenextracten voorkomen vrije radicaalreacties.
  • ChromaWhite TRx™ Complex (alleen voor gebruik bij door een Dermalogica skin care therapist) Een sterk geconcentreerd oplichtend complex met een exclusieve mix van peptides, mineralen en plantenextracten dat verkleuringen vermindert, voorkomt en de huid stralend en egaal van kleur maakt.

Al deze producten zijn nieuw en speciaal voor Dermalogica ontwikkeld door een Aziatische farmaceutische firma, dat zijn uiteindelijk de specialisten op het gebied van Skin Brightening. De belangrijkste werkzame stoffen zijn:

  1. Oligopeptide 34 controleert de aanmaak van melanine; pompoen, papaya, salicyl- en melkzuur exfoliëren de huid en stimuleren de celvernieuwing.
  2. Algenextracten houden de boodschappers die aan de cellen opdracht geven om pigment aan te maken in bedwang. Vitamine C en vitamine C derivaten zoals magnesium ascorbyl phosfaat, niacinamide en ascorbyl glucoside dragen bij aan het oplichtende effect zonder de huid te irriteren.
  3. Phyticzuur (uit tarwezemelen) en zink glycinaat schakelen het tyrosinase enzym uit dat de vorming van melanine stimuleert. Hydraterende ingrediënten, shea butter en hyaluronzuur voorkomen dat de huid droog wordt en ze verhogen de souplesse en de veerkracht.

Binnenkort dus meer over deze ChromaWhite producten, maar ook de producten van verschillende andere merken worden momenteel door ons uitgetest, dus hou het zeker in de gaten. En mochten jullie zelf nog geen last hebben van hyperpigmentatie, hou deze artikelen toch wel in de gaten, want je krijgt vast ook veel tips hoe je dit kunt voorkomen en natuurlijk kunnen jullie deze informatie ook delen met jullie moeders, tante''s , zussen of anderen die hier misschien wel "last" van hebben! 

Deel dit artikel
Back to top